Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξημένα ποσά για εφημερίες ενέκρινε το υπουργείο Υγείας.
- Συνάντηση σήμερα Ανωμερίτη - Πανθεσσαλικής Επιτροπής.
- Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.
- Νέες θετικές εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία.
- Οριστικοποιήθηκε ο ακριβής αριθμός των μελών του ΠΑΣΟΚ.
- Την έναρξη του αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές κήρυξε οΚαραμανλής.
- Στάσεις εργασίας στην ΟΑ 12μμ - 3μμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα του Παναθηναϊκού απο την ιταλική Βαρέζε με σκορ 54-63.
- Ολυμπιακός και Παναθηναικός έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.
- Για δεύτερη συνεχή Κυριακή,η ΑΕΚ θα αγωνισθεί χωρίς τον Ατματσίδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξημένα ποσά για εφημερίες ενέκρινε το υπουργείο Υγείας.

Εντός των ημερών θα καταβληθούν στους γιατρούς των νοσοκομείων τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του 1998. Στα νοσοκομεία θα δοθούν το 1999, 38 δισ δρχ για εφημερίες, ποσό αρκετά αυξημένο απο πέρσυ. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Παπαδήμα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αττικής. Πάντως δεν έλειψαν και χθες τα προβλήματα στο ΚΑΤ, το Σωτηρία και το Λαϊκό, λόγω της αποχής των γιατρών.

Συνάντηση σήμερα Ανωμερίτη - Πανθεσσαλικής Επιτροπής.

Στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Ανωμερίτη και της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής. Στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, στη Λάρισα, παραμένουν εκατέρωθεν του δρόμου περίπου 650 τρακτέρ. Χθες πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για περίπου 1 ώρα η εθνική οδός.

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.

Η αγορά του νέου μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα απασχολήσει στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ, που θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Υποψήφια αεροσκάφη είναι τα Εφ- 16 και Εφ-15, το Μιράζ-2000-5, το Σουχόϊ και το Γιουροφάϊτερ. Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί προς τελική έγκριση το θέμα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος μεσαίου βεληνεκούς και του εκπαιδευτικού - μεταφορικού αεροσκάφους.

Νέες θετικές εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία.

Μία ακόμη επιβράβευση ήρθε από το εξωτερικό για τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σε νέα έκθεσή της η αμερικανική εταιρία Μούντις αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα μετατρέπει από ουδέτερη σε θετική την εκτίμηση για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε ξένο νόμισμα. Η νέα αυτή αξιολόγηση στηρίζεται στη συνεπή πορεία σύγκλισης της Ελλάδας και στην προοπτική ένταξής της στην ΟΝΕ.

Οριστικοποιήθηκε ο ακριβής αριθμός των μελών του ΠΑΣΟΚ.

Να σταματήσει ο διασυρμός του ΠΑΣΟΚ με τις καταγγελίες περί δήθεν παράνομων εγγραφών ζήτησε ο γραμματέας του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης. Ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα 214.890 έναντι 155.000, που είχαν καταγραφεί λίγο πριν το 4ο συνέδριο. Η πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας, Αννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε οτι το σύνολο των ενστάσεων, που είχαν υποβληθεί αφορούσε 7.800 νέα μέλη και έγιναν αποδεκτές για τις περιπτώσεις 2.800.

Την έναρξη του αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές κήρυξε οΚαραμανλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, κήρυξε χθες ουσιαστικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές. Ο κ. Καραμανλής προσέδωσε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δικομματικής αντιπαράθεσης και προκρίματος για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελεί ένα "ναι ή όχι στην πολιτική Σημίτη". Ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σήμερα σε ημερίδα, που πραγματοποιείται στη Κομοτηνή, με θέμα "Ο Ευρωπαίος πολίτης στον 21ο αιώνα".

Στάσεις εργασίας στην ΟΑ 12μμ - 3μμ.

Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή έχουν εξαγγείλει για σήμερα από τις 12μμ έως τις 3μμ στάση εργασίας, ζητώντας να μην ανατραπούν οι εργασιακές και ασφαλιστικές κατακτήσεις τους. Στο μεταξύ, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη σημερινή "τραγική οικονομική και επιχειρησιακή κατάσταση" της Ολυμπιακής καταθέτει η Ενωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα του Παναθηναϊκού απο την ιταλική Βαρέζε με σκορ 54-63.

Ολα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ετσι και το απίστευτο σερί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα διεκόπη στα 14 παιχνίδια χωρίς ήττα, αφού οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν γιά πρώτη φορά χθες στην 15η ημέρα της διοργάνωσης, στην Ιταλία από τη Βαρέζε με 63-54. Μια ήττα ανώδυνη, αφού ο Παναθηναϊκός, που αγωνίστηκε χωρίς τον Μποντίρογκα, έχει εξασφαλίσει εδώ και αρκετές εβδομάδες την πρώτη θέση του Ζ' ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας έως το φάιναλ φορ του Μονάχου.

Ολυμπιακός και Παναθηναικός έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και Ξάνθη για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Το εισιτήριο θα "παιχθεί" στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας, αφού στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση που έγινε στο ΟΑΚΑ, οι ``ερυθρόλευκοι`` νίκησαν με 3-1. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ήδη την πρόκρισή του, αφού στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση νίκησε 3-0 εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό.

Για δεύτερη συνεχή Κυριακή,η ΑΕΚ θα αγωνισθεί χωρίς τον Ατματσίδη.

Για δεύτερη συνεχή Κυριακή, η ΑΕΚ θα αγωνισθεί χωρίς τον Ηλία Ατματσίδη. Ο διεθνής τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην γάμπα και έτσι θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Κυριακής με την ``ελαφρά ταξιαρχία``. Απόντες από αυτόν τον αγώνα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και οι Πάρης Ζουμπούλης και Χρήστος Μαλαδένης, οι οποίοι είναι επίσης τραυματίες και ίσως δεν προλάβουν να αποθεραπευθούν μέχρι την Κυριακή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,19, γαλλικό φράγκο προς 49,85, λίρα Αγγλίας προς 469,66, ελβετικό φράγκο προς 204,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,09, τη λίρα Κύπρου προς 562,04 και το ευρώ προς 327,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός με βροχές,τοπικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπεται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικά βορειοδυτικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 9,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 4 με 14 και στο Αιγαίο 10 με 17 βαθμούς. Αστατο καιρό με πρόσκαιρες βροχές αλλά και διαστήματα βελτίωσης, θα εχει στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 14 βαθμούς. Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 4 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 12 February 1999 - 8:00:18 UTC