Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η νέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Διχασμένο ιδεολογικά βρήκε το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, ο Κ.Καραμανλής.
- Για το Βερολίνο αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός.
- Διαβουλεύσεις στην ΕΕ για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν.
- Αύριο θα κυκλοφορήσει, τελικά, το Βιάγκρα στην Αθήνα.
- Πρόγραμμα για υπολογιστή μιλά ελληνικά.
- Τραγικό θάνατο βρήκε 37χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, στην Πτολεμαϊδα.
- Διπλή βομβιστική επίθεση σε υποκαταστήματα της Σίτιμπανκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η νέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, για να εκλέξει τα 13 μέλη που θα στελεχώσουν το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του κινήματος. Στη νέα Κεντρική Επιτροπή, που απαριθμεί 180 μέλη, τα 110 πρόσκεινται στη λεγόμενη εκσυγχρονιστική πτέρυγα και τα υπόλοιπα 70 στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση. Πρώτος σε ψήφους και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο εξελέγη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με 3230 ψήφους, έναντι 2.843 του Γιώργου Παπανδρέου.

Διχασμένο ιδεολογικά βρήκε το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, ο Κ.Καραμανλής.

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά τις Ευρωεκλογές, διέβλεψε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τόνισε πως στο συνέδριο αποτυπώθηκαν οι μεγάλες αδυναμίες του κυβερνώντος κόμματος και καταδείχτηκε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διχασμένο ιδεολογικοπολιτικά κόμμα. Παρέμβαση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έκανε και ο Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση, η οποία κατά την εκτιμησή του θα χάσει στις Ευρωεκλογές, μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και αν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή πορεία προς την ΟΝΕ.

Για το Βερολίνο αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός.

Για το Βερολίνο αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός, για να πάρει μέρος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, με αντικείμενο την Ατζέντα του 2000. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να δώσει πραγματική μάχη, καθώς η Ελλάδα προσδοκά κονδύλια πάνω από 20 δις Ευρώ. Σε συνεντευξή του στο ΒΗΜΑ ο κ. Σημίτης κάνει άνοιγμα προς την κοινωνία και προαναγγέλει στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, με φοροαπαλλαγές και νέο πακέτο οικονομικών μέτρων.

Διαβουλεύσεις στην ΕΕ για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν.

Κορυφώνονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την επιλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν και των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γερμανική εφημερίδα φέρει ως φαβορί για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν τον πρώην Ιταλό Πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι. Στην Αθήνα η κυβέρνηση δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της, τόσο για τις προτιμήσεις της σχετικά με τον πρόεδρο, όσο και για τον αντικαταστάτη του έλληνα επιτρόπου Χρήστου Παπουτσή.

Αύριο θα κυκλοφορήσει, τελικά, το Βιάγκρα στην Αθήνα.

Με καθυστέρηση περίπου 10 ημερών, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, αναμένεται να εμφανιστεί αύριο, πρώτα στα ράφια των φαρμακείων της Αθήνας και στη συνέχεια της επαρχίας, το περιβόητο χάπι Βιάγκρα κατά της σεξουαλικής ανικανότητας. Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση του χρειάζεται ιατρική συνταγή, καθώς το χάπι μπορεί να είναι επικίνδυνο για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων.

Πρόγραμμα για υπολογιστή μιλά ελληνικά.

Σε μια σημαντική καινοτομία στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών προχώρησε το αρμόδιο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εφτιαξε ένα πρόγραμμα, που ονόμασε Αίσωπο και το οποίο έχει την ικανότητα να διαβάζει με φυσική ανθρώπινη φωνή κείμενα γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα ακοής, όρασης και ομιλίας, αλλά και όλους εμάς, που θα μπορούμε πλέον να ακούμε ένα κείμενο αντί να το διαβάζουμε.

Τραγικό θάνατο βρήκε 37χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, στην Πτολεμαϊδα.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 37χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος κάηκε ζωντανός, τη νύχτα, στην Πτολεμαϊδα, όταν στη μονοκατοικία στην οποία ζούσε ξέσπασε πυρκαγιά. Ο Νικόλαος Χατζηστεφάνου κοιμόταν στο σπίτι του τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, πιθανότατα από το χώρο της κουζίνας, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, θα πρέπει να έπαθε ασφυξία από τις αναθυμιάσεις.

