Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανατροπή της κυβέρνησης επιχειρήθηκε με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν.
- Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για εξωτερική πολιτική και Οτσαλάν.
- Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι.
- Στο 3,7% και το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός.
- Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο.
- Παραδίδουν το πόρισμά τους την Τετάρτη οι εισαγγελείς για Οτσαλάν.
- Πολιτική δραστηριότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεταξύ των 20 καλύτερων ομάδων στον κόσμο είναι ο Ολυμπιακός.
- Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα.
- Κανένα νέο δεν έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για τον Κριστοφέρ Ρε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανατροπή της κυβέρνησης επιχειρήθηκε με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν.

Να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και πιθανώς ακόμη και την ίδια, επιχείρησαν πολλοί με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν,αδιαφορώντας για την επίδραση του κλίματος που δημιούργησαν στην πορεία της χώρας και την πορεία της οικονομίας αυτή την κρίσιμη στιγμή,καταγγέλλει σε συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Απέδειξαν τονίζει,οτι υποτάσσουν τα πάντα στο μικροκομματικό συμφέρον.

Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για εξωτερική πολιτική και Οτσαλάν.

Αντιπαράθεση σε οξείς τόνους υπήρξε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική και την υπόθεση Οτσαλάν.Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η Ελλάδα δεν απολογείται και δεν δίνει εξηγήσεις ενώπιον κανενός.Οπως επίσης και η κυβέρνηση δεν απολογείται για τις προθέσεις της στην υπόθεση Οτσαλάν.Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.Η ΓΓ του ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κατήγγειλαν την συναίνεση της κυβέρνησης στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε τη διενέργεια διπλών εκλογών τον Ιούνιο.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι.

Νέα παραβίαση του εθνικού μας εναέριου χώρου,αυτή τη φορά νοτίως της Σάμου, πραγματοποίησαν χθές δύο τουρκικά μαχητικά.Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χαρακτήρισε συνήθη την τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, διέψευσε οτι προέβησαν σε αεροφωτογραφίσεις και συνέστησε ψυχραιμία, ενότητα και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.Επιστολή με την οποία θα καλούν τον πρόεδρο Κλίντον να ζητήσει από την Αγκυρα να σταματήσει τις απειλές κατά της Ελλάδας, θα στείλουν τη Δευτέρα ηγετικά στελέχη της ομογένειας.

Στο 3,7% και το Φεβρουάριο ο πληθωρισμός.

Στάσιμος παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, έτρεχε με ετήσιο ρυθμό 3,7%, δηλαδή όσο και τον Ιανουάριο. Η Στατιστική Υπηρεσία προβλέπει ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού κυρίως μετά τον Απρίλιο, οπότε θα έχουν εξαντληθεί οι επιπτώσεις απο την υποτίμηση της δραχμής.

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο.

Πολυτασικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή όλων των στελεχών θα πρέπει να είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει απο το 5ο συνέδριό του,τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την χθεσινή, τρίωρης διάρκειας, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο κ. Σημίτης απέρριψε την πρόταση να υπάρξει λίστα κατά την εκλογή μελών της νέας ΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση επικράτησε ενωτικό κλίμα και διάθεση όλων των στελεχών να βρεθούν λύσεις για να εξαλειφθούν οι αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Παραδίδουν το πόρισμά τους την Τετάρτη οι εισαγγελείς για Οτσαλάν.

Ολοκληρώθηκε χθές η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διενήργησαν οι τρείς εισαγγελείς πρωτοδικών για τις συνθήκες εισόδου, παραμονής και αποχώρησης από την Ελλάδα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.Από σήμερα θα αρχίσουν τη σύνταξη του πορίσματός τους το οποίο και θα παραδώσουν στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Γιώργο Κολιοκώστα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.Ο κ. Κολιοκώστας αφού μελετήσει το πόρισμα θα διατάξει κατά πάσα πιθανότητα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά όλων εκείνων των μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πολιτική δραστηριότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σημαντικές επαφές θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ από σήμερα έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου. Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ,την υπουργό Εξωτερικών και τον γγ του ΟΗΕ. Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.Συνεδριάζει σήμερα και αύριο για τις ευρωεκλογές το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.Αύριο στο ΣΕΦ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια τη ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταξύ των 20 καλύτερων ομάδων στον κόσμο είναι ο Ολυμπιακός.

Μεταξύ των 20 καλύτερων ομάδων στον κόσμο είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα καταφέρνει να φιγουράρει στην πρώτη εικοσάδα του κόσμου. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι δύο θέσεις πάνω από την αντίπαλο της στο τσάμπιονς λιγκ, Γιουβέντους, ενώ ο Παναθηναϊκός υποχώρησε από την 33η στην 43 θέση.

Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα.

Εξελίξεις αναμένονται στον Παναθηναϊκό μετά τη δεύτερη ήττα από την ιταλική Τιμσίστεμ Μπολόνια, που έφερε και τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα. Ετσι, φημολογείται ήδη η απομάκρυνση του προπονητή Λευτέρη Σούμποτις και αντικαταστάτης του φέρεται ένας εκ των Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου ή Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν σειρά κάποιοι παίκτες. Πάντως μικρός αριθμός οπαδών αποδοκίμασε τους παίκτες κατά την άφιξη τους από την Μπολόνια.

Κανένα νέο δεν έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για τον Κριστοφέρ Ρε.

Κανένα νέο δεν έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για τον Κριστοφέρ Ρε. Ο επιθετικός της ``Ενωσης`` είχε πάρει άδεια γιά τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Λιβερίας, όμως δεν έχει επιστρέψει ακόμη από την πατρίδα του. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον άλλον λιβεριανό της ομάδας, τον Κέλβιν Σέμπουε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 484,70, ελβετικό φράγκο προς 205,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, τη λίρα Κύπρου προς 562,67 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βορχών.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοίισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 8 με 22 και στο Αιγαίο 12 με 22 βαθμούς.Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,νότιοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 20 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 10 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 6 March 1999 - 7:00:12 UTC