Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πάγωμα τιμών για όλο το 1999.
- Περισσότεροι θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Εκκληση για ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία απηύθυνε ο Κ.Μητσοτάκης.
- Συνεχίζει η Αγκυρα το ανθελληνικό της παραλήρημα.
- Τέσσερα άτομα πέθαναν από ναρκωτικά σε ένα 24ωρο.
- Επιστρέφουν τα παρκόμετρα στην Αθήνα, δήλωσε ο Δ.Αβραμόπουλος.
- Σοκ προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος 15χρονης, από μηνιγγίτιδα.
- Χωρίς τρόλεϊ αύριο στην Αθήνα από τις 10πμ έως τις 4μμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πάγωμα τιμών για όλο το 1999.

Στο πάγωμα των τιμών των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης για όλο το 1999, συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και εκπρόσωποι των βιομηχάνων των εμπόρων και των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συγκράτηση του πληθωρισμού. Οπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, στη χειρότερη περίπτωση οι αυξήσεις δεν θα ξεπεράσουν το ύψος του πληθωρισμού. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα θα φέρει στη βουλή ενιαίο νομοσχέδιο για θέματα εμπορίου, ενώ θα ξεκινήσουν έλεγχοι στις τράπεζες, προκειμένου να μειωθούν οι διάφορες επιβαρύνσεις στους δανειολήπτες.

Περισσότεροι θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Περίπου 8.000 περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι θα εισαχθούν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ θα δημιουργηθούν πάνω από 40 νέα τμήματα σε διάφορες σχολές. Από το υπουργείο Παιδείας άρχισε σήμερα η αποστολή των μηχανογραφικών δελτίων, που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου και αύριο θα ανακοινωθούν οι προθεσμίες μέσα στις οποίες οι μαθητές θα πρέπει να τα υποβάλουν.

Εκκληση για ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία απηύθυνε ο Κ.Μητσοτάκης.

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία, απηύθυνε ο Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, εξαιτίας της υπόθεσης Οτσαλάν. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, πήρε αποστάσεις από την ηγεσία της ΝΔ που ζητούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, καθώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο.

Συνεχίζει η Αγκυρα το ανθελληνικό της παραλήρημα.

Η Αγκυρα συνεχίζει το ανθελληνικό της παραλήρημα και τις απειλές ενώ για να στηρίξει την άποψή της για διασυνδέσεις της χώρας μας με την τρομοκρατία, έφτασε ακόμη και στο σημείο να χαρακτηρίσει τη 17 Νοέμβρη, κόμμα του ελληνικού κράτους. Γελoιότητες χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ο υπουργός Τύπου.

Τέσσερα άτομα πέθαναν από ναρκωτικά σε ένα 24ωρο.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, μετά το θάνατο τεσσάρων ατόμων, μέσα σε ένα 24ωρο, στην περιοχή της Αττικής, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών θεωρούν ως πιο πιθανή την εκδοχή τα θύματα να χρησιμοποίησαν ηρωίνη υψηλής καθαρότητος, με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

Επιστρέφουν τα παρκόμετρα στην Αθήνα, δήλωσε ο Δ.Αβραμόπουλος.

Το μέτρο των παρκομέτρων θα επανέλθει σύντομα στην Αθήνα, αλλά με διαχείριση του δήμου, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα καλύτερης αστυνόμευσης της πρωτευούσας και αποφασίσθηκε να ενταθούν οι περιπολίες από άνδρες της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σοκ προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος 15χρονης, από μηνιγγίτιδα.

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας Αικατερίνης Τσοπανίδου, που πέθανε στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, από σηπτικό σοκ με ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων, συνεπεία μηνιγγιτοδοκκικής σηψαιμίας. Το σχολείο της άτυχης μαθήτριας δεν λειτούργησε και έγινε απολύμανση, για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, αφού όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, ο ιός της μηνιγγίτιδας δεν είναι μεταδοτικός.

Χωρίς τρόλεϊ αύριο στην Αθήνα από τις 10πμ έως τις 4μμ.

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει αύριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρότσα, τελικά, θα είναι ο αντικαταστάτης του Δανιήλ στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ελληνοαργεντινός προπονητής επιστρέφει μετά από 2.5 χρόνια στην Παιανία, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα που τίμησε και ως ποδοσφαιριστής πάλι στην κορυφή, αλλάζοντας παράλληλα και τη ψυχολογία των Ασάνοβιτς, Σέζαρ και των υπόλοιπων παιχτών. Η συμφωνία οριστηκοποιήθηκε σήμερα μετά από συνάντηση που είχε ο Ρότσα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαρδινογιάννη, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ συνεργάτης του Ρότσα θα είναι ο Βλάχος.

