Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εμμένουν στις θέσεις τους καθηγητές και μαθητές.
- Κλίμα όξυνσης και αντιπαράθεσης επιδιώκει πάλι η Τουρκία.
- Αποκλείει πρόωρες εκλογές ο υπουργός Εργασίας.
- Σημαντική μείωση ακάλυπτων επιταγών και συναλλαγματικών.
- Επίσκεψη Πάγκαλου σε Βουλγαρία - Ρουμανία.
- Χωρίς αποτελέσματα η χθεσινή συνάντηση διοίκησης ΟΑ - πιλότων.
- Νέα τροπή στην υπόθεση της βίλας της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι του Πανελευσινιακού με σκορ 2-1.
- Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε η έδρα του Ηρακλή για επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
- Πραγματοποιήθηκε χθές η βράβευση των καλυτέρων αθλητών και ομάδων του 1998.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εμμένουν στις θέσεις τους καθηγητές και μαθητές.

Νέο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιείται το απόγευμα στην Αθήνα με αίτημα την κατάργηση του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Οι μαθητές συνεχίζουν τις καταλήψεις και τους αποκλεισμούς οδικών δικτύων, ενω οι καθηγητές αποφάσισαν 24ωρες απεργίες για τις 21 και 25 του μηνός. Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Τύπου επανέλαβε την απόλυτη εμπιστοσύνη της προς τον υπουργό Παιδείας, Γεράσιμο Αρσένη.

Κλίμα όξυνσης και αντιπαράθεσης επιδιώκει πάλι η Τουρκία.

Για δημιουργία κλίματος όξυνσης και αντιπαράθεσης, κατηγόρησε την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, σχετικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να ασκήσει έλεγχο επι του FIR Αθηνών και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, που διέπει τις βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Αποκλείει πρόωρες εκλογές ο υπουργός Εργασίας.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές, τονίζει στην ΕΞΟΥΣΙΑ ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου, ενω παράλληλα δηλώνει αδιάφορος για τις κινήσεις Αβραμόπουλου. Απορρίπτει την ιδέα μείωσης των μελών του ΕΓ, που θα το μετέτρεπε σε άτυπο "διευθυντήριο" και εκτιμά οτι δεν υπάρχει έδαφος για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΝ.

Σημαντική μείωση ακάλυπτων επιταγών και συναλλαγματικών.

Αποστομωτική απάντηση στην κινδυνολογία του κ. Καραμανλή για την πορεία της οικονομίας, αποτελεί η σημαντική μείωση του αριθμού των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών το 1998 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου. Η κυρία Παπανδρέου τόνισε οτι η θετική αυτή εξέλιξη αντικατοπτρίζει την πορεία ανάπτυξης και εξυγίανσης, στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία.

Επίσκεψη Πάγκαλου σε Βουλγαρία - Ρουμανία.

Οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ο ευρωατλαντικός προσανατολισμός των δύο αυτών χωρών, οι πρωτοβουλίες για ειρήνη και σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη, αλλά και οι εστίες έντασης, όπως είναι το Κοσσυφοπέδιο, θα συζητηθούν στη διάρκεια των επαφών που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Πάγκαλος, στη Σόφια και το Βουκουρέστι σήμερα και αύριο. Στη Ρουμανία το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, καθώς πολλές ελληνικές εταιρίες έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις.

Χωρίς αποτελέσματα η χθεσινή συνάντηση διοίκησης ΟΑ - πιλότων.

Ακαρπη υπήρξε η χθεσινή συνάντηση της διοίκησης της Ολυμπιακής με τους πιλότους, για να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις πτήσεις του εθνικού μας αερομεταφορέα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για το μάνατζμεντ και την αγορά του 15-20% της Ολυμπιακής.

Νέα τροπή στην υπόθεση της βίλας της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος του δημοσίου, άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών ΑΘηνών, κατά της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, των αδελφών Αριστείδη και Σωτήρη Λουμίδη και του επιχειρηματία Γιάννη Αλεξίου, για τη γνωστή βίλα της Εκάλης. Η κυρία Παπανδρέου σε έγγραφη δήλωσή της αναφέρει οτι στόχος για άλλη μια φορά γίνεται ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ιστορική προσφορά του και οτι είναι αποφασισμένη να παλαίψει.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι του Πανελευσινιακού με σκορ 2-1.

Ο Παναθηναϊκός, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 15η ημέρα της Α'εθνικής κατηγορίας,νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό. Ετσι οι ''πράσινοι'' παρέμειναν στην 4η θέση με 31 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ δεύτερη είναι η ΑΕΚ και τρίτος ο ΠΑΟΚ με 33 και 32 βαθμούς αντίστοιχα.

Με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε η έδρα του Ηρακλή για επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

"Καμπάνα" έπεσε στον Ηρακλή,από τον αθλητικό δικαστή Δημήτρη Σπύρου Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό του γηπέδου της για μια αγωνιστική ημέρα και πρόστιμο 800.000 δραχμών, για επεισόδια οπαδών της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο Καυταντζόγλειο. Ετσι, ο Ηρακλής θα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο τον επόμενο εντός έδρας αγώνα του,με τον Απόλλωνα,εφ' όσον δεν "πέσει" η ποινή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου προσέφυγε.

Πραγματοποιήθηκε χθές η βράβευση των καλυτέρων αθλητών και ομάδων του 1998.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΣΕΦ η εκδήλωση για την βράβευση των καλυτέρων αθλητών και ομάδων του 1998.Φέτος τιμήθηκαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Αρσης Βαρών Λεωνίδας Σαμπάνης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Τριπλούν Ολγα Βασδέκη και η εθνική Ελπίδων στο ποδόσφαιρο.Ακόμη βραβεύτηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαραβάκος, για το ήθος και την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,87, γαλλικό φράγκο προς 50,05, λίρα Αγγλίας προς 468,93, ελβετικό φράγκο προς 204,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,95, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,02, τη λίρα Κύπρου προς 564,78 και το ευρώ προς 328,34 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα νοτιοανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 11 στα δυτικά 2 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 13 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική,με βορειοανατολικούς ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 13 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη, βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 2 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 19 January 1999 - 7:00:08 UTC