Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εφτασαν στην Αθήνα απο την Κένυα οι τρείς συνεργάτιδες του Οτσαλάν.
- Διεθνοποίηση του Κουρδικού επιδιώκει η κυβέρνηση.
- Εισαγγελική εξέταση για την έλευση Οτσαλάν στην Αθήνα.
- Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση για την υπόθεση Οτσαλάν.
- Τον Κούρδο ηγέτη επισκέφθηκαν χθες οι δικηγόροι του.
- Προτάσεις για αλλαγές στη φορολογία απο τον υπουργό Οικονομικών.
- Ρυμουλκείται στον Πειραιά το ΣΑΠΦΩ που έμεινε ακυβέρνητο.
- Στάσεις εργασίας 1μμ - 5μμ σε ηλεκτρικό και πράσινα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παραμένει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ ο Παναγιώτης Γιαννάκης.
- Με τρίμηνη έκπτωση από το εταιρικό αξίωμά τιμωρήθηκε ο παράγοντας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.
- Τον Απρίλιο θα διεξαχθούν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εφτασαν στην Αθήνα απο την Κένυα οι τρείς συνεργάτιδες του Οτσαλάν.

Αίσιο τέλος είχε η διπλωματική προσπάθεια της κυβέρνησης για απεγκλωβισμό των τριών συνεργάτιδων του Οτσαλάν, καθώς και του ταγματάρχη της ΕΥΠ, Σάββα Καλεντερίδη, που απεγκλωβίστηκαν χθες απο την πρεσβεία μας στο Ναϊρόμπι και με γαλλικό Φάλκον έφτασαν το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.Με το ίδιο σκάφος επέστρεψαν ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αποστολίδης, που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις με την Κένυα και ο πρέσβης μας, κ. Κωστούλας.

Διεθνοποίηση του Κουρδικού επιδιώκει η κυβέρνηση.

Επιστολή προς τους ομολόγους του της ΕΕ για το Κουρδικό ζήτημα, έστειλε ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, που βρίσκεται απο χθες στη Βόνη για τη σημερινή έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. "Η υπόθεση Οτσαλάν είναι ένα ζήτημα, το οποίο η ΕΕ οφείλει να αντιμετωπίσει με ανθρωπιστικό πνεύμα και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κουρδικό", προστίθεται στην επιστολή. Οι "15" της ΕΕ εκτός απο το Κουρδικό θα συζητήσουν και θέματα, που αφορούν την "Ατζέντα 2000".

Εισαγγελική εξέταση για την έλευση Οτσαλάν στην Αθήνα.

Στους αρμόδιους εισαγγελείς, που ενεργούν προκαταρκτική εξέταση για την είσοδο, παραμονή και αποχώρηση του Οτσαλάν απο τη χώρα μας, κατέθεσαν χθες οι πρώην υπουργοί κύριοι Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος, καθώς και η συγγραφέας, Βούλα Δαμιανάκου, στο σπίτι της οποίας φιλοξενήθηκε ο Κούρδος ηγέτης. Στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιαννόπουλος, για τις δηλώσεις του σχετικά με φήμες, που αφορούν τον ταγματάρχη, κ. Καλεντερίδη.

Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση για την υπόθεση Οτσαλάν.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε χθες η αντιπολίτευση για την εξέλιξη της υπόθεσης Οτσαλάν. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η διενέργεια εκλογών, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν μπορεί να τις επιβάλει. Η κα Παπαρήγα διακήρυξε οτι ο λαός πρέπει να απαιτήσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε το αίτημα για προσφυγή τον Ιούνιο σε εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Τον Κούρδο ηγέτη επισκέφθηκαν χθες οι δικηγόροι του.

Στην Τουρκία την πρώτη επαφή με τους δικηγόρους είχε χθες ο Οτσαλάν, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στις φυλακές που κρατείται στο νησί Ιμραλι, ύστερα απο εντολή, που έδωσε το δικαστήριο κρατικής ασφάλειας. Επίσης, χθες, συνεδρίασε η γενική γραμματεία του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στην ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται οτι "καμμία χώρα και λαός δεν πρέπει να στηρίξει την τρομοκρατική οργάνωση του ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ, που με τις ενέργειές της έχει αποδείξει ότι είναι μία αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση".

