Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 04/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντίδραση στελεχών της ΝΔ για τηλεοπτική συνέντευξη Κ.Σημίτη.
- Εκτός ΝΔ παρέμεινε ο Κάκκαλος.
- Με την αγροτική πολιτική θα ασχοληθεί αύριο το υπουργικό συμβούλιο.
- Ελάχιστα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.
- Αύριο υπογράφεται η σύμβαση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.
- Συνάντηση Σημίτη-Σολάνα στην Αθήνα.
- Αφαντα τα μέλη σπείρας επικίνδυνων κακοποιών.
- Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντίδραση στελεχών της ΝΔ για τηλεοπτική συνέντευξη Κ.Σημίτη.

Την έντονη αντίδραση κορυφαίων στελεχών της ΝΔ προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Κωστή Στεφανόπουλο για νέα θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας. Οι κύριοι Εβερτ, Βαρβιτσιώτης και Παυλόπουλος κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να εμπλέξει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στα εκλογικά σενάρια του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός ΝΔ παρέμεινε ο Κάκκαλος.

Την πρόθεσή του να μην επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, από την οποία είχε διαγραφεί πριν ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο βουλευτής Πιερίας Νίκος Κάκκαλος, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της ηγεσίας του κόμματος, την οποία κατηγόρησε ότι ολισθαίνει σε καινοφανή για την παράταξη λαϊκισμό. Ο κ. Κάκκαλος αφήνει αιχμές και κατά του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι ο αληθινός ηγέτης αναγνωρίζει τα λάθη του και δεν επιβάλεται με πειθαρχικά μέτρα, πείσματα, διάθεση αντεκδίκησης, απειλές και ανθρωποθυσίες. Οι άλλοι δύο διαγραφέντες, Πέτρος Τατούλης και Αναστάσης Παπαληγούρας επέστρεψαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Με την αγροτική πολιτική θα ασχοληθεί αύριο το υπουργικό συμβούλιο.

Με το καυτό θέμα της αγροτικής πολιτικής θα ασχοληθεί αύριο το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει υπό το βάρος των απειλών που εκτοξεύουν οι αγρότες της Θεσσαλίας για νέο γύρο κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης θα στείλει γραπτώς τις θέσεις της κυβέρνησης στην Πανθεσσαλική Επιτροπή αγροτών, η οποία θα συνεδριάσει για να καθορίσει τη στάση της.

Ελάχιστα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

Ελάχιστα είναι πλέον τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και το υπουργείο Παιδείας και την εκπαιδευτική κοινότητα, απασχολεί, πλέον, η αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης, καθώς μέχρι την Τετάρτη τα τοπικά συμβούλια καθηγητών και γονέων θα υποβάλουν τις προτάσεις τους, ώστε τα μέτρα αναπλήρωσης να εφαρμοστούν από τις 10 του μηνός. Αύριο πραγματοποιείται και νέο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, από τους μαθητές των λιγοστών σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.

Αύριο υπογράφεται η σύμβαση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Υπογράφεται αύριο στο Ζάππειο και κατατίθεται αμέσως στη Βουλή για κύρωση, η σύμβαση για την κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2004 και θα στοιχίσει 220 δισ δρχ. Βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ πως ψεύδεται όταν ισχυρίζεται πως το έργο θα είναι έτοιμο το 2004.

Συνάντηση Σημίτη-Σολάνα στην Αθήνα.

Την πάγια θέση της Ελλάδος για εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση του Κοσυφοπεδίου, μέσα στο υπάρχον πλαίσιο και με διατήρηση των σημερινών συνόρων, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον γγ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, που επισκέφθηκε την Αθήνα. Στις συνομιλίες, στις οποίες πήραν μέρος και οι κύριοι Πάγκαλος και Τσοχατζόπουλος, εκτός από το θέμα του Κοσσυφοπεδίου συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, ενόψει και της συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, στον Απρίλιο, στην Ουάσιγκτον.

Αφαντα τα μέλη σπείρας επικίνδυνων κακοποιών.

Ακαρπες απέβησαν οι προσπάθειες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην ορεινή Κορινθία για τον εντοπισμό επικίνδυνης σπείρας κακοποιών οπλισμένων με καλάσνικοφ, επικεφαλής της οποίας είναι ο καταζητούμενος ληστής τραπεζών Χαράλαμπος Δημητρόπουλος. Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο 21χρονος Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος ομολόγησε ότι μαζί με τον 38χρονο Χρήστο Αιμουχίδη, που καταζητείται, λήστεψαν τα ΕΛΤΑ στην Πυλαία.

