Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στους δρόμους απο χθες οι αγρότες.
- Στην τελική ευθεία απο χθες η πώληση της Ιονικής.
- Εκρηξη μηχανισμού κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Κομοτηνή.
- Μόνο 18 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη.
- Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.
- Στην Αθήνα απο σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
- Καθοριστικής σημασίας οι ευρωεκλογές τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επι του Πανιωνίου με 3-0.
- Ο Ολλανδός Αρι Χάαν, θα είναι πάλι προπονητής του ΠΑΟΚ.
- Σήμερα ο αγώνας Αρη-Προοδευτικής, στο γήπεδο της Νίκης Βόλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στους δρόμους απο χθες οι αγρότες.

Παρατεταγμένα εκατέρωθεν της εθνικής οδού, στο ύψος της Βιοκαρπέτ, είναι απο χθες περισσότερα απο 400 τρακτέρ. Σήμερα, επίσης οι αγρότες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών τους και την Πέμπτη στο Δερβένι επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας και στα Μάλγαρα. Αύριο θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές κυβερνητικές συσκέψεις για τα αγροτικά χρέη και το κόστος παραγωγής. Ο υπουργός Γεωργίας επανέλαβε οτι δε θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε κλείσιμο δρόμων.

Στην τελική ευθεία απο χθες η πώληση της Ιονικής.

Κατατέθηκαν χθες οι μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 51% της Ιονικής Τράπεζας. Δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αν η Alpha Τράπεζα Πίστεως, η Eurobank και ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς, συμμετείχαν στην πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, θα υπάρξει νέα πρόσκληση για την υποβολή των τελικών δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες θα συνοδεύονται από εγγυητικές επιστολές.

Εκρηξη μηχανισμού κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Κομοτηνή.

Ενας αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη το βράδυ σε οικοδομή στην Κομοτηνή, σε απόσταση 20 μέτρων από το τουρκικό προξενείο. Από την έκρηξη τραυματίστηκε, την στιγμή που προσπαθούσε να αφοπλίσει τη "βόμβα" ο πυροτεχνουργός αστυφύλακας, Αθανάσιος Καραγιαννίδης. Οι αστυνομικοί ερευνούσαν την συνοικία, μετά απο τηλεφωνήματα για την ύπαρξη "βόμβας".

Μόνο 18 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη.

Επέστρεψαν χθες στα θρανία οι μαθητές σε όλη τη χώρα, εκτός 18 σχολείων, όπου συνεχίζονται οι καταλήψεις. Μέχρι αύριο θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί φορείς να έχουν καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας τις προτάσεις τους για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Το θέμα της Παιδείας θα συζητηθεί σήμερα στη συνάντηση, που θα εχει ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό, Γεράσιμο Αρσένη.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Εκκληση προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναλογιστούν τις υποχρεώσεις τους προς την κοινωνία και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, απηύθυνε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Λάμπρος Παπαδήμας. Δεσμεύθηκε δε ότι θα καλυφθούν τα επιπλέον ποσά, που απαιτούνται από την εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών. Οι γιατροί στο Λαϊκό και το ΚΑΤ στην Αθήνα, σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, απέχουν απο τις εφημερίες.

Στην Αθήνα απο σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Πολυήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί απο σήμερα στη χώρα μας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Σπυρίδων. Ο προκαθήμενος της Ελληνοορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Χριστόδουλο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Παιδείας, Πολιτισμού, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, καθώς και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων και το δήμαρχο Αθηναίων.

Καθοριστικής σημασίας οι ευρωεκλογές τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη στις ευρωεκλογές και η ανάδειξή του σε πρώτο κόμμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη. Οι ευρωεκλογές χαρακτηρίζονται ως γεγονός καθοριστικής σημασίας, γιατί θα απαντηθούν ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επι του Πανιωνίου με 3-0.

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται η ΑΕΚ, αφού η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν νίκησε στο ``Νίκος Γκούμας`` τον Πανιώνιο με 3-0 και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την "λευκή" ισοπαλία που παραχώρησε λίγο νωρίτερα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός στον Απόλλωνα. Ετσι στη βαθμολογία εξακολουθεί να προηγείται ο Ολυμπιακός με 41 βαθμούς, έναντι 40 του Παναθηναϊκού και 39 της ΑΕΚ.

Ο Ολλανδός Αρι Χάαν, θα είναι πάλι προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο Ολλανδός Αρι Χάαν, που είχε εγκαταλείψει παλιότερα τον ΠΑΟΚ, προκειμένου ν'αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Φέγενορντ, θα είναι πάλι προπονητής του ``δικεφάλου του βορρά``. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Αγγελο Αναστασιάδη και την πρόσληψη του Ολλανδού τεχνικού. Η συνεργασία του "Δικεφάλου του Βορρά" με τον Χάαν θα έχει διάρκεια 1.5 χρόνου.

Σήμερα ο αγώνας Αρη-Προοδευτικής, στο γήπεδο της Νίκης Βόλου.

Στο γήπεδο της Νίκης Βόλου θα διεξαχθεί σήμερα, ο εξ' αναβολής αγώνας Αρης- Προοδευτική για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας.Την απόφαση πήρε η ΕΠΑΕ, αφού υπήρχε πρόβλημα με τη διεξαγωγή του αγώνα στο γήπεδο Λάρισας, όπου είχε οριστεί αρχικά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,14, γαλλικό φράγκο προς 49,83, λίρα Αγγλίας προς 415,09, ελβετικό φράγκο προς 204,17, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,33, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,91 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, που τη νύχτα θα αυξηθούν και θα βρέξει.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 1 με 9,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 1 με 13 και στο Αιγαίο 6 με 15 βαθμούς. Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική, με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 13 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 3 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 9 February 1999 - 8:00:11 UTC