Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 14/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, απο βομβιστική επίθεση, σε εμπορικό κέντρο της περιοχής.
- Τη στάση της χώρας μας στην υπόθεση Οτσαλάν, χαιρέτισε χθές ο προεδρεύων του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της Ε.Ε, Γιόσκα Φίσερ.
- Τη συνδρομή των ΗΠΑ, για να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει τις απειλές κατα της χώρας μας, ζήτησε απο την αμερικανική πλευρά, ο Κώστας Καραμανλής.
- "Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κορώνα - γράμματα το αύριο του τόπου", δηλώνει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ.
- "Στήριξα και στηρίζω Σημίτη", δηλώνει σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Η αποχώρηση μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απο τη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, σημάδεψε τη χθεσινή σύνοδο του οργάνου.
- Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου, για την ανακάλυψη των αιτιών βύθισης του αλιευτικού "Λυμπέριος".
- Αυτή την εβδομάδα θα οριστούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, στην υπόθεση Οτσαλάν.
- Ολοκληρώνονται σήμερα στο ΣΥΝ, οι πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές, για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο αγώνας Παναθηναικού-Αρη, στις 6 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη, πέτυχε χθές ο Ολυμπιακός επί της Προοδευτικής με 1-0.
- Με τα παιχνίδια Περιστέρι-Παναθηναϊκός και Πανιώνιος-Αρης, ολοκληρώνεται σήμερα η 13η αγωνιστική στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, απο βομβιστική επίθεση, σε εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, απο βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες, σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη την επίθεσης, αλλά οι αρχές εκτιμούν, οτι η αυτή πιθανόν να είναι έργο, της ακροαριστερής μαοϊκής οργάνωσης ΤΙΚΚΟ.

Τη στάση της χώρας μας στην υπόθεση Οτσαλάν, χαιρέτισε χθές ο προεδρεύων του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της Ε.Ε, Γιόσκα Φίσερ.

Τη στάση της χώρας μας στην υπόθεση Οτσαλάν, χαιρέτισε χθές ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, Γιόσκα Φίσερ επιμένοντας στην αναγκαιότητα μίας δίκαιης δίκης για τον Κούρδο ηγέτη. Ο κ. Φίσερ έκανε λόγο για φραστικές εκτροπές και αμετροεπείς επιθέσεις της Αγκυρας εναντίον τη χώρας μας, που βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Για τις επιθετικές δηλώσεις της Τουρκίας ενημέρωσε τους ομολόγους του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Τη συνδρομή των ΗΠΑ, για να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει τις απειλές κατα της χώρας μας, ζήτησε απο την αμερικανική πλευρά, ο Κώστας Καραμανλής.

Τη συνδρομή των Ηνωμένων Πολιτειών, για να πειστεί η Τουρκία να σταματήσει τις απειλές και να συμβάλει στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ζήτησε απο την αμερικανική πλευρά, ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ, σε σημερινή του συνέντευξή στο ΒΗΜΑ, αποκαλύπτει παράλληλα, οτι η Ουάσιγκτον προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για λύση του Κυπριακού μετά τις τουρκικές εκλογές.

"Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κορώνα - γράμματα το αύριο του τόπου", δηλώνει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ.

"Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κορώνα - γράμματα το αύριο αυτού του τόπου", δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ, ενω απαντά και στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ. Δίνει το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει για την πορεία του κυβερνητικού έργου, αλλά και για τη στάση του στο συνέδριο. Προσθέτει οτι η θεαματική βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος της χώρα μας αποτελεί αδιάψευστη πραγματικότητα για ένταξή της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Ο κ. Σημίτης τονίζει τέλος, οτι στις ευρωεκλογές ο λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο ΠΑΣΟΚ, ενω το συνέδριό του κόμματος, θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

"Στήριξα και στηρίζω Σημίτη", δηλώνει σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

"Στήριξα και στηρίζω τον Σημίτη" δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν, οτι προτίθεται να θέσει θέμα ηγεσίας, ύστερα απο μια μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές. Επισημαίνει οτι θα συνεχίσει να πράτει το ίδιο μαζί με τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Προσθέτει οτι αν η απόκλιση στις ευρωεκλογές είναι γύρω στις 6 με 8 μονάδες θα είναι φυσιολογική. Αν όμως υπάρξει μια καταστροφική ήττα, τότε όπως σημειώνει ο κ.Τσοχατζόπουλος, θα υπάρχει πρόβλημα.

Η αποχώρηση μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απο τη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, σημάδεψε τη χθεσινή σύνοδο του οργάνου.