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Στην ανάπτυξη της συνεργασίας και των σταθερών σχέσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και της ελληνικής Ομογένειας, θα συμβάλει η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος στην Αθήνα, που πραγματοποιείται από 9-15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις διμερείς συνομιλίες του προκαθήμενου της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής με κυβερνητικά στελέχη θα αφορούν τη συνεργασία με την Ελλάδα, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στην Αμερική, προκειμένου να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της ελληνικής γλώσσας, ενώ παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα για την τακτικότερη επαφή της νέας ελληνικής γενιάς με την πατρίδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Λούβαρη ενημέρωσε ο Αλεξανδρής πως μέχρι αύριο θα φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ, επίσημη πρόταση από αγγλική ομάδα, η οποία ενδιαφέρεται για την αποκτησή του. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός παραχώρησε για 1,5 χρόνο δανεικό τον νεαρό Τζιωρτζόπουλο στον Ηρακλή, ενώ εντός των ημερών θα καταβάλει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης προκαταβολή για τη μεταγραφή του Κύπριου επιθετικού Κωνσταντίνου στους ερυθρόλευκους.

Με "καμπάνα" κινδυνεύουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, για τα επεισόδια που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μεταξύ τους παιχνίδι, που διεξήχθη την Κυριακή στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός κλήθηκαν σε απολογία, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, από τον αθλητικό δικαστή Δημήτρη Σπύρου, για επεισόδια οπαδών τους, ενώ πιο βαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος του Ολυμπιακού.

Προσφυγή κατά της ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος επικαλείται ως λόγο, την εκτόξευση απειλών κατά του προσώπου του και της επαγγελματικής του καριέρας από παράγοντες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Οι απειλές αυτές εκτοξεύτηκαν, όπως επικαλείται ο Κωνσταντινίδης, μέσω του Τύπου αλλά και σε αίθουσες υπερκείμενων αρχών και ζητά για το λόγο αυτό να λυθεί το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή και να του επιδικαστεί ποσό 980.000 δραχμών.

Ο Ζούλιο Σέζαρ γυμνάσθηκε σήμερα για πρώτη φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα περίπου για ενενήντα λεπτά και από αύριο θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Μετά την προπόνηση, ο βετεράνος άσος είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Βασίλη Δανιήλ και τον ενημέρωσε πως τις δέκα τελευταίες ημέρες δεν έχει προπονηθεί. Ο Σέζαρ θα ντεμπουτάρει με τον Παναθηναϊκό, στο παιχνίδι με την Προοδευτική και όχι στον αγώνα με τον Πανηλειακό.

Δύο προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ανγκελ Ιορντανέσκου ενόψει του τελικού του διεθνούς τουρνουά, το οποίο διοργανώνειη κυπριακή ομοσπονδία, όπου η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη του Βελγίου. Πιό συγκεκριμένα ο Τάκης Φύσσας έχει οίδημα στο γόνατο, ενώ ο Ακης Ζήκος έχει αιμάτωμα στο μετατάρσιο. Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις και οι δύο νεαροί διεθνείς μας θα είναι στην διάθεση του ομοσπονδιακού.

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, Κώστας Πολίτης, σε συνάντηση του με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η ομάδα του μπορεί να μην έφθασε στην κατάκτηση του κυπέλλου αλλά ο στόχος της ευρωλίγκα είναι μέσα στις δυνατότητες της. Ακόμη ο ευροκόουτς είπε ότι είναι μειονέκτημα για την ομάδα του το γεγονός ότι δεν θα έχει κόσμο στο πλευρό της το Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά έχει ελπίδες για τη νίκη, ενώ περιμένει πολλά από το Λοιντ Ντάνιελς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 289,73 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,91, το γαλλικό φράγκο προς 49,77, τη λίρα Αγγλίας προς 474,33, το ελβετικό φράγκο προς 203,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,95, τη λίρα Κύπρου προς 562,31 και το ευρώ προς 326,46 δραχμές.

"Στάση" πραγματοποίησε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά μετά την έντονη ανοδική κίνηση των επτά προηγούμενων ημερών, στην διάρκεια των οποίων ο Γενικός Δείκτης Τιμών είχε καταγράψει επτά συνεχή ιστορικά ρεκόρ και κέρδη της τάξεως του 13,32%. Σήμερα έκλεισε στις 3.293,21 μονάδες σημειώνοντας μικρή υποχώρηση 0,39%. Ο Δείκτης της παράλληλης αγοράς σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,10%. Το επενδυτικό ενδιαφέρο σήμερα επικεντρώθηκε σε μετοχές των κατασκευών και σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, ενώ 44 μετοχές έκλεισαν στο ανώτατο όριο διακύμανσης του 8%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός με ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν τη χώρα, εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι ανεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί, αλλά στη συνέχεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -7 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 14 και στο Αιγαίο 5 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 13 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 4 February 1999 - 20:00:11 UTC