Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρεις κούρδοι διαδηλωτές νεκροί και 15 τραυματίες έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, στο Βερολίνο.
- Συνεχίζονται τα σενάρια για τη σύλληψη του Οτσαλάν.
- Τριγμοί στην ελληνική κυβέρνηση από την σύλληψη Οτσαλάν.
- Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία της Αττικής.
- Τροχαίο ατύχημα με 24 τραυματίες, όλοι ηλικιωμένοι.
- Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Αθηνών, με λεία επτά εκατ.δρχ.
- Συνελήφθησαν αλβανοί έμποροι ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρεις κούρδοι διαδηλωτές νεκροί και 15 τραυματίες έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, στο Βερολίνο.

Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα φέρει το θέμα Οτσαλάν η ελληνική κυβέρνηση, ενώ θα τεθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρωτοβουλία του έλληνα επιτρόπου Χρήστου Παπουτσή. Στην Τουρκία μεταβαίνει αύριο αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχει και ο Αλέκος Αλαβάνος. Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η ενέργεια των φρουρών του Ισραηλινού προξενείου στο Βερολίνο, να ανοίξουν πυρ εναντίον κούρδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τρία άτομα να σκοτωθούν και 15 να τραυματιστούν.

Συνεχίζονται τα σενάρια για τη σύλληψη του Οτσαλάν.

Μια νέα διάσταση στο θρίλερ της παράδοσης του Οτσαλάν στους Τούρκους δίνει Κενυάτης αξιωματούχος, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι αρχές της χώρας του έβαλαν τον Οτσαλάν σε αεροσκάφος να φύγει από την Κένυα, αφού εγκατέλειψε την ελληνική πρεσβεία, κάτι που είχε αρνηθεί αρχικά η Κένυα. Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρει ότι ο Οτσαλάν εντοπίστηκε από Αμερικανούς πράκτορες που ήταν στην περιοχή, λόγω της χρήσης κινητού τηλεφώνου σε μη ασφαλή συχνότητα και οι οποίοι ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές.

Τριγμοί στην ελληνική κυβέρνηση από την σύλληψη Οτσαλάν.

Το θέμα Οτσαλάν θα απασχολήσει την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνητικής επιτροπής. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον πρόεδρο της βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα Οτσαλάν, ενώ η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι χειρίστηκε το θέμα υπεύθυνα και αποτελεσματικά και υπερασπίσθηκε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της χώρας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία της Αττικής.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών - Πειραιώς, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Μέχρι την Παρασκευή όμως, συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

Τροχαίο ατύχημα με 24 τραυματίες, όλοι ηλικιωμένοι.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι 24 ηλικιωμένοι που τραυματίσθηκαν σε τροχαίο ατύχημα, στην περιοχή της Χασιάς. Οι ηλικιωμένοι, από το ΚΑΠΗ Γαλατσίου, είχαν επιβιβαστεί σε δύο λεωφορεία για να επισκεφθούν το μοναστήρι του Αγίου Κυπριανού. Κατά την επιστροφή τους στο ένα λεωφορείο σημειώθηκε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να πέσει στο προπορευόμενο, το οποίο βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε χαντάκι.

Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Αθηνών, με λεία επτά εκατ.δρχ.

Επτά εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία ενός ενόπλου δράστη, ο οποίος με την απειλή όπλου λήστεψε το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Αθήνα. Φεύγοντας μάλιστα είπε ότι τη ληστεία την αφιερώνει στον υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο.

Συνελήφθησαν αλβανοί έμποροι ναρκωτικών.

Πάνω από 150 κιλά χασίς και 1300 φυσίγγια, προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα, πέντε Αλβανοί, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς το χωριό Λεπτοκαρυά της Φλώρινας. Οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποίησαν για προκάλυψη 42 γυναικόπαιδα, που προπορεύονταν, ώστε σε περίπτωση που γίνουν αντιληπτοί να έχουν το χρόνο να διαφύγουν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ήττα ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη έχασε με 77-67 στη Ρωσία από την ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας, στον τελευταίο αγώνα του (16η ημέρα) για τον Ζ` Ομιλο της Ευρωλίγκα και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 23 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Κινγκ και Μπέρι, ήταν ο Γιαννούλης, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους.

Ο Ηρακλής προκρίθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα με 2-1 που γνώρισε στο Καυταντζόγλειο από την ομάδα των Λύκων. Οι Λύκοι προηγήθηκαν στο 27` με τον Κλοκίδη, αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 49` με τον Ξενίδη. Tο τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87` με δυνατό σουτ, ο Μπαξεβάνογλου. Ακόμη ο Αθηναϊκός με την ισοπαλία 1-1 που πήρε στην Καλαμάτα από την τοπική ομάδα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση χάρη και στην ``λευκή`` ισοπαλία του Βύρωνα.

Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στον αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλωνα (1-1), αλλά όχι και την αισιοδοξία της για την κατάκτηση του τίτλου, όπως φάνηκε από τα όσα τόνισε ο Ολεγκ Μπλαχίν στη σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους. ``Εχουμε στόχο πάντα το πρωτάθλημα. Απομένουν δεκαπέντε αγωνιστικές ακόμη και θα πολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας ως το τέλος``, είπε ο Ουκρανός τεχνικός, ενώ πρόσθεσε: ``Θέλει, όμως, δουλειά ακόμη η ομάδα, καθώς και αλλαγή νοοτροπίας και τακτικής. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Πάντως, να ξέρετε, ότι στηρίζω όλους τους παίκτες της ομάδας``.

Στην πρώτη θέση στην κατηγορία με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ ανέβηκε ο πρωταθλητής μας, Αιμίλιος Παπαθανασίου, στη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα της Αθήνας (Γιουρολίμπ), που ολοκληρώνεται αύριο στο Φαληρικό όρμο. Ο Παπαθανασίου μετά τη διεξαγωγή και της 5ης σημερινής ιστιοδρομίας, άφησε στη δεύτερη θέση τον Ουκρανό Γιούρι Τοκοβόι, με τον οποίο χθες ισοβαθμούσε, ενώ τρίτος πέρασε ο Ιταλός Λουτσιάνο Ντεβότι.

Πολύ δύσκολη έγινε η ``υπόθεση-πρόκριση`` στο φάϊναλ φορ του κυπέλλου πρωταθλητριών γυναικών για την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Οι ``πράσινες`` έχασαν στο κρισιμότερο παιχνίδι του ομίλου τους, που έγινε στο κλειστό της Λεωφόρου, από την τουρκική Βακίφμπανκ με 3-2 περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ελπίδες τους για πρόκριση στο φάϊναλ φορ.

``Βαριά`` ήττα με 4-0 γνώρισε σήμερα ο Πανελευσινιακός από τη ρουμανική Εξτένσιβ (πρώην Ελεκτροπούτερε) της Κραϊόβα, στο φιλικό που έγινε στο Θριάσιο πεδίο, για την μεταγραφή του Κριστέσκου στην ελληνική ομάδα. Οι γηπεδούχοι αγωνίσθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς και δεν απείλησαν σε καμμία περίπτωση τους Ρουμάνους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 474,47, ελβετικό φράγκο προς 204,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,02, τη λίρα Κύπρου προς 561,29 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια όρεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, σταδιακά ομως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 13 και στο Αιγαίο 7 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 12 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί το πρωί πρόσκαιρη βροχή, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 7 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 17 February 1999 - 18:41:32 UTC