Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σχετικά ήρεμο το κλίμα στο συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
- Τρεις νεκροί σε πρωτοφανές μακελειό στην Καλλιθέα.
- Δύο οδηγοί αναζητούνται για το θανάσιμο τραυματισμό 62χρονης.
- Σταδιακή ύφεση σημείωσε η κακοκαιρία.
- Καλύτερα ο Ε.Γιαννόπουλος.
- Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
- Παραμένει στο Ιδρυμα Ωνάση η διαχείριση της περιουσίας της Α.Ωνάση.
- Σώθηκε ψαράς από το επιβατηγό πλοίο Απόλλων Εξπρές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σχετικά ήρεμο το κλίμα στο συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε γενικά ήρεμο κλίμα, αλλά με κάπως ανεβασμένους τους τόνους, κύλησε η δεύτερη μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Από τις τοποθετήσεις των συνέδρων ξεχώρισαν αυτές των κυρίων Οικονόμου, Πάγκαλου και Παπουτσή. Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά έθεσε θέμα εγκυρότητας του συνεδρίου, εξαιτίας των πρόσφατων εγγραφών νέων μελών. Ο κ. Παπουτσής σχολίασε την υπόθεση Οτσαλάν, τάχθηκε υπέρ της ένταξης της ΟΝΕ, αλλά με ταυτόχρονη αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας της χώρας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τα έβαλε με τη νεολαία, η οποία πολλές φορές εκδήλωσε την αντιθεσή της με τα όσα υποστήριζε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι ασχολείται μόνο με τα κομματικά ενώ η θέση της είναι αλλού. Το ενδιαφέρον της αυριανής τρίτης ημέρας επικεντρώνεται στην ομιλία του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Τρεις νεκροί σε πρωτοφανές μακελειό στην Καλλιθέα.

Τρείς νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός του πρωτοφανούς μακελειού, στην Καλλιθέα, μέρα μεσημέρι, για ερωτική αντιζηλία. Δράστης ο 37χρονος Σπύρο Κιρολάρι, ο οποίος σκότωσε με περίστροφο τον 39χρονο Πέτρο Αναγνώστη, τραυμάτισε βαριά τη 40χρονη Τσίβα Αναγνώστη και σκότωσε την κόρη της. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Δύο οδηγοί αναζητούνται για το θανάσιμο τραυματισμό 62χρονης.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ασυνείδητων οδηγών, οι οποίοι παρέσυραν διαδοχικά και τραυμάτισαν θανάσιμα την 62χρονη Μαρία Γιάτρα - Ακομπιάν και αφήνοντάς την αβοήθητη εξαφανίσθηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο αυτοκίνητα είναι μάρκας Νισάν Μίκρα, κόκκινο και Αλφα Ρομέο. Η τροχαία απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την υπόθεση να επικοινωνήσει με την άμεση δράση.

Σταδιακή ύφεση σημείωσε η κακοκαιρία.

Σταδιακή ύφεση σημείωσε η κακοκαιρία, αλλά τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο χιονιάς παραμένουν. Δεκάδες χωριά είναι αποκλεισμένα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετές περιοχές του ορεινού δικτύου. Κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων. Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει περαιτέρω βελτίωση του καιρού.

Καλύτερα ο Ε.Γιαννόπουλος.

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν εφόσον η πορεία του βαίνει διαρκώς βελτιούμενη, σύντομα θα εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τον κ.Γιαννόπουλο επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας Λάμπρος Παπαδήμας και ο Παρασκευάς Αυγερινός.

Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δύο ληστείες με λεία πάνω από 20 εκατ. δρχ σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα στόχος των ληστών ήταν χρηματαποστολή της εταιρίας ΕΡΜΗΣ, απ' όπου οι δράστες πήραν τρεις σάκους με επιταγές και έναν με 18,8 εκατ. δρχ, έξω από το υποκατάστημα της Σίτιμπανκ στη Λεωφόρο Συγγρού και διέφυγαν με ΙΧ. Στη Θεσσαλονίκη, στόχος ήταν η Εμπορική Τράπεζα, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου ο δράστης με πιστόλι και χειροβομβίδα πήρε δύο εκατ. δρχ και φεύγοντας άφησε τη χειροβομβίδα στην είσοδο.

Παραμένει στο Ιδρυμα Ωνάση η διαχείριση της περιουσίας της Α.Ωνάση.

Παραμένει στο Ιδρυμα Ωνάση η διαχείριση της περιουσίας της Αθηνάς Ωνάση, αφού ελβετικό δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του Ιδρύματος και διέταξε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης της Αρχής Επιτροπείας της Ελβετίας για ανάθεση της διαχείρισης σε ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία της Λουκέρνης.

Σώθηκε ψαράς από το επιβατηγό πλοίο Απόλλων Εξπρές.