Προτάσεις για αλλαγές στη φορολογία απο τον υπουργό Οικονομικών.

"Φάκελο" με 19 προτάσεις για αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε ο κ. Παπαντωνίου, στους εκπροσώπους 30 φορέων, που παραβρέθηκαν χθές, απούσης της ΓΣΕΕ, στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Οι αλλαγές στοχεύουν στην ενίσχυση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων με αύξηση του αφορολόγητου ποσού και κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης. Τα μέτρα, στα οποία θα καταλήξει ο κοινωνικός διάλογος θα καταθέσει η κυβέρνηση στις 4 Ιουνίου στα κόμματα και στην ΟΚΕ.

Ρυμουλκείται στον Πειραιά το ΣΑΠΦΩ που έμεινε ακυβέρνητο.

Στον Πειραιά ρυμουλκείται απο τις 4 το πρωί το Ο/Γ - Ε/Γ πλοίο ΣΑΠΦΩ, στο οποίο επιβαίνουν 291 άτομα και 75 μέλη πληρώματος και ειναι όλοι καλά στην υγεία τους, που χθες το βράδυ έμεινε ακυβέρνητο λόγω βλάβης μετά απο πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο τρία μίλια νότια της Καρύστου. Το σκάφος είχε αναχωρήσει νωρίτερα απο τον Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη, όταν σημειώθηκε η ζημιά. Κοντά του έσπευσαν διάφορα πλωτά σκάφη για βοήθεια και τελικά ρυμουλκείται απο το ΡΚ ΜΑΤΣΑΣ ΣΤΑΡ για τον Πειραιά.

Στάσεις εργασίας 1μμ - 5μμ σε ηλεκτρικό και πράσινα.

Ταλαιπωρία και σήμερα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας και του Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και τα πράσινα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τη 1 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ψήφο εμπιστοσύνης όσον αφορά την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, έλαβε χθες ο Παναγιώτης Γιαννάκης από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο."Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι και θα παραμείνει προπονητής στην εθνική ομάδα",είπε ο κ. Βασιλακόπουλος. Με 12 παίκτες θ` αναχωρήσει σήμερα το πρωί για το Σαρλερουά, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο την αντίστοιχη του Βελγίου.

Με τρίμηνη έκπτωση από το εταιρικό αξίωμά τιμωρήθηκε ο παράγοντας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Με τρίμηνη έκπτωση από το εταιρικό αξίωμά του και πρόστιμο 500.000 δραχμών τιμωρήθηκε ο παράγοντας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για το σοβαρό επεισόδιο που είχε με υπάλληλο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ακόμη, με 1 εκατομμύριο δραχμές τιμωρήθηκε και η ΑΕΚ, ως συνυπεύθυνη.

Τον Απρίλιο θα διεξαχθούν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τον Απρίλιο θα διεξαχθούν οι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά την οριστικοποίηση του φιλικού αγώνα που θα δώσει η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Κροατίας στις 10 Μαρτίου στην Αθήνα.Την ημερομηνία αυτή ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι πρώτες αναμετρήσεις των ημιτελικών Ολυμπιακού-Ηρακλή και Παναθηναϊκού-Αθηναϊκού. Οριστική απόφαση γιά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος θα ληφθεί σήμερα κατά την διάρκεια του ΔΣ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,44, γαλλικό φράγκο προς 49,92, λίρα Αγγλίας προς 475,83, ελβετικό φράγκο προς 205,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,16, τη λίρα Κύπρου προς 563,24 και το ευρώ προς 327,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 2 με 9,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 14 και στο Αιγαίο 8 με 16 βαθμούς. Συννεφιά με πρόσκαιρη βροχή, μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 14 και 4 με 9 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 26 February 1999 - 8:00:07 UTC