Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δύο Κούρδοι αυτοπυρπολήθηκαν έξω από τη Βουλή, ζητώντας τη χορήγηση πολιτικού άσυλου στον Οτσαλάν.
- Προβλήματα στην εγκατάσταση Κούρδων στο πρώην Λοιμωδών, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.
- Μακελειό στο λιμάνι του Ρίου. Ενας αλβανός νεκρός και τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συμπλοκής.
- Επίσκεψη Σημίτη στη νέα μονάδα του νοσοκομείου "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης.
- Τερμάτισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας.
- Στα μέσα της εβδομάδας τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.
- Ομιλία Κώστα Καραμανλή στην επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματός του. Δηλώσεις για Ευρωεκλογές.
- Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο 10χρονο αγοράκι που κινδύνευσε να καεί ζωνταντό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δύο Κούρδοι αυτοπυρπολήθηκαν έξω από τη Βουλή, ζητώντας τη χορήγηση πολιτικού άσυλου στον Οτσαλάν.

Σε ανθρώπινες λαμπάδες μετατράπηκαν σε λίγα λεπτά, δύο Κούρδοι, οι οποίοι αυτοπυρπολήθηκαν έξω από τη βουλή, τη στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή. Περίπου 100 Κούρδοι, που κάνουν απεργία πείνας, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη βουλή, ζητώντας την παροχή πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα στον ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Οι δύο Κούρδοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Προβλήματα στην εγκατάσταση Κούρδων στο πρώην Λοιμωδών, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Παραμένει η ένταση στην περιοχή του νοσοκομείου πρώην Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση των Κούρδων, που απομακρύνθηκαν με επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας από την πλατεία Κουμουνδούρου. Οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω συμφώνησαν με την πρόταση του υφυπουργού Πρόνοιας κ. Κοτσώνη για προσωρινή εγκατάσταση των Κούρδων, μέχρι να βρεθεί άλλο μέρος να μεταφερθούν, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Μακελειό στο λιμάνι του Ρίου. Ενας αλβανός νεκρός και τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συμπλοκής.

Ενας αλβανός κακοποιός νεκρός και τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί, είναι ο απολογισμός επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη σπείρας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών. Η επιχείρηση έγινε μέσα σε φέρυ μπότ, στο λιμάνι του Ρίο και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των επιβατών. Οταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο πλοίο ένας Αλβανός έριξε εναντίον τους χειροβομβίδα με αποτέλεσμα ο ίδιος να σκοτωθεί και να τραυματιστούν 4 αστυνομικοί. Μετά από πραγματική μάχη συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας.

Επίσκεψη Σημίτη στη νέα μονάδα του νοσοκομείου "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης.

Με όχημα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε συνεχή βελτίωση της περίθαλψης των πολιτών με εύκολη πρόσβαση τους στα νοσοκομεία. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας τη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών, ενώ πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Τερμάτισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Το δρόμο της επιστροφής στις αφετηρίες τους, πήραν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι υπέστειλαν τη σημαία των κινητοποιήσεων και ήδη αποχώρησαν από τα μπλόκα της Εθνικής οδού. Την απόφαση πήρε το συντονιστικό τους όργανο, εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής στην κινητοποίηση, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ευνοϊκή ρύθμιση των αγροτικών χρεών που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Στα μέσα της εβδομάδας τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων στα σχολεία. Η αναπλήρωση θα γίνει με άλλους τρόπους στα σχολεία που είχαν πολύμηνες καταλήψεις και με ηπιότερους σε όσα έχασαν μόνο λίγες ημέρες.

Ομιλία Κώστα Καραμανλή στην επιτροπή εκλογικού αγώνα του κόμματός του. Δηλώσεις για Ευρωεκλογές.

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβερνητική πολιτική και γενικευμένης πολιτικής αναμέτρησης προσέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσουν την αφορμή για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματός του, ο κ.Καραμανλής τόνισε πως στόχος της ΝΔ είναι να εξέλθει από τις Ευρωεκλογές πρώτο κόμμα.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο 10χρονο αγοράκι που κινδύνευσε να καεί ζωνταντό.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένα 10χρονο αγοράκι, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στην προσπάθειά του να βράσει σε γκαζάκι αυγά για να φάει ο ίδιος και ο αδελφός του. Θέλοντας προφανώς να επισπεύσει το βράσιμο ο μικρός έριξε στη φλόγα οινόπνευμα με αποτέλεσμα η φωτιά να μεταδοθεί στο μπουφάν του που λαμπάδιασε. Τα δύο παιδιά ήταν μόνα στο σπίτι τους, καθώς οι γονείς τους βρίσκονται σε διάσταση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Α'Εθνικής Κατηγορίας, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Προοδευτική και η Βέροια κέρδισε στην έδρα της την Ξάνθη 2-0. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά κατάφερε τελικά να υποτάξει στο ουδέτερο γήπεδο της Παναχαϊκής 1-0 την Προοδευτική και τώρα βρίσκεται ένα μόλις βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το γκολ που έκρινε την τύχη του αγώνα πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στο 72' με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Πολίτης, που ανέτρεψε τον Βαζέχα στην περιοχή. Αντίθετα, η Ξάνθη σκόνταψε στη Βέροια, καθώς η τοπική ομάδα της επεβλήθη με 2-0. Ετσι, η Ξάνθη άφησε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλει για έξοδο στην Ευρώπη. Ο Αρης νίκησε στου Χαριλάου τον ΠΑΟΚ 2- 0.

Στο μεταξύ, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας η Λάρισα νίκησε 2-1 τον Πανσερραϊκό. Ετσι, η ομάδα της Θεσσαλίας ανέβηκε στην 8η θέση με 28 βαθμούς, αφήνοντας στην 9η τον Πανσεραϊκό με 27 βαθμούς. Προηγείται η Καλαμάτα με 39 βαθμούς έναντι 38 της Καλλιθέας και 37 της Παναχαϊκής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,07, γαλλικό φράγκο προς 49,81, λίρα Αγγλίας προς 473,11, ελβετικό φράγκο προς 204,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,22, τη λίρα Κύπρου προς 563,73 και το ευρώ προς 326,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα. Βαθμιαία πάντως στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ιδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 3 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 1 με 13 βαθμούς και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται αύριο στην Αττική, με βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 5 με 13 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 2 με 8 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 15 February 1999 - 19:00:11 UTC