Διπλή βομβιστική επίθεση σε υποκαταστήματα της Σίτιμπανκ.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έγινε τη νύχτα σε δύο υποκαταστήματα της Τράπεζας "Σίτι Μπανκ", στην Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο. Στην πρώτη περίπτωση σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ στη δεύτερη ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον αέρα των 4 βαθμών που τον χωρίζουν από την ΑΕΚ πήρε σήμερα πίσω ο Ολυμπιακός νικώντας τον Εθνικό Αστέρα με 4-2 στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι, που μπήκαν δυνατά στον αγώνα, προηγήθηκαν με 4-0 με τέρματα των Νινιάδη στο 14', Γεωργάτου στο 49'πέναλτι, Νινιάδη στο 56'και Αλεξανδρή στο 73'. Για την ομάδα της Καισαριανής μείωσαν το σκορ οι Παναγιωταράς στο 78' και Ναλιτζής στο 86'. Στο άλλο παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική, η Βέροια νίκησε με 3-1 τον Πανιώνιο. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Δερμετζόγλου (7' και 50') και Προβίδας (43'), ενώ για τους κυανέρυθρους, που τώρα πια βρίσκονται πολύ κοντά στη ζώνη των ομάδων που υποβιβάζονται, σκόραρε ο Σαπουντζής (31'). Στο μεταξύ, παρελθόν αποτελεί για τον Πανιώνιο ο Ρόνι Γουίλαν. Ο Ιρλανδός τεχνικός αρκετά στεναχωρημένος τόνισε ότι η αποχωρησή του ίσως χαροποιήσει αρκετούς στη Νέα Σμύρνη. Πληροφορίες από τη Νέα Σμύρνη αναφέρουν ότι παθανότατα την τεχνική ηγεσία της ομάδας θα αναλάβει ο Χρήστος Εμβολιάδης, ο οποίος οδήγησε πέρυσι τον Πανιώνιο στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος.

Τη συμπαράσταση του κόσμου ζήτησε ο Ανγκελ Ιορντανέσκου για το ματς της εθνικής μας, εναντίον της Νορβηγίας, που θα γίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για τους προκριματικούς του EURO 2000. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε η δήλωσή του σχετικά με τον αποκλεισμό του Ελευθερόπουλου. ''Είναι απαράδεκτο ένας τερματοφύλακας να δέχεται τέτοιο γκολ σε τόσο κρίσιμο αγώνα'' είπε ο ''Αγγελος'' αναφερόμενος φυσικά στο τέρμα που δέχθηκε ο Ελευθερόπουλος στο ματς του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους.

Κάτω από το βάρος της ψυχολογικής πίεσης που αύξησε το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας, στο χθεσινό 0-0 με την Ξάνθη, έγινε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, με απόντες τους διεθνείς Φρατζέσκο, Κωνσταντινίδη, Μιχόπουλο και τον τραυματία Μπάντοβιτς. Ακόμη εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γιουγκοσλαβία ο Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς, λόγω του θανάτου της μητέρας του και αναμένεται να επιστρέψει αύριο στην Ελλάδα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ βρήκε ότι η ομάδα του παρουσιάσε βελτίωση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,89, γαλλικό φράγκο προς 49,76, λίρα Αγγλίας προς 488,64, ελβετικό φράγκο προς 204,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,62, τη λίρα Κύπρου προς 564,34 και το ευρώ προς 326,42 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση 0,39% έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν έως το κλείσιμο τα υψηλά αρχικά τους κέρδη, που ξεπερνούσαν το 3%. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με "πυρετώδεις" ανοδικούς ρυθμούς, με έμφαση στις Τραπεζικές μετοχές και ο δείκτης με το άνοιγμα της αγοράς "έσπασε" το φράγμα των 3.800 μονάδων, καταγράφοντας τα πρώτα 15 λεπτά των συναλλαγών ανώτερη τιμή στις 3.889,42 μονάδες (+3,05%), επίπεδα που είναι τα υψηλότερα που έχει "πιάσει" ο δείκτης ενδοσυνεδριακά. Σ' αυτά τα επίπεδα η αγορά παρουσίασε σημάδια "κοπώσεως" μετά την έντονη ανοδική κίνηση των προηγούμενων ημερών και τα συνεχή ιστορικά ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να πραγματοποιήσουν μέρος των μεγάλων κερδών τους.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά εως τη νύχτα θα επεκταθούν σχεδον σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στο Ιόνιο μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο μέτριοι ενισχυόμενοι εως τη νύχτα σε πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 17 και στο Αιγαίο 6 με 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει, νότιους ανέμους ασθενείς μέχρι μέτριους και αργότερα ισχυρούς και θερμοκρασία 6 με 16 και 1 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 22 March 1999 - 20:00:09 UTC