Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπονομεύουν το δημόσιο σχολείο οι καταλήψεις δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση απο την αντιπολίτευση για Παιδεία.
- Συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των υπο κατάληψη σχολείων.
- Σε καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση διοίκησης ΟΑ και πιλότων.
- Απλουστεύονται οι φορολογικές δηλώσεις.
- Ομιλία Τσοχατζόπουλου στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.
- Τριήμερη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ισπανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες ποδοσφαίρου το Σαββατοκύριακο.
- Ο Πολίτης, φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ.
- O Δημήτρης Κοντομηνάς απέκτησε μετά την ΠΑΕ και την ΚΑΕ Αρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπονομεύουν το δημόσιο σχολείο οι καταλήψεις δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Να προστατέψουν το δημόσιο σχολείο κάλεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.Κατήγγειλε την αντιπολίτευση οτι επιδιώκει τη δημιουργία ευνοϊκών για αυτήν συνθηκών στις επόμενες εκλογές.Κατηγόρησε όσους ενθαρρύνουν τις καταλήψεις οτι υποσκάπτουν το μέλλον των παιδιών. Υπογράμμισε δε οτι ένας καλόπιστος διάλογος γίνεται μόνο με ομαλή λειτουργία του σχολείου σχολείου.

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση απο την αντιπολίτευση για Παιδεία.

Για επίδειξη αλαζονίας και αυταρχισμού στα θέματα της Παιδείας κατηγόρησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης την κυβέρνηση και απέρριψαν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της οτι υποκινούν τις καταλήψεις στα σχολεία.Επίσης,ζήτησαν να ανασταλεί η εφαρμογή του εκπαιδευτικού νόμου και να ξεκινήσει διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν την Παιδεία.

Συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των υπο κατάληψη σχολείων.

Αυξήθηκε σε σχέση με την Παρασκευή ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπο κατάληψη.Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας κ.Ανθόπουλο,δεν ξεπερνούν τα 200 τα λύκεια που τελούν υπο κατάληψη.Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει όμως οτι μόνο στην Αττική τελούν υπο κατάληψη 380 Λύκεια και σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τα 600.Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας.Η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας,προκειμένου τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Σε καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση διοίκησης ΟΑ και πιλότων.

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας βρίσκονται η διοίκηση της Ολυμπιακής και οι πιλότοι.Σύμφωνα με πληροφορίες,η διοίκηση της ΟΑ αναλαμβάνει να προτείνει στην κυβέρνηση το πάγωμα της φορολογικής αύξησης του 2,5% για έτος 1999 και όσο διαρκεί το αντίστοιχο πάγωμα των μισθών στο πρόγραμμα εξυγίανσης του αερομεταφορέα. Οι πιλότοι σε πρώτη φάση αποδέχθηκαν την προσφορά εργασίας προς την εταιρία αυξάνοντας σε δύο το ένα ρεπό για υπερωριακή τους απασχόληση.Η διοίκηση της ΟΑ ενέκρινε την πρόσληψη 45 νέων πιλότων μέσω νέου διαγωνισμού.

Απλουστεύονται οι φορολογικές δηλώσεις.

Την κατάργηση της υποχρέωσης των φορολογουμένων να αναγράψουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και τα εισοδήματά τους που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Η υποχρέωση αφορούσε τα εισοδήματα από τόκους, από μερίσματα αμοιβαίων κεφαλαίων ή έσοδα από πώληση μετοχών, καθώς και μια σειρά άλλα εισοδήματα που δεν φορολογούνται.

Ομιλία Τσοχατζόπουλου στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Με την ομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου αρχίζουν σήμερα ουσιαστικά οι εργασίες της συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ και του προγράμματος "Συνεργασία για την Ειρήνη" που απαρτίζουν την Πολυεθνική Ταξιαρχία της Ν.Α. Ευρώπης. Εδρα της Πολυεθνικής ταξιαρχίας προτείνεται να είναι η Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Την πρώτη διοίκηση της δύναμης ν' αναλάβει η Τουρκία. Και την πρώτη προεδρία της πολιτικοστρατιωτικής επιτροπής ν' αναλάβει η χώρα μας.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ισπανία.

Θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση και κυρίως εκείνα που περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις για την "Ατζέντα 2000", καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, θα συζητήσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στη συνάντηση που θα έχει με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Μαρία Αθνάρ στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιεί απο σήμερα τριήμερη επίσημη επίσκεψη.Ο κ. Σημίτης θα γίνει δεκτός επίσης από τους βασιλείς της Ισπανίας και την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες ποδοσφαίρου το Σαββατοκύριακο.

Στη σέντρα θα βρεθούν και πάλι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αφού η Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ, μετά από σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε να δώσει διορία στην Πολιτεία μέχρι την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να επιλυθούν τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των ΠΑΕ.Πιό συγκεκριμένα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν για δύο εβδομάδες (17 και 24 Ιανουαρίου) και την Δευτέρα 25 του μηνός θα ξεκαθαρίσει οριστικά το αν θα επαναληφθεί η αποχή των ΠΑΕ.

Ο Πολίτης, φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ.

Ο παλιός ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολίτης, εξακολουθεί να είναι το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Καλαφατάκη. Η διοίκηση της ``Ενωσης`` είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Ελληνα προπονητή, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μέσα στην εβδομάδα θα υπογράψει αρχικά τετράμηνο συμβόλαιο συνεργασίας.

O Δημήτρης Κοντομηνάς απέκτησε μετά την ΠΑΕ και την ΚΑΕ Αρης.

Μετά την ΠΑΕ, ο Δημήτρης Κοντομηνάς απέκτησε την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και στην ΚΑΕ Αρης. Ο Ελληνας παράγοντας, ανέλαβε και επίσημα την ``κιτρινόμαυρη`` ΚΑΕ, αποκτώντας το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της, ενώ καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Γιώργος Μπαλτάς. Μετά την εξέλιξη αυτή, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανη μια ενδεχόμενη επιστροφή του Γιάννη Ιωαννίδη στην τεχνική ηγεσία των ``κιτρίνων``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,83, γαλλικό φράγκο προς 50,04, λίρα Αγγλίας προς 465,72, ελβετικό φράγκο προς 203,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,95, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,04, τη λίρα Κύπρου προς 566,04 και το ευρώ προς 328,25 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται σ' όλη τη χώρα, που στα δυτικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις,νοτιοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 5 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 12 January 1999 - 8:00:06 UTC