Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ξεκινούν αύριο οι κινητοποιήσεις των αγροτών.
- Εντείνεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας.
- Ανάληψη πρωτοβουλίας για Κουρδικό ζητεί απο την Ελλάδα ο Οτσαλάν.
- Θα καταργηθεί το ενιαίο μισθολόγιο δηλώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
- Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτηματικά για το αλιευτικό "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ".
- Αυστηρή προειδοποίηση Σκανδαλίδη σε εσωκομματικούς αντιπάλους.
- Νέα δημοσκόπηση της V-PRC δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην παράταση με 81-76 της ΑΕΚ.
- Αξεπέραστο το ρήγμα διοίκησης ΠΑΟΚ - Αγγελου Αναστασιάδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεκινούν αύριο οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ανοίγει αύριο η αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή, που συνεδρίασε χθες, προσπαθεί να τηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς επίσης στην οδό Σωκράτους της Λάρισας και στην οδό Βόλου. Κινητοποιήσεις αγροτών, όμως, θα υπάρξουν και στη Μαγνησία στο ύψος των Μικροθηβών αλλά και στην Πιερία και Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων.

Εντείνεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας.

Θα απέχουν και σήμερα απο τα καθήκοντά τους οι γιατροί του Λαϊκού, το οποίο έχει γενική εφημερία και θα εξυπηρετούν, όπως ανακοίνωσαν, μόνο επείγοντα περιστατικά. Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ομως το θέμα των εφημεριών πυροδοτεί και τις αντιδράσεις των γιατρών του ΚΑΤ και των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι απο αύριο θα απέχουν των καθηκόντων τους.

Ανάληψη πρωτοβουλίας για Κουρδικό ζητεί απο την Ελλάδα ο Οτσαλάν.

Να προωθήσει συστηματικά, μεθοδικά και δυναμικά τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, για την επίλυση του Κουρδικού, ζητεί απο την Ελλάδα ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπτουλάχ Οτσαλάν, με δήλωσή του στο "ΒΗΜΑ". Ο Κούρδος ηγέτης τονίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει είτε στο πλαίσιο της Ευρώπης είτε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Κίνα. Ο Οτσαλάν χαρακτηρίζει την Τουρκία γίγαντα με πύλινα πόδια, κατηγορεί την Ευρώπη ότι με τη στάση της πρέπει να ντρέπεται, γιατί παραβιάζει τις ίδιες τις αρχές και τον ίδιο της τον πολιτισμό.

Θα καταργηθεί το ενιαίο μισθολόγιο δηλώνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Προς την κατάργησή του οδεύει το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Με δήλωσή του στην "Απογευματινή", ο αρμόδιος υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος, τονίζει ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου υπαλληλικού κώδικα θα αρχίσει διάλογος με την ΑΔΕΔΥ, με στόχο να επανακαθορισθεί το θέμα του μισθολογίου με βάση τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν οι υπάλληλοι και την απόδοσή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Πρόθεσή μας, τονίζει, είναι να συνδεθεί η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων με τη βαθμολογική τους εξέλιξη".

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτηματικά για το αλιευτικό "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ".

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για τις συνθήκες της ναυτικής τραγωδίας του αλιευτικού "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ, το οποίο εξαφανίσθηκε γύρω στις 24 Ιανουρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι συνέβη. Χθες κηδεύτηκε ο μηχανικός Παναγιώτης Αθανασάκος, ενώ νέα ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει στο πτώμα του καπετάνιου Λευτέρη Μεσολογγίτη, μετά από αίτημα της γυναίκας του. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ο θάνατος των δύο ναυτικών οφείλεται σε πνιγμό. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των πέντε Αιγύπτιων ναυτικών του αλιευτικού.

Αυστηρή προειδοποίηση Σκανδαλίδη σε εσωκομματικούς αντιπάλους.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει ``μπάχαλο`` το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε από το Ηράκλειο ο γραμματέας του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί εναντίον νέων εγγραφών. Το πρόβλημα, είπε, θα έχει λυθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης, από την Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα εξετάσει με υπευθυνότητα όλες τις ενστάσεις. Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικές τις τελευταίες εξελίξεις, αφού -όπως είπε- ο πρωθυπουργός στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του ξεκαθάρισε το πολιτικό τοπίο, που ήταν ρευστό.

Νέα δημοσκόπηση της V-PRC δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας V- PRC, που διεξήχθη απο 4 έως 29 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία δηλώνει το 35,1% των ερωτηθέντων έναντι 24,4% στο ΠΑΣΟΚ, 6.8% στο ΔΗΚΚΙ, 5% στο ΚΚΕ, 4,9% στο ΣΥΝ, 1,2% στην ΠΟΛΑΝ. Περίπου το 23% των ερωτηθέντων δήλωσαν, άλλο κόμμα, αναποφάσιστοι, λευκό, άκυρο ή δεν απάντησε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην παράταση με 81-76 της ΑΕΚ.

Χάρη σε έναν ασταμάτητο Ράτζα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην παράταση με 81-76 της φιλοξενούμενης στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς. Ο Κροάτης σέντερ πέτυχε 27 πόντους ενώ ``μάζεψε`` και 17 ριμπάουντ, απέναντι σε μια ΑΕΚ, που μέχρι το τέλος της κανονικης διάρκεις είχε το πάνω χέρι.Στους υπόλοιπους αγώνες της 20ης ημέρας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μαρούσι-Παπάγου 86-78, Απόλλων Π.- Ηρακλής 75-68, Αρης-Ηράκλειο 68-48 και Πανιώνιος-Σπόρτιγκ 81-64.Η 20η ημέρα θα ολοκληρωθεί σήμερα με τους αγώνες Νήαρ Ηστ-ΠΑΟΚ και Περιστέρι- Ολυμπιακός.

Αξεπέραστο το ρήγμα διοίκησης ΠΑΟΚ - Αγγελου Αναστασιάδη.

Αξεπέραστο είναι το ρήγμα που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον Αγγελο Αναστασιάδη. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα κάτσει σήμερα για τελευταία φορά στον πάγκο του ``δικεφάλου``, κάτι που φανερώνει και η χθεσινή ενέργεια του αναπληρωτή προέδρου, Νίκου Βερυτζή, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρι Χάαν. Ο κ. Βεζυρτζής, συζήτησε με τον Ολλανδό τεχνικό, τις προοπτικές άμεσης συνεργασίας, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,88 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 167,16, το γαλλικό φράγκο προς 49,84, τη λίρα Αγγλίας προς 474,33, το ελβετικό φράγκο προς 204,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,00, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, ο οποίος αρχικά θα είναι άστατος με νεφώσεις σ'όλη τη χώρα,ενώ στα νότια και ανατολικά θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια -2 με 10, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το Ιόνιο 0 με 14 και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται στην Αττική, βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 13 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 2 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 7 February 1999 - 8:00:09 UTC