Η ακριβότερη ομάδα του πλανήτη και ίσως η πιο φορμαρισμένη αυτή την εποχή βρίσκεται στη χώρα μας. Φυσικά πρόκειται για τη Λάτσιο, η οποία αύριο θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο για το κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Σουηδός τεχνικός των Λατσιάλι Ερικσον χαρακτήρισε, όπως συνηθίζουν οι παράγοντες ιταλικών ομάδων, το ματς με τον Πανιώνιο πολύ δύσκολο. Στην αποστολή δεν μετέχουν οι τραυματίες Μπόκσιτς και Ντε Λα Πένια, αλλά αναμένεται να αγωνιστούν τα υπόλοιπα αστέρια της ομάδας, όπως οι Βιέρι και Σάλας.

Αντίο Ευρώπη, για τον Πανιώνιο, που έχασε στη Νέα Σμύρνη από τη Μπαρτσελόνα με 80-71 στο πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Κόρατς. Βέβαια, υπάρχει και η ρεβάνς που θα γίνει στις 10 Μαρτίου στη Βαρκελώνη, όμως το ενδεχόμενο να νικήσει η ελληνική ομάδα και μάλιστα με περισσότερους από 9 πόντους, είναι τουλάχιστον απίθανο.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Παραλίμνι, κέρδισε 1-0 την αντίστοιχη της Κύπρου, με γκολ που πέτυχε ο Λάμπρος Χούτος τρία λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα, ενώ στο 42` ο Κοτσόλης απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Νεοφύτου. Οι Ελληνες παίκτες είχαν τρία δοκάρια με τους Κουλακιώτη, Κωνσταντινίδη και Χούτο, ενώ δοκάρι είχαν και οι Κύπριοι με τον Κουναφή.

Η Κοζάνη που νίκησε 1-0 τους Αμπελοκήπους σε αγώνα για την 13η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στο Βόρειο όμιλο της Γ' εθνικής κατηγορίας, ανέβηκε στην 1η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς, αφού εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις εκτός έδρας ισοπαλίες της Νάουσας με 1-1 στην Πρέβεζα και της Μηχανιώνας με 0-0 στην Καστοριά. Νάουσα και Μηχανιώνα ακολουθούν με 26 βαθμούς. Σε άλλους αγώνες: Αετός Σκύδρας-Ολυμπιακός Βόλου 0-0, Απόλλων Κρύας Βρύσης-Κιλκισιακός 2-1 και Δόξα Δράμας-ΑΟ Καρδίτσας 1-2.

Σε πολύ καλή κατάσταση επιστρέφει αύριο το πρωί από τη Νέα Υόρκη ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. Ο Ελληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών είχε υποβληθεί στις 23 Φεβρουαρίου, με απόλυτη επιτυχία, σε αρθροσκόπηση στο δεξί του ώμο. Στο διάστημα της παραμονής στις ΗΠΑ ακολούθησε και ειδική θεραπευτική αγωγή με κινησιοθεραπεία και αύριο επιστρέφει απαλλαγμένος από το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,92, γαλλικό φράγκο προς 49,77, λίρα Αγγλίας προς 482,67, ελβετικό φράγκο προς 205,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,68, τη λίρα Κύπρου προς 564,44 και το ευρώ προς 326,48 δραχμές.

Εικόνα ανάκαμψης αλλά και επιφυλακτικότητας παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης τιμών δεν κατόρθωσε να συντηρήσει τα σημαντικά αρχικά του κέρδη και έκλεισε με περιορισμένη άνοδο 0,67% στις 3.340,39 μονάδες. Σε χαμηλότερα επίπεδα απο χθες κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών, ενδεικτικό και αυτό της επιφυλακτικότητας που χαρακτήριζε τις κινήσεις των επενδυτών. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις τιμές των μετοχών να παρουσιάζουν ισχυρή ανάκαμψη, μετά τη χθεσινή υποχώρηση και στο άνοιγμα ο δείκτης είχε καλύψει το χαμένο έδαφος της Τρίτης κινούμενος στα επίπεδα των 3.385 μονάδων με κέρδη πάνω απο 2%. Στη συνέχεια, όμως, "πιέστηκαν" μερικές "ισχυρές" μετοχές των Τραπεζών και της Βιομηχανίας με αποτέλεσμα στο κλείσιμο η αγορά να παρουσιάζει εικόνα μικρής ανάκαμψης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον και σήμερα επικεντρώθηκε σε μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης της Παράλληλης Αγοράς, της Κλωστοϋφαντουργίας και της Μεταλλουργίας.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα που στα δυτικά κεντρικά και νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά αργότερα στα πελάγη θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και τη νύχτα στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 1 εως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 20 και στα νησιά 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις μέτριους ανέμους με τάση ενίσχυσης και θερμοκρασία 9 με 19 και 5 με 17 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 3 March 1999 - 20:00:13 UTC