Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Kρίσιμη για το μέλλον της σχολικής χρονιάς η αυριανή ημέρα.
- Πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική Αθηνών - Πατρών.
- Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Κώστα Σημίτη.
- Σενάρια για νέο κόμμα Αβραμόπουλου.
- Κινητικότητα στο Κυπριακό.
- Νέα συνάντηση χειριστών και διοίκησης της ΟΑ.
- Ιερόσυλοι παραβίασαν ναούς στο `Ιλιον και στα Εξάρχεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παραίτηση Καλαφατάκη μετά την ήττα από τον Σπόρτινγκ.
- Νίκη Ολυμπιακού επί του Ηρακλείου σε συγκλονιστικό αγώνα.
- `Ελληνες διαιτητές στο "Τσάμπιονς Λινγκ".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Kρίσιμη για το μέλλον της σχολικής χρονιάς η αυριανή ημέρα.

Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται η αυριανή ημέρα για το θέμα της Παιδείας. Σε πολλά σχολεία οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις καταλήψεις. Στη μία το μεσημέρι θα διοργανώσουν από κοινού με καθηγητές και γονείς συναυλία στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Οι καθηγητές θα επαναλάβουν αύριο τη δίωρη στάση εργασίας, ενώ στη Βουλή θα διεξαχθεί συζήτηση για την Παιδεία, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, με δηλώσεις του στον κυριακάτικο Τύπο, απευθύνει έκκληση στους γονείς, τονίζει ότι από την πλευρά του έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και επισημαίνει πως απο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η σχολική χρονιά.

Πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική Αθηνών - Πατρών.

Τέσσερις νεκροί, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε το πρωί στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, κοντά στην Αιγείρα. Το δυστύχημα συνέβη μετά από σφοδρή σύγκρουση δυο ΙΧ αυτοκινήτων, που οδηγούσαν ο Αγγελής Ντοβίνος του Γεωργίου 46 ετών από την Ελευσίνα και ο Γεώργιος Μάλθας του Βασιλείου 50 ετών από τη Λευκάδα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Νεκροί είναι ο Μάλθας και η συνεπιβάτης του οχήματός του Ευθυμία Μάλθα, σύζυγος Χαραλάμπους 45 ετών, από τη Λευκάδα. Επίσης τραγικό θάνατο βρήκαν η Αφροδίτη Ντοβίνου 45 ετών και η κόρη της Φιλιώ 19 ετών. Κατά το δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάτρας ο Αγγελής Ντοβίνος.

Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Κώστα Σημίτη.

Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Η εισήγηση του προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου συγκέντρωσε 86 θετικές ψήφους και 37 αρνητικές, η αντεισήγηση του Παντελή Οικονόμου έλαβε 12 ψήφους, ενώ απορρίφθηκαν οι προτάσεις για αναβολή του συνεδρίου και για διεξαγωγή του χωρίς την εκλογή νέων οργάνων. Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα ενότητας και διαφύλαξης των δημοκρατικών διαδικασιών. Απο τη Θεσσαλονίκη, σήμερα, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε οτι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και η καταγραφή του ως πρώτου κόμματος είναι ο σαφής στόχος για τις εκλογές του Ιουνίου.

Σενάρια για νέο κόμμα Αβραμόπουλου.

`Ετοιμος να ιδρύσει νέο κόμμα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα". Σε συνέντευξή του ο κ.Αβραμόπουλος σημειώνει οτι θα εγκαταλείψει το δήμο Αθηναίων εφόσον προκύψει ισχυρός λόγος. Αξιολογεί θετικά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και δηλώσει οτι νιώθει απεγκλωβισμένος απο τους υφιστάμενους κομματικούς σχηματισμούς για τους οποίους πιστεύει οτι έκλεισαν το βιοϊστορικό τους κύκλο. Ωστόσο, ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση και αναφερόμενος στα περί ίδρυσης κόμματος, δήλωσε ότι αυτά είναι ερμηνείες που δίνονται κυρίως από τρίτους και ότι ο ίδιος μιλά την ώρα που πρέπει.

Κινητικότητα στο Κυπριακό.

