Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε ο πρωθυπουργός τον Κ.Μπαντουβά.
- Δηλώσεις πρωθυπουργού για τις κατηγορίες της γραμματέως του Οτσαλάν.
- Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση.
- Νέα σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κ.Καραμανλής.
- Δηλώσεις Κ.Σημίτη-Α.Τσοχατζόπουλου για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
- Εκλογές διεξήχθησαν στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των συνέδρων.
- Αυξάνονται από αύριο τα αστικά τηλεφωνήματα.
- Ψήφισαν 30.000 δικηγόροι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε ο πρωθυπουργός τον Κ.Μπαντουβά.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, έθεσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός τον βουλευτή Ηρακλείου, Κώστα Μπαντουβά, για τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στην "Ακρόπολη της Κυριακής". Ο κ.Μπαντουβάς κατηγορεί όσους χειρίσθηκαν την υπόθεση Οτσαλάν οτι επέφεραν εθνικό πλήγμα στη χώρα μας, και τους καλεί να αυτοκτονήσουν ή να παραιτηθούν.

Δηλώσεις πρωθυπουργού για τις κατηγορίες της γραμματέως του Οτσαλάν.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρωθυπουργός στα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή της η συντρόφισσα του κούρδου ηγέτη, η οποία επέρριψε ευθύνες σε μέλη της κυβέρνησης για κακούς χειρισμούς. Ο κ.Σημίτης δήλωσε οτι μερικοί προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας, χωρίς συστολή και δισταγμό. Τόνισε οτι στην περίπτωση Οτσαλάν παρασχέθηκε κάθε δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια, διευκρινίζοντας παράλληλα, οτι θα ήταν τραγικό και στρατηγικό λάθος για την Ελλάδα να αποδεχθεί την "κουρδοποίηση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση.

Την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών, ζήτησε σύσσωμη σχεδον η αντιπολίτευση, ενώ την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις από τη σύλληψη του Οτσαλάν, εξέφρασε και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκης. Στο μεταξύ, με την κατάθεση του πρώην πρέσβη στην Κένυα, κ.Κωστούλα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Οτσαλάν. Στον εισαγγελέα κατέθεσαν και οι τρεις συντρόφισσες του κούρδου ηγέτη.

Νέα σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κ.Καραμανλής.

Νέα σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Ιεράπετρα Κρήτης. Αναφερόμενος στο θέμα του ηγέτη των Κούρδων και στους χειρισμούς της κυβέρνησης, είπε οτι όσα συνέβησαν και όσα επακολούθησαν με το φιάσκο Οτσαλάν δείχνουν την ανικανότητα, την ανεπάρκεια, την ανυπαρξία του κ.Σημίτη και της κυβέρνησής του.

Δηλώσεις Κ.Σημίτη-Α.Τσοχατζόπουλου για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Βήμα για ανοικτή συζήτηση και δημοκρατική λειτουργία, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, υποστηρίζοντας οτι το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι η παράταξη της δημιουργίας. Κάλεσμα ενότητας προς όλα τα στελέχη για να συζητήσουν στο συνέδριο τους όρους της νέας σύνθεσης και πορείας που θα αντιστρέψει το σημερινό αρνητικό κλίμα, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Εκλογές διεξήχθησαν στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των συνέδρων.

Εκλογές διεξήχθησαν στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των συνέδρων. Ειδικότερα, 215 χιλιάδες περίπου μέλη του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή των 5,5 χιλιάδων αντιπροσώπων, ενόψει του συνεδρίου του Μαρτίου. Στον Πειραιά ψήφισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια αναχώρησε για το Μιλάνο, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίας της συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αυξάνονται από αύριο τα αστικά τηλεφωνήματα.

Αυξάνονται από αύριο τα αστικά τηλεφωνήματα. Για τις τοπικές κλήσεις οι μονάδες θα πέφτουν κάθε λεπτό αντί για 3λεπτο που ήταν μέχρι σήμερα και θα χρεώνονται 6 δραχμές. Παράλληλα το νέο τιμολόγιο του ΟΤΕ προβλέπει μικρές μειώσεις στα υπεραστικά και διεθνή τηλεφωνήματα.

