Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.
- Ικανοποίηση της Ελλάδας για τη θέση της ΕΕ στο θέμα Οτσαλάν.
- Από σήμερα το πρόγραμμα αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας.
- Νέα μείωση επιτοκίων προαναγγέλει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.
- Κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Γεωργίας.
- Συνεχίζεται η αποχή των γιατρών στο Λαϊκό.
- Το μεσημέρι κηδεύεται ο Δημήτρης Μαθιόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' εθνικής ο Ολυμπιακός.
- Ο Νίκος Οικονόμου εκτός εθνικής στον αυριανό αγώνα με την Γερμανία.
- Η Γωγώ Τσιλιγκίρη κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντώ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.

Το θέμα Οτσαλάν και οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, με αφορμή τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη, αναμένεται να απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Τη σκυτάλη των προκλήσεων σε βάρος της χώρας μας πήρε χθες ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο οποίος ζήτησε να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών, που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Επίσης, η εφημερίδα "Χουριέτ" υποστηρίζει οτι ο Οτσαλάν ομολόγησε πως η Ελλάδα παρείχε στρατιωτική υποστήριξη στο ΡΚΚ.

Ικανοποίηση της Ελλάδας για τη θέση της ΕΕ στο θέμα Οτσαλάν.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, για την κοινή θέση, που υιοθέτησαν χθες οι ομόλογοί του της ΕΕ για το θέμα Οτσαλάν και στην οποία τονίζεται οτι η θετική ή αρνητική εξέλιξή του θα επηρεάσει αντίστοιχα και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. Τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης ζήτησαν και οι ΗΠΑ. Κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα βασανιστήρια κρατουμένων στην Τουρκία είναι η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Από σήμερα το πρόγραμμα αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας.

Αρχίζει απο σήμερα η αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας, που χάθηκαν απο τις πρόσφατες καταλήψεις στα Γυμνάσια και Λύκεια. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η παράταση του σχολικού έτους έως τις 11 Ιουνίου, μαθήματα τα Σάββατα, επιμήκυνση του καθημερινού ωραρίου κατά μία ώρα, ματαίωση των ημερήσιων εκδρομών, ενώ το Πάσχα τα σχολεία θα κλείσουν τη Μεγάλη Τετάρτη για επτά μόνο μέρες. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν κατά περίπτωση σε κάθε σχολείο και ανάλογα με τις πόσες ημέρες τελούσε υπό κατάληψη το κάθε σχολικό συγκρότημα.

Νέα μείωση επιτοκίων προαναγγέλει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

Η περαιτέρω πτώση των επιτοκίων, καθώς και η επέκταση της Εθνικής Τράπεζας στην καταναλωτική και στεγαστική πίστη, η οποία θα γίνει με ταυτόχρονη προστασία του πελάτη απο έναν επικίνδυνο υπερδανεισμό, είναι δυο απο τις προτεραιότητες του διοικητή της ΕΤΕ, κ. Καρατζά. Σε δηλώσεις του στα ΝΕΑ αποδίδει, επίσης, την άνοδο του Χρηματιστηρίου στο γεγονός οτι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απο την ΟΝΕ. Συμβουλεύει όμως τους επενδυτές σε επιλογές κυρίως μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Γεωργίας.

Κατά της συγχρηματοδότησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής έχει ταχθεί η Ελλάδα και τις θέσεις αυτές θα εκφράσει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες, ο Ελληνας αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Ανωμερίτης. Η Ελλάδα ζητεί μεταξύ άλλων να μη μειωθούν οι αγροτικές δαπάνες και να ληφθεί μέριμνα για τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Συνεχίζεται η αποχή των γιατρών στο Λαϊκό.

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς οι γιατροί του εξακολουθούν να απέχουν απο τις εφημερίες και απο τα χειρουργεία. Οι γιατροί του νοσοκομείου ζητούν την αλλαγή της διοίκησης του ιδρύματος κατηγορώντας την για αδυναμίες.

Το μεσημέρι κηδεύεται ο Δημήτρης Μαθιόπουλος.

Κηδεύεται το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Μαθιόπουλος, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 65 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' εθνικής ο Ολυμπιακός.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α` εθνικής κατηγορίας, παρέμεινε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μπάγεβιτς, σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η ``αυλαία`` της 20ης ημέρας, επικράτησε με 5-0 της Βέροιας και έφτασε τους 47 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την Κυριακή επικράτησε δύσκολα με 1-0 στην Καισαριανή του Εθνικού Αστέρα.

Ο Νίκος Οικονόμου εκτός εθνικής στον αυριανό αγώνα με την Γερμανία.

Η περίοδος αγωνιστικής κάμψης που διανύει ο Νίκος Οικονόμου, υποχρέωσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Γιαννάκη να αποκλείσει τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού από την αποστολή που εθνικού μας συγκροτήματος που θα αντιμετωπίσει αύριο στην Δράμα την Γερμανία για την ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 1999. Οι παίκτες,πάντως,εξέφρασαν παράπονα για την συμπεριφορά της Πολιτείας απέναντί τους, όσον αφορά τα πριμ που τους οφείλει για την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Γωγώ Τσιλιγκίρη κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντώ.

Δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά, η Γωγώ Τσιλιγκίρη κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντώ, στην πρώτη ημέρα του 14ου πανελλήνιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξήχθη στο ΣΕΦ. Η αθλήτρια του Πανιωνίου πέρασε τα 4 μ. και 20 εκατ., επίδοση που της εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Μάρτιο στο Μαϊμπάσι της Ιαπωνίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,17, γαλλικό φράγκο προς 49,84, λίρα Αγγλίας προς 477,47, ελβετικό φράγκο προς 204,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,13, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά, καταιγίδες στα δυτικά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Μετά το μεσημέρι και απο τα βορειοδυτικά θα αρχίσει σχετική βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και στα πελάγη πολύ θυελλώδεις αλλά σταδιακά και απο τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 14,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 10 με 17 και στο Αιγαίο 12 με 18 βαθμούς. Νεφώσεις θα έχει στην Αττική που παροδικά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 12 με 17 βαθμούς.Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα, θα έχει στη Θεσσαλονίκη,αργότερα όμως ο καιρός θα βελτωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 11 με 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 23 February 1999 - 8:00:10 UTC