Η Αν Χέρκους, ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ξαναρχίζει από αύριο το νέο γύρο συνομιλιών στην Κύπρο. Το πρωί θα γίνει δεκτή απο τον πρόεδρο Κληρίδη, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Λευκωσία, Κένεθ Μπρίλ. Στο μεταξύ, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία Κυριάκος Ροδουσάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος", τονίζει οτι η Ελλάδα είναι απόλυτα δεσμευμένη έναντι της Κύπρου και επισημαίνει οτι ισχύουν το "Κάζους Μπέλι" και όλες οι συμφωνίες συνεργασίας στο στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό τομέα.

Νέα συνάντηση χειριστών και διοίκησης της ΟΑ.

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν αύριο οι πιλότοι με τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος πτήσεων του εθνικού αερομεταφορέα. Οι δυο πλευρές είχαν και χθες συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Η Ολυμπιακή πάντως, έχει αποφασίσει μέχρι το τέλος του μήνα την ενοποίηση δύο έως πέντε πτήσεων καθημερινά, προκειμένου να αποφεύγονται αναβολές ή καθυστερήσεις.

Ιερόσυλοι παραβίασαν ναούς στο `Ιλιον και στα Εξάρχεια.

Ιερόσυλοι παραβίασαν την είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στην οδό Αετόπετρας στο `Ιλιο και διέρρηξαν το παγκάρι. `Αλλοι ιερόσυλοι έβαλαν φωτιά στο Ναό του Αγ. Νικολάου, στην οδό Ασκληπειού, στα Εξάρχεια. Εσπασαν ένα τζάμι και έριξαν στο εσωτερικό του Ναού ένα δοχείο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καούν δύο εικόνες και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραίτηση Καλαφατάκη μετά την ήττα από τον Σπόρτινγκ.

Η χθεσινή ήττα από τον Σπόρτινγκ, υποχρέωσε σε παραίτηση τον προπονητή της ΑΕΚ, Γιώργο Καλαφατάκη. Ο χανιώτης τεχνικός δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο" με αποκορύφωμα την ήττα από την ομάδα των Πατησίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος για τη θέση του Καλαφατάκη είναι ο παλιός ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πολίτης που θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων μηνών με την `Ενωση.

Νίκη Ολυμπιακού επί του Ηρακλείου σε συγκλονιστικό αγώνα.

"Γεύση" από τα πέρυσι, είχε η συνάντηση του Λίντο, ανάμεσα στο Ηράκλειο και τον Ολυμπιακό. Τότε ο Κάρτερ, με εύστοχη βολή τριών πόντων στην παράταση, είχε δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους, όμως φέτος τα δεδομένα άλλαξαν. Η ομάδα του Ντούσαν `Ιβκοβιτς, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τους Φασούλα και Κόμαζετς, κατάφερε να επικρατήσει μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα με 65-63 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, με 30 βαθμούς, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, που χθες επικράτησε του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ με 75-61. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σπόρτιγκ-ΑΕΚ 76-74, Πανιώνιος-Παπάγου 58-71, Αρης-Ηρακλής 72- 83 και Νήαρ Ηστ-Μαρούσι 68-64. Στη βαθμολογία προηγούνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με 30 βαθμούς, έναντι 27 του ΠΑΟΚ και του Αρη, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

`Ελληνες διαιτητές στο "Τσάμπιονς Λινγκ".

Από τη νέα περίοδο οι `Ελληνες διεθνείς διαιτητές θα σφυρίζουν και αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πρωταθλητριών, όπως διαβεβαίωσαν δυο επιφανή μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, ο Βέλγος Αλέξις Πονέ και ο Ολλανδός Βαν Ντε Κραφτ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 282,14 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,19, το γαλλικό φράγκο προς 50,15, τη λίρα Αγγλίας προς 463,59, το ελβετικό φράγκο προς 203,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,68, τη λίρα Κύπρου προς 561,56 και την ευρώ προς 328,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αναμένονται αύριο, αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18 και στα νησιά από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα, από 8 έως 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί ασθενής βροχή. Η ορατότητα τις πρωϊνές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 10 January 1999 - 19:00:23 UTC