Ψήφισαν 30.000 δικηγόροι.

Τα νέα διοικητικά τους συμβούλια, κλήθηκαν να εκλέξουν περίπου 30.000 δικηγόροι - μέλη των 63 δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Οι εκλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν και αύριο. Εάν δεν αναδειχθεί πρόεδρος απο τον πρώτο γύρο της εκλογής, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στις 7 και 8 Μαρτίου, οπότε και θα αναμετρηθούν οι δύο επικρατέστεροι απο τον πρώτο γύρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική καμπή στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής είχαμε μετά τους αγώνες της 21ης ημέρας. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον ΠΑΟΚ και έτσι ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που σημείωσε καθοριστική νίκη το Σάββατο στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΟΦΗ, αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τους ''πράσινους''. Το μοναδικό τέρμα του ΟΑΚΑ σημειώθηκε στο 37ο λεπτό με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φρατζέσκου. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Αρης 3-2, Πανελευσινιακός-Απόλλων 1-0, Καβάλα-Ιωνικός 1-3, Εθνικός-Εθνικός Αστέρας 1-2, Πανηλειακός-Ξάνθη 1-0 και Ηρακλής-Προοδευτική 0-1. Προηγείται ο Ολυμπιακός με 50 βαθμούς, έναντι 46 του Παναθηναϊκού, 43 της ΑΕΚ, που έχει έναν αγώνα λιγότερο αυτό αύριο στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα, 42 του ΠΑΟΚ, 36 του Αρη και 35 της Ξάνθης και του Ιωνικού.

Στη Β' εθνική κατηγορία, η Καλαμάτα έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με 42 βαθμούς μετά τους αγώνες της 22ης ημέρας, αφού νίκησε στην έδρα της 1-0 την Καλαμαριά. Τα Τρίκαλα παραχώρησαν λευκή ισοπαλία στα Γιάννενα και έμειναν στη 2η θέση με 40 βαθμούς, ενώ στην τρίτη με 39 έμεινε η Καλλιθέα, που υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-0 στο Βόλο αό την τοπική Νίκη. Σε άλλους αγώνες, Πιερικός-Ιάλυσος 0-0, Λύκοι-ΑΘηναϊκός 1-0, Εδεσσαϊκός- Αναγέννηση Καρδίτσας 1-2, Δόξα Βύρωνα-Λάρισα 2-1. Οι αγώνες Παναιτωλικός- Αγιος Νικόλαος και Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός θα γίνουν αύριο.

Ο Σπόρτιγκ ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 17ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α'1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, αφού επικράτησε στα Πατήσια του Θριάμβου με 60-44. Ετσι εξακολουθεί να προηγείται με 32 βαθμούς. Αντίθετα με το Σπόρτιγκ, στραβοπάτησε η ΜΕΝΤ που έχασε 62-61 από τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας, κάτι που εκμεταλεύτηκε ο Παναθηναϊκός που νίκησε εύκολα 72-34 την Καλαμαριά, για να μείνει μόνος δεύτερος με 31 βαθμούς. Σε άλλους αγώνες: Ηρακλής-ΑΕΚ Τρίπολης 84-74, Μ. Αλέξανδρος-Εσπερίδες 45-44 και Ακαδημία-Ολυμπιακός Β. 89-58.

Σε αγώνες για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αγιος Σώστης- Φιλαθλητικός 3-1 Νίκη Αλεξανδρούπολης-Παναθηναϊκός 0-3 Πανελλήνιος-Ιωνικός ΝΦ 3-1 Βύρωνας-Ολυμπιακός 3-0 Ηλιούπολη-Βριλήσσια 1-3 και Αρης-ΕΑ Λάρισα 0- 3. Στη βαθμολογία προηγούνται τα Βριλήσσια με 39 βαθμούς, έναντι 37 του Παναθηναϊκού και 34 του Φιλαθλητικού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,07, γαλλικό φράγκο προς 49,81, λίρα Αγγλίας προς 474,37, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,84, τη λίρα Κύπρου προς 561,76 και το ευρώ προς 326,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 18 και στα νησιά του Αγαίου 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 17 και 1 με 13 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 28 February 1999 - 19:00:20 UTC