Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 13/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απο τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Δε σημειώθηκε πρόοδος στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Γεωργίας με τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγροτών.
- Στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα ληφθούν οι αποφάσεις για την αγορά του νέου τύπου μαχητικών αεροσκαφών.
- Σε πλωτή δεξαμενή, για μια τελευταία έρευνα, θα οδηγηθεί σήμερα το πλοίο "Ανίτα Τ", που θεωρείται ύποπτο για εμβολισμό του "Λυμπέριος".
- Ευθύνες στον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ, επιρρίπτει το πόρισμα του Εισαγγελέα, για την αποτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Νιόβης.
- Περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας πραγματοποιεί, απο σήμερα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Οξεία επίθεση στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε αργά χθές το βράδυ απο τον Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.
- Συνελήφθη το πρωί σε περιοχή της ορεινής Κορινθίας και ο τέταρτος ληστής της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Καλάβρυτων.
- Αγνωστοι πυρπόλησαν τα μεσάνυχτα αυτοκίνητο της αστυνομίας, στη Ν.Φιλαδέλφεια στην Αθήνα.
- Κλειστή είναι απο τις 7 το πρωί έως τις 5 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω έργων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα ΟΦΗ-Ηρακλή στις 3 το μεσημέρι, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Ο αγώνας Περιστέρι-Πανιώνιος στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απο τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους απο τη Δευτέρα, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση του υπουργού Υγείας Λάμπρου Παπαδήμα με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ. Οι γιατροί θεωρούν, οτι ακόμα δεν έχουν λυθεί ουσιαστικά θέματα για τις εφημερίες καθώς δεν έχουν δοθεί και οι απαραίτητες πιστώσεις απο το υπουργείο Υγείας, για νέες προσλήψεις, κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή των νοσοκομείων. Ετσι οι γιατροί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν απο τη Δευτέρα έως την Τετάρτη 6ωρες στάσεις εργασίας απο τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Επίσης, συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για ακόμη μια εβδομάδα αποφάσισαν και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω απο το νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου", όπου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα εγκαινιάσει νέα αιματολογική μονάδα.

Δε σημειώθηκε πρόοδος στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Γεωργίας με τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγροτών.

Αναβολή για άλλη μια φορά πήρε η αποχώρηση των αγροτών απο την εθνική οδό στο ύψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ στη Λάρισα, καθώς κατα τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Γεωργίας Γιώργου Ανωμερίτη με τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής δεν σημειώθηκε πρόοδος. Ο κ. Ανωμερίτης ξεκαθάρισε οτι η κυβέρνηση έκανε την πιο γενναία και πιο ικανοποιητική ρύθμιση χρεών, ενώ πρόσθεσε οτι την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλεί και η εγκύκλιος της ΑΤΕ για τις ρυθμίσεις αυτές. Το μεσημέρι στη Λάρισα συνεδριάζει η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών για να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα ληφθούν οι αποφάσεις για την αγορά του νέου τύπου μαχητικών αεροσκαφών.

Σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα ληφθούν οι αποφάσεις για την αγορά του νέου τύπου μαχητικών αεροσκαφών. Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε τη συμμετοχή της χώρας μας στην παραγωγή του ευρωπαϊκού μαχητικού τέταρτης γενιάς "Γιουροφάϊτερ" με στόχο να παραδοθούν στην Ελλάδα το 2005 τα πρώτα αεροσκάφη. Παράλληλα, ενέκρινε την αγορά 50 εκπαιδευτικών αεροσκαφών και 11 αντιαεροπορικών συστημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Σε πλωτή δεξαμενή, για μια τελευταία έρευνα, θα οδηγηθεί σήμερα το πλοίο "Ανίτα Τ", που θεωρείται ύποπτο για εμβολισμό του "Λυμπέριος".

Σε πλωτή δεξαμενή, για μια τελευταία εξονυχιστική έρευνα, θα οδηγηθεί σήμερα το πλοίο "Ανίτα Τ" που θεωρείται ύποπτο για εμβολισμό του αλιευτικού σκάφους "Λυμπέριος". Χθές σε ακτή της Τήνου βρέθηκε ένα ξύλινο κιβώτιο με την επιγραφή "Λυμπέριος", καθώς και μια πλαστική καμμένη συσκευή, πιθανόν υδατοπαγίδα.