Η αποχώρηση μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απο τη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, σημάδεψε τη χθεσινή σύνοδο του οργάνου, πέντε ημέρες μόλις, πριν απο το συνέδριο του Κινήματος. Αφορμή για την αποχώρηση αποτέλεσε η ανακοίνωση απο το γραμματέα, Κώστα Σκανδαλίδη, του αριθμού των συνέδρων, ο οποίος τελικά είναι αυξημένος κατά περίπου 400 άτομα, σε σχέση με τον αριθμό, που είχε υπολογιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση. Ο κ. Σημίτης στην ομιλία του τόνισε οτι η κυβερνητική προσπάθεια βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο και στην τελική φάση για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου, για την ανακάλυψη των αιτιών βύθισης του αλιευτικού "Λυμπέριος".

Συνεχίζονται απο το πρωί οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου, για την ανακάλυψη των Αιγύπτιων αγνοουμένων και των αιτιών βύθισης του αλιευτικού σκάφους "Λυμπέριος", το οποίο εντοπίστηκε χθες σε βάθος 370μ. Πραγματογνώμονες που επέβαιναν σε καταδυτικό σκάφος, αναγνώρισαν το ναυάγιο, με τη βοήθεια υποβρύχιας κάμερας.

Αυτή την εβδομάδα θα οριστούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Οτσαλάν.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να οριστούν απο τα κόμματα τα 31 μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Οτσαλάν. Το σχετικό πόρισμα αναμένεται να συνταχθεί στα τέλη Απριλίου. Αύριο αναμένεται να διαβιβαστεί στον ανακριτή η δικογραφία, προκειμένου να αρχίσει η ανάκριση και να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των 18 μη πολιτικών προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση Οτσαλάν.

Ολοκληρώνονται σήμερα στο ΣΥΝ, οι πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές, για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.

Ολοκληρώνονται σήμερα στο ΣΥΝ οι πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Περίπου 20.000 μέλη του κόμματος ψηφίζουν με μυστική ψηφοφορία σε 300 κάλπες, που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΝ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αγώνας Παναθηναικού-Αρη, στις 6 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας Παναθηναικού-Αρη, στις 6 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το μάτς θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ". Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής, ξεκινούν στις 4 το απόγευμα και έχουν ως έξης: Πανιώνιος-Καβάλα, Βέροια-Πανελευσινιακός, ΟΦΗ-Απόλλων, Εθνικός-Ιωνικός, Ηρακλής-ΠΑΟΚ και Ξάνθη-Εθνικός Αστέρας. Ο αγώνας Πανηλειακού-ΑΕΚ θα διεξαχθεί αύριο.

Σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη, πέτυχε χθές ο Ολυμπιακός επί της Προοδευτικής με 1-0.

Στο μεταξύ σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη, πέτυχε χθές ο Ολυμπιακός επί της Προοδευτικής με 1-0, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Αμανατίδης στο 88`. Ο Ολυμπιακός έφθασε έτσι στους 56 βαθμούς, έναντι 49 της ΑΕΚ, 47 του Παναθηναϊκού και 43 του ΠΑΟΚ που έχουν έναν αγώνα λιγότερο. Η Προοδευτική παρέμεινε στην 15η θέση με 21 βαθμούς.

Με τα παιχνίδια Περιστέρι-Παναθηναϊκός και Πανιώνιος-Αρης, ολοκληρώνεται σήμερα η 13η αγωνιστική στο μπάσκετ.

Εύκολες νίκες πέτυχαν οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών στα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ με 98-53 τον Παπάγου, ο ΠΑΟΚ με 70-53 στο Αλεξάνδρειο τον Ηρακλή και η ΑΕΚ με 94-56 τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Σε άλλους αγώνες ,το Ηράκλειο νίκησε 83-79 στο Λήντο το Μαρούσι και ο Σπόρτιγκ 75-69 στα Πάτήσια τη Νήαρ Ηστ. Σήμερα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Περιστέρι-Παναθηναϊκός και Πανιώνιος-Αρης. Ο αγώνας του Παναθηναικού με το Περιστέρι αρχίζει στις 8 το βράδυ και θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,67 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,89, γαλλικό φράγκο προς 49,76, λίρα Αγγλίας προς 488,45, ελβετικό φράγκο προς 203,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,53, τη λίρα Κύπρου προς 563,04 και το ευρώ προς 326,42 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα, αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 4 με 19 και στο Αιγαίο 7 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική, ο καιρός σήμερα θα ειναι αίθριος αλλά αργότερα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς έως μέτριοι και αργότερα έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 7 με 16 βαθμούς.

(Π.Τ.)

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 14 March 1999 - 9:00:21 UTC