Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θρίλερ με την απαγωγή του Κούρδου ηγέτη από την ελληνική πρεσβεία της Κένυας.
- Δριμύτατη κριτική της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για την απαγωγή του Κούρδου ηγέτη.
- Αύριο αποφασίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
- Εντός των προσεχών ημερών το πόρισμα για το αλιευτικό ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.
- Αύριο τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για τις χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω των καταλήψεων στα σχολεία.
- Δημοπρασία επταετών ομολόγων από το υπουργείο Οικονομικών.
- Δηλώσεις Λαλιώτη για μεγάλα δημόσια τεχνικά έργα.
- Βρέθηκε το πτώμα του 20χρονου δόκιμου πλοιάρχου που είχε πηδήξει στη θάλασσα, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θρίλερ με την απαγωγή του Κούρδου ηγέτη από την ελληνική πρεσβεία της Κένυας.

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν, ο οποίος απήχθη κατά τη μετάβασή του από την ελληνική πρεσβεία της Κένυας προς το αεροδρόμιο και ήδη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικών αρχών. Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι επέδειξε στην υπόθεση αίσθημα ευθύνης και επέρριψε ευθύνες στον ίδιο τον Οτσαλάν, για την ευπιστία του στις διαβεβαιώσεις των αρχών της Κένυας. Υπό κατάληψη από Κούρδους συνεχίζουν να τελούν πολλές ελληνικές πρεσβείες και προξενεία στην Ευρώπη. Σε ορισμένες κρατούνται όμηροι.

Δριμύτατη κριτική της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για την απαγωγή του Κούρδου ηγέτη.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ κριτική άσκησαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Για περίεργους και επικίνδυνους χειρισμούς που ενέπλεξαν τη χώρα μας σε μια κρίση, κάνει λόγο η ΝΔ, για εγκληματικές ευθύνες μιλάει ο ΣΥΝ, ενώ το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παίζει το παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Την παραίτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου ζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μπαντουβάς, Κηπουρός και Παπαθεμελής, οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις με τον Κούρδο ηγέτη.

Αύριο αποφασίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Αύριο αναμένεται να αποφασίσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, στη νέα γενική συνέλευση που θα κάνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι κινητοποιήσεις των γιατρών προκάλεσαν και νέα παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση του Λαϊκού να ενημερωθεί αν κινδύνευσε η ζωή των ασθενών και αν έχουν καταρτισθεί προγράμματα εφημεριών για τον Φεβρουάριο.

Εντός των προσεχών ημερών το πόρισμα για το αλιευτικό ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το πόρισμα των ερευνών που έγιναν στο Παναμέζικο πλοίο ΑΝΙΤΑ Τ, για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι εμβόλισε το αλιευτικό ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ. Στο πλοίο έγινε και νέα αυτοψία στο ρήγμα που φέρει στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ βατραχάνθρωποι έκαναν αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή της Μακρονήσου, όπου ο καπετάνιος του ΑΝΙΤΑ Τ, υποστηρίζει ότι προσάραξε το πλοίο του.

Αύριο τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για τις χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω των καταλήψεων στα σχολεία.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα λύκεια, λόγω των καταλήψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να παραταθεί το σχολικό έτος κατά μια εβδομάδα, ενώ τα μέτρα θα διαφέρουν από σχολείο σε σχολείο, ανάλογα με το χρόνο που τελούσαν υπό κατάληψη.

Δημοπρασία επταετών ομολόγων από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο 5,94% διαμορφώθηκε το μέσο σταθμικό επιτόκιο, κατά τη δημοπρασία επταετών ομολόγων, που έκανε το υπουργείο Οικονομικών. Το ετήσιο κουπόνι είχε αρχικά ορισθεί στο 6%, ενώ το επιτόκιο κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, πέρυσι τον Απρίλιο, ήταν 8,25%. Το ποσό των 320 δισ δρχ υπερκαλύφθηκε περίπου τρεις φορές, ενώ τελικά το υπουργείο έκανε αποδεκτές προσφορές 384 δισ.δρχ.

Δηλώσεις Λαλιώτη για μεγάλα δημόσια τεχνικά έργα.