Ευθύνες στον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ, επιρρίπτει το πόρισμα του Εισαγγελέα, για την αποτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Νιόβης.

Ευθύνες στον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Αθανάσιο Βασιλόπουλο επιρρίπτει το πόρισμα του Εισαγγελέα για την αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψης της αστυνομίας στην οδό Νιόβης του κακοποιού Σορίν Ματέι. Επίσης, ο εισαγγελέας επιρρίπτει ευθύνες και στον τότε επικεφαλής των ΕΚΑΜ Παναγιώτη Μαρίνη. Ακόμη, θεωρεί συνυπεύθυνο τον τότε υπαρχηγό και σήμερα αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,Ιωάννη Γεωργακόπουλο.

Περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας πραγματοποιεί, απο σήμερα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας πραγματοποιεί, απο σήμερα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος απο αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί τις Σέρρες, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων και θα ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης των διαφόρων έργων.

Οξεία επίθεση στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε αργά χθές το βράδυ απο τον Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθές βράδυ απο τον Κομοτηνή ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του. Χαρακτήρισε τους αγρότες θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, ενω για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, είπε οτι η κυβέρνηση προωθεί ένα σύστημα ευτελούς εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Για την αναταραχή στην υγεία, είπε οτι το σύστημα υγείας πνίγεται απο τον κομματισμό, τη διαφθορά και την πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στη Χαλκιδική, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνελήφθη το πρωί σε περιοχή της ορεινής Κορινθίας και ο τέταρτος ληστής της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Καλάβρυτων.

Συνελήφθη το πρωί σε περιοχή της ορεινής Κορινθίας, απο άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και ο τέταρτος ληστής της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Καλάβρυτων. Ο δράστης όπως δήλωσε στους ατυνομικούς ονομάζεται Διονύσιος Ντούρος και αυτή την ώρα μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο τρίτος ληστής, Γιάννης Καραδήμος. Σημειώνεται οτι τα υπόλοιπα δύο μέλη της συμμορίας είχαν χάσει τη ζωή τους, ο ένας απο τα πυρά των αστυνομικών και ο άλλος απο την εξάντληση και το κρύο.

Αγνωστοι πυρπόλησαν τα μεσάνυχτα αυτοκίνητο της αστυνομίας, στη Ν.Φιλαδέλφεια στην Αθήνα.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά με γκαζάκια τα ξημερώματα κάτω απο περιπολικό στην οδό Πίνδου 37 στη Ν.Φιλαδέλφεια κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ ο σκοπός, αρχιφύλακας Δημήτρης Λιόλης 39 ετών στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά υπέστη εγκαύματα στα χέρια και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Κλειστή είναι απο τις 7 το πρωί έως τις 5 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω έργων.

Κλειστή είναι απο τις 7 το πρωί έως τις 5 αύριο το απόγευμα η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία λόγω έργων για την κατασκευή της γέφυρας Κολοκυνθούς στη διασταύρωση Λένορμαν και Κηφισσού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα ΟΦΗ-Ηρακλή στις 3 το μεσημέρι, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με τον αγώνα ΟΦΗ-Ηρακλή στις 3 το μεσημέρι, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Ο αγώνας Περιστέρι-Πανιώνιος στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

Ο αγώνας Περιστέρι-Πανιώνιος στις 7 το απόγευμα, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στο μπάσκετ. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδομητικό κανάλι Σούπερ Σπόρ. Τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 και έχουν ως εξής: ΑΕΚ-Νήαρ Ηστ, ΠΑΟΚ-Μαρούσι, Παπάγου- Απόλλων Πατρών, Σπόρτιγκ-Αρης. Οι αγώνες Ηράκλειο-Παναθηναικός και Ολυμπιακός-Ηρακλής θα διεξαχθούν αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,11, γαλλικό φράγκο προς 49,82, λίρα Αγγλίας προς 472,62, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,57, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοδυτικοί έως μέτριοι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί ως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο στην αρχή της μέρας πολύ ισχυροί με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 7, στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 0 με 12 και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην Αττική, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και στην αρχή της ημέρας τοπικά ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 4 με 11 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις, αλλά και διαστήματα βελτίωσης, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία -1 με 6 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 13 February 1999 - 9:00:10 UTC