Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η κρίση στην Παιδεία.
- Ομιλία στη Βουλή για τους S-300.
- Πτώση επιτοκίων ομολόγων του δημοσίου.
- Κυβερνητικά μέτρα κατά της ανεργίας.
- Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
- Το Φεβρουάριο νέα συνάντηση πρωθυπουργού - συνταξιούχων.
- Ζημιές απο έκρηξη στον Περισσό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρόκριση του Αρη στους "16" του κυπέλου Σαπόρτα.
- Ο Αρης προσέφυγε στην FIFA για την έκδοση δελτίου στον Αντριόλι.
- Η ΕΠΑΕ οριστικοποίησε την άρνησή της, για μετάθεση της 17ης αγωνιστικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η κρίση στην Παιδεία.

Συλλαλητήρια θα γίνουν αύριο στην Αθήνα και άλλες πόλεις απο μαθητές και εκπαιδευτικούς, που αντιδρούν στο νόμο εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης, ενω συνεχίζονται καταλήψεις σχολείων και αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί δρόμων. Οι καθηγητές απεργούν αύριο και τη Δευτέρα μαζί με τους δάσκαλους. Ενταση και ζημιές απο πέτρες και μολότοφ, που έριξαν νεαροί, σημειώθηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα και έγιναν δύο συλλήψεις. Πλήρη υποστήριξη στον κ. Αρσένη παρείχε ο πρωθυπουργός κατά τη δίωρη συνάντησή τους, που είχαν χθες το πρωί.

Ομιλία στη Βουλή για τους S-300.

Επανέρχεται σήμερα στη Βουλή και στην "Ωρα του Πρωθυπουργού", η υπόθεση των ρωσικών πυραύλων S-300, μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση, που απηύθυνε προς τον Κώστα Σημίτη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σιούφας. Παράλληλα, εκκρεμεί αίτημα για σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας, ώστε να συζητήσει το ίδιο θέμα. Το αίτημα κατέθεσαν προς τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Παπούλια, οι βουλευτές Μιλτιάδης Εβερτ (ΝΔ) και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Στέλιος Παπαθεμελής (ΠΑΣΟΚ).

Πτώση επιτοκίων ομολόγων του δημοσίου.

Νέα σημαντική μείωση των επιτοκίων κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες, σημειώθηκε χθες στη δημοπρασία τριετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 7,56%, έναντι 9,36%, στην προηγούμενη δημοπρασία. Στο μεταξύ, ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, περιέχονται στη νέα έκθεση της Κομισιόν, που προβλέπει πληθωρισμό στο τέλος του έτους κάτω του 3% και σημαντική αύξηση του ΑΕΠ τα δύο επόμενα χρόνια.

Κυβερνητικά μέτρα κατά της ανεργίας.

Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τη σύναψη ενός συμφώνου εμπιστοσύνης για την απασχόληση, αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Πρωτόπαπας. Υπογράμμισε οτι μέσα στο 1999 θα διατεθούν περίπου 500 δισ. δρχ για την επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας, που θα καταληφθούν από άνεργους νέους ή μακροχρόνια ανέργους. Οι πόροι για τη χρηματοδότηση του σχεδίου θα προκύψουν από τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ των επόμενων χρόνων.

Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

"Σημαντική πρόοδο" στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια διαπιστώνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Μπέρνς, ο οποίος σε εκδήλωση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, θέτοντας ως προτεραιότητα τις διμερείς εμπορικές σχέσεις και τις επενδύσεις. "Είμαι αισιόδοξος, γιατί πολλά άλλαξαν και στην ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωριστεί ο ιδιαίτερος ρόλος γι'αυτή την αλλαγή", τόνισε ο κ. Μπέρνς. Αναφερόμενος στο Κυπριακό δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί ενεργητικά στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

Το Φεβρουάριο νέα συνάντηση πρωθυπουργού - συνταξιούχων.

Ραντεβού για τις αρχές Φεβρουαρίου έκλεισαν με τον πρωθυπουργό οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Αντιπροσωπεία τους θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, για να συζητήσουν τα αιτήματά τους, τα βασικότερα των οποίων είναι εξίσωση των κατωτέρων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, αφορολόγητο εισόδημα δύο εκατ. δρχ, κατάργηση της λίστας φαρμάκων και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Ζημιές απο έκρηξη στον Περισσό.

Ισχυρή έκρηξη, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε στις 03.30 στη συμβολή των οδών Αναγέννησης 10, στον Περισσό. Απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε γνωστό οτι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τρία καταστήματα και ένα φορτηγό, ενω έσπασαν τζάμια σπιτιών. Πληροφορίες αναφέρουν οτι άγνωστος τηλεφώνησε σε ραδιοσταθμούς αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έκρηξη, η οποία έγινε "ενάντια στη διαφθορά που επικρατεί στην αστυνομία και ειδικότερα στους αξιωματικούς του σώματος δίωξης ναρκωτικών".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόκριση του Αρη στους "16" του κυπέλου Σαπόρτα.

Μετά από έναν αγώνα με δύο πρόσωπα, ο Αρης πήρε την πρόκριση για τους ``16`` του Κυπέλλου Σαπόρτα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στον επαναληπτικό αγώνα για την φάση των ``32`` της διοργάνωσης που έγινε στο Αλεξάνδρειο, επικράτησε με 85-72 της λιθουανικής Στατίμπα Βίλνιους, υπερκαλύπτοντας την ήττα που γνώρισε στο πρώτο παιχνίδι με 77-76. Αντίθετα η υπερπροσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ, δεν είχε αποτέλεσμα στην Ποντγκόριτσα. Η ``Ενωση``, ηττήθηκε στην παράταση με 74-63 από την Μπούντοτσνοστ και ``αποχαιρέτισε`` τη διοργάνωση.

Ο Αρης προσέφυγε στην FIFA για την έκδοση δελτίου στον Αντριόλι.

Ο Αρης ενημέρωσε στην ΕΠΟ ότι προσέφυγε στην FIFA ζητώντας την διεθνή ομοσπονδία να πιέσει την αντίστοιχη ελληνική για την έκδοση δελτίου στον Πάολο Αντριόλι. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ πρόκειται σήμερα να εγκρίνει το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια η ΕΠΟ θα εκδώσει το δελτίο του παίκτη.

Η ΕΠΑΕ οριστικοποίησε την άρνησή της, για μετάθεση της 17ης αγωνιστικής.

Η ΕΠΑΕ οριστικοποίησε την άρνησή της στο αίτημα της ΕΠΟ, γιά μετάθεση της 17ης αγωνιστικής από τις 31 Ιανουαρίου στις 27 του μήνα. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Αλαμάνος τόνισε ότι στις 27 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν κανονικά αγώνες Κυπέλλου, οι οποίοι δεν γίνεται να μεταφερθούν στις 10 Φεβρουαρίου, αφού την ημέρα εκείνη θα διεξαχθούν αγώνες πρωταθλήματος. Στο μεταξύ, οι δύο εμβόλιμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα γίνουν πιθανότατα στις 24 Φεβρουαρίου και τις 28 Απριλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,95, γαλλικό φράγκο προς 50,07, λίρα Αγγλίας προς 468,66, ελβετικό φράγκο προς 205,56, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,96, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,99, τη λίρα Κύπρου προς 564,34 και το ευρώ προς 328,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 10, στα δυτικά 2 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 1 με 14 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει στην Αττική,με βορειοανατολικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην ΑΘήνα 4 με 13 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη,βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 1 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 20 January 1999 - 8:00:08 UTC