Περίπου 20.000 σημαντικά έργα υποδομής για την ανάπτυξη της χώρας βρίσκονται στη φάση υλοποίησης και ολοκλήρωσης, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο για τα μεγάλα δημόσια τεχνικά έργα. Ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι οι σχετικοί πόροι ανέρχονται σε 4,3 τρισεκατομμύρια δρχ και υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μία δραχμή από τους πολύτιμους πόρους για τα έργα.

Βρέθηκε το πτώμα του 20χρονου δόκιμου πλοιάρχου που είχε πηδήξει στη θάλασσα, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Το πτώμα του 20χρονου δόκιμου πλοιάρχου Θεόδωρου Δαφερέρα ανέσυραν το πρωί απο το λιμάνι του Πειραιά, άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Ο άτυχος ναυτικός, είχε πηδήξει την 1η Φεβρουαρίου από τον καταπέλτη του πλοίου ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμάνι του Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ, Σωτήρης Νικολαϊδης, είναι το ``νέο πρόσωπο`` που κάλεσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην εθνική μας ομάδα των ανδρών, ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων για την ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999, με Γερμανία στις 24/2 στη Δράμα και το Βέλγιο 27/2 στο Σαρλερουά. Οι υπόλοιποι 13 παίκτες έχουν κληθεί και πάλι από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Πρόκειται για τους Σιγάλα, Λιαδέλη, Κορωνιό, Τσακαλίδη, Κακιούζη, Οικονόμου, Αλβέρτη, Ρετζιά, Παπανικολάου, Γιαννούλη, Μπαλογιάνη και Καράγκουτη. Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ και θα προπονούνται μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε θα μεταβούν στη Δράμα.

Δυσαρεστημένος από την κακή εμφάνιση του Πανιωνίου στον προχθεσινό αγώνα με τον Ιωνικό, αλλά και αποφασισμένος να πολεμήσει σκληρά για να επιστρέψει η ομάδα στον ... αστερισμό της επιτυχίας, παρουσιάστηκε ο προπονητής των ``κυανέρυθρων``, Ρόνι Γουίλαν, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. ``Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι είναι πιθανόν να έχω παραιτηθεί. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Δεν είμαι διατεθιμένος να φύγω από τον Πανιώνιο. Εχουμε μπροστά μας ``μάχες`` να δώσουμε και πρέπει να πολεμήσουμε, τόνισε στην αρχή, ενώ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας:``Οταν ξεπεράσουμε τα προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών, θα δείτε έναν άλλο Πανιώνιο``.

Σημαδιακή ημέρα η 17η Φεβρουαρίου. Και αυτό αφού σε 2004 ημέρες από αύριο, θα γίνει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 13 Αυγούστου. Με αφορμή αυτήν την ξεχωριστή ημέρα, η ηγεσία της οργανωτικής επιτροπής ``Αθήνα 2004``, με την συμμετοχή του προσωπικού, θα προβεί αύριο στο Ζάππειο ,στον απολογισμό του μέχρι τώρα έργου της προετοιμασίας και ταυτόχρονα θα θέσει τους μελλοντικούς της στόχους.

Τρεις ομάδες της Α1 βόλεϊ ανδρών κλήθηκαν σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή για την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών τους στους αγώνες με Ορεστιάδα και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. Ακόμη κλήθηκε σε απολογία ο γενικός γραμματέας του Κτησιφώντα Παιανίας, Σωκράτης Δημητρακάκης για ανάρμοστη συμπεριφοπρά σε βάρος του Β' διαιτητή του αγώνα Κτησιφών-Αρης, Π. Ρουσσάκη. Ως συνυπεύθυνη κλήθηκε σε απολογία και η ομάδα της Παιανίας.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η πρωταθλήτρια μας του τένις, Χριστίνα Παπαδάκη, στο διεθνές τουρνουά 140.000 δολαρίων, που διεξάγεται στην Μπογκοτά. Η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια, που είναι στην 121η θέση στον κόσμο, νίκησε 2-0 τη Φλορεντία Λαμπάτ από την Αργεντινή, η οποία είναι 67η στον κόσμο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,37, γαλλικό φράγκο προς 49,90, λίρα Αγγλίας προς 478,24, ελβετικό φράγκο προς 204,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,52, τη λίρα Κύπρου προς 560,55 και το ευρώ προς 327,35 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές προβλέπονται αρχικά αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου 7 με 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται αύριο στην Αττική, αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 7 με 13 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία μηδέν με 10 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 16 February 1999 - 19:00:12 UTC