Με αέρα 10 μποφόρ και σφοδρή θαλασσοταραχή, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του επιβατηγού πλοίου Απόλλων Εξπρές, έλυσαν τους κάβους από το λιμάνι της Σαντορίνης και πήγαν στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ Ιου και Σικίνου, όπου κινδύνευε λόγω εισροής υδάτων το αλιευτικό σκάφος "Δέσποινα" με το μοναδικό επιβαίνοντα Αβέρκιο Βάρβη. Μετά απο μία ώρα μάχης με τα κύματα ο ψαράς περισυνελέγη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου, κάλεσε 22 παίκτες στην εθνική ομάδα, για τους αγώνες εναντίον της Νορβηγίας (27/3) και της Λετονίας (31/3), που είναι οι Ατματζίδης, Μιχόπουλος, Μαυρογενίδης, Καλιτζάκης, Μαχλάς Ανατολάκης, Νταμπίζας, Γκούμας, Ουζουνίδης, Γεωργάτος, Κασάπης, Ζήκος Γιαννακόπουλος, Ζαγοράκης, Πουρσανίδης, Λυμπερόπουλος, Αναστασίου, Π. Κωνσταντινίδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Φρατζέσκος, Νικολαϊδης, Μάρκος.

Τη μοναδική της ευκαιρία να πετάξει έξω τη Γιουβέντους από το Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ, καθώς τα δύο μεγάλα ιστορικά σωματεία κληρώθηκαν σήμερα για την κορυφαία διοργάνωση. Αν και αυτή τη φορά, η Γιούβε και συγκεκριμένα το... φαντασμά της καταφέρει να ξεπεράσει τη Μάντσεστερ, που βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της από ποτέ, τότε δικαιολογημένα ανησυχούσαν κάποιοι στο ευρωπαϊκό κύκλωμα ποδοσφαίρου ότι αν η Μεγάλη Κυρία βρεθεί στον τελικό τότε θα κατακτήσει τον τίτλο, που έχασε απρόσμενα τα προηγούμενα δύο χρόνια αν και είχε την καλύτερη ομάδα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Μάντσεστερ, ο Γεωργάτος αποτελεί υποψήφιος για να καλύψει το αριστερό αμυντικό άκρο της ομάδας. Πάντως, επίσημα η κορυφαία αγγλική ομάδα δεν έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της. Στον άλλο αγώνα της διοργάνωσης η Μπάγιερ θα αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Κιέβου.

Ελπίδες συμμετοχής στο ενοποιημένο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της νέας περιόδου έδωσε η UEFA, σε Ηρακλή και Αθηναϊκό, καθώς ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι αν οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λίγκ, τότε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ θα λάβει μέρος, μετά από μπαράζ, μία από τις δύο ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά. Ετσι, άν Αθηναϊκός και Ηρακλής αποκλειστούν από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα, διατηρούν ελπίδες ευρωπαϊκής συμμετοχής τη νέα περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι μια από τις τρεις ευρωπαϊκές ομάδες που θα περάσουν τον Ατλαντικό για να πάρουν μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά ``Γκόθαμ Καπ`` στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση της ομάδας της Νέας Υόρκης, Μετροστάρς. Εκτός της Ελληνικής ομάδας, στο τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί 23-25 Ιουλίου στο στάδιο "Giants" του Νιού Τζέρσεϊ, θα πάρουν μέρος και ο Αγιαξ με τη Μπενφίκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,49 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,95, γαλλικό φράγκο προς 49,78, λίρα Αγγλίας προς 485,67, ελβετικό φράγκο προς 204,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,42, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,53 δραχμές.

Σε νέα ύψη-ρεκόρ σκαρφάλωσε η Σοφοκλέους στη σημερινή συνεδρίαση "παραβιάζοντας ανοδικά" και το "φράγμα" των 3.700 μονάδων και ατενίζει πλέον με αισιοδοξία το μέλλον και το ορόσημο των 4.000 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε το 22ο ιστορικό ρεκόρ από τις αρχές του χρόνου, κλείνοντας στα επίπεδα των 3774,29 μονάδων με άνοδο 114,03 μονάδων, ή σε ποσοστό 3,12%. Εντονότερη ήταν σήμερα η παρουσία ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων που τοποθετήθηκαν σε "ισχυρά χαρτιά". Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κερδοφορία των εισηγμένων τραπεζών κατά το πρώτο τρίμηνο του 1999, κάνουν λόγο για αύξησή της που ξεπερνά το 50% έναντι του περυσινού αντίστοιχου χρονικού διαστήματος. Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από "εκρηκτική" αύξηση των συναλλαγών, η αξία των οποίων κυμάνθηκε σε επίπεδα ρεκόρ ξεπερνώντας το 200 δισ. δρχ. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε στα επίπεδα της προηγουμένης.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 15 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τοπικές βροχές το πρωί, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Νεφώσεις με πιθανή βροχή το πρωί θα έχει και η Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 9 βαθμούς Κελσίου

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 19 March 1999 - 20:00:10 UTC