Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοίγει την Πέμπτη η αυλαία του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
- Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου και των μελών της Ευρ.Επιτροπής.
- Προκήρυξη 17Ν για Οτσαλάν.
- Σκληρή μάχη της Ελλάδας στην ΕΕ για τα διαρθρωτικά ταμεία.
- Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.
- Προχωρούν οι δικαστικές έρευνες για την υπόθεση Οτσαλάν.
- Ανεξιχνίαστα παραμένουν τα αίτια βύθισης του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.
- Στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χωρίς τον Ιβιτς ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους αύριο.
- Η ΑΕΚ σημείωσε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Πανηλειακού στο Πύργο.
- Με απουσίες θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ με τον Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοίγει την Πέμπτη η αυλαία του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφώνονται οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του 5ου Συνεδρίου του, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν το πρωί της Πέμπτης με ομιλία του προέδρου του Κινήματος και πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.Σήμερα συνεδριάζουν διαδοχικά υπο τον κ. Σημίτη η Πολιτική Γραμματεία και το Εκτελεστικό Γραφείο του κυβερνώντος κόμματος.Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 5.802 σύνεδροι και όπως δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησής τους.

Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου και των μελών της Ευρ.Επιτροπής.

Παραιτήθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος και τα 19 μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις καταγγελίες της Επιτροπής των "σοφών" για απάτες, ευνοιοκρατία και κακοδιαχείριση. Στην Εκθεση των "σοφών" επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να καταλογισθούν προσωπικές ευθύνες για εμπλοκή σε υποθέσεις απάτης, η Επιτροπή δεν μπόρεσε να ελέγξει τις υπηρεσίες της και ότι η πολιτική ευθύνη γι αυτή την κατάσταση ανήκει τόσο σε Επιτρόπους όσο και συλλογικά στην Επιτροπή.Ευρωβουλευτές χαιρέτισαν την παραίτηση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Προκήρυξη 17Ν για Οτσαλάν.

Υστερα απο εννέα μήνες η 17Νοέμβρη επανεμφανίστηκε με μια οκτασέλιδη προκήρυξη, που δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Η 17Νοέμβρη παίρνει θέση για την υπόθεση Οτσαλάν,κατηγορεί κυβέρνηση και πρωθυπουργό και καλεί το λαό να κινητοποιηθεί έξω απο τα κόμματα.

Σκληρή μάχη της Ελλάδας στην ΕΕ για τα διαρθρωτικά ταμεία.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται απο τις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες της ΕΕ για τη μείωση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας,Γιάννος Παπαντωνίου προέβλεψε οτι θα είναι σκληρή η μάχη που θα δώσει η Ελλάδα για τα διαρθρωτικά ταμεία στη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου, που θα γίνει στις 24 και 25 Μαρτίου.

Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.Οι εφορίες σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ,προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην υποβολή των δηλώσεών τους.

Προχωρούν οι δικαστικές έρευνες για την υπόθεση Οτσαλάν.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται ο τρίτος τακτικός ανακριτής να καλεί διαδοχικά για απολογία τα 18 μή πολιτικά πρόσωπα, στους οποία επιρρίπτονται ευθύνες για την υπόθεση Οτσαλάν. Παράλληλα θα προχωρήσει και η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε για να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της διαρροής στο Τύπο του απόρρητου εισαγγελικού πορίσματος. Εντός της εβδομάδος θα συγκροτηθεί σε σώμα και η εξεταστική επιτροπή της βουλής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Ανεξιχνίαστα παραμένουν τα αίτια βύθισης του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

Στην περίπτωση της δολιοφθοράς στρέφονται τώρα οι έρευνες των αρχών, για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε ανοικτά της Κύθνου, το ελληνικό αλιευτικό ``Λυμπέριος``, στο εσωτερικό του οποίου, πρέπει να έχουν χάσει τη ζωή τους, οι πέντε αλλοδαποί αλιεργάτες.Το μυστικό της βύθισης κρύβει η καρίνα του σκάφους, με την οποία έχει καθήσει στο λασπώδη βυθό, και η οποία για να βιντεοσκπηθεί πρέπει το ``Λυμπέριος`` να ανελκυσθεί. Πάντως, δε αποκλείεται και η προσάραξη του αλιευτικού σε κάποιο κρυφό ύφαλο.

Στάσεις εργασίας στα τρόλεϊ.

Νέες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν για αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.Για σήμερα έχουν εξαγγείλει δύο στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα,μέχρι τις 9πμ και 5 με 8μμ.Για αύριο 6 - 9πμ, 1 - 4μμ και 7 - 10μμ.Την Πέμπτη 11 πμ - 5 μμ .Την Παρασκευή θα γίνουν δύο στάσεις εργασίας 6 - 9πμ και 5 - 9μμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς τον Ιβιτς ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους αύριο.

Οριστικά απών από το ματς τη Τετάρτης με τη Γιουβέντους, θα είναι ο Ιλια Ιβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο και δεν θα βρίσκεται στην 18αδα των ``ερυθρολεύκων`` στον ιστορικό προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα,ευχάριστα είναι τα νέα τόσο για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, όσο και για τον Δημήτρη Μαυρογεννίδη. Οι δύο διεθνείς άσοι προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η ΑΕΚ σημείωσε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Πανηλειακού στο Πύργο.

Με ένα γκολ του Τόνι Σαβέβσκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ σημείωσε πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Πανηλειακού στο Εθνικό Στάδιο του Πύργου, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 23η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Ετσι, η ΑΕΚ έφτασε στους 52 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και δύο περισσότερους από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Πανηλειακός παρέμεινε στην 12η θέση με 25 βαθμούς.

Με απουσίες θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ με τον Αρη.

Με δυο, ίσως και τρεις απουσίες θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Αρη για το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο Παναγιώτης Φασούλας αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ρινικό οστούν όπου του έχει τοποθετηθεί γύψος, ο Βούκσεβιτς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ερυθρά, ενώ ο Γκολντγουάιρ παρά το γεγονός ότι προπονήθηκε χθες, δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του στον αγώνα του Αλεξανδρείου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,79, γαλλικό φράγκο προς 49,73, λίρα Αγγλίας προς 483,64, ελβετικό φράγκο προς 203,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,99, τη λίρα Κύπρου προς 563,71 και το ευρώ προς 326,22 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και ενίσχυση των ανέμων προβλέπονται απο το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέτριοι αλλά τη νύχτα στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 12, στα δυτικά 4 με 17 και στα υπόλοιπα 6 με 16 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, που αργότερα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά το βράδυ θα γίνουν στην Αττική νοτιοανατολικοί μέτριοι και στη Θεσσαλονίκη, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 16 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 6 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 16 March 1999 - 8:00:10 UTC