Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 06/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνεια.
- Δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας για αγορά συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, μικρού βεληνεκούς, της Κύπρου από τη Ρωσία.
- Εκδήλωση θρασύτητας, χαρακτήρισε η κυβέρνηση την αξίωση της Αγκυρας να της δοθεί ο έλεγχος του FIR Αθηνών.
- Νέο θύμα βεντέτας μεταξύ των οικογενειών Μουζουράκη και Δικωνυμάκη.
- Σε ναυάγιο κατέληξαν οι συνομιλίες μεταξύ διοίκησης και πιλότων της Ολυμπιακής.
- Τραγικό θάνατο βρήκε 20χρονος στρατιώτης.
- Ζημιές περίπου 6 δισ από πυρκαγιά σε εκκοκκιστήρια.
- Στις φυλακές οδηγήθηκαν δύο Ελληνες ναυτικοί για μεταφορά λαθρομεταναστών με τη θαλαμηγό "ΜΑΣΤΑΝΓΚ".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνεια.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνεια. Στην τελετή που έγινε στον Πειραιά, χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί και η στρατιωτική ηγεσία. Στην Αθήνα ο αγιασμός των υδάτων έγινε στη Δεξαμενή, παρουσία του δημάρχου, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέστη στον εορτασμό που έγινε στην Κάσο. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στην Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο και τους Αγίους Σαράντα, της Αλβανίας.

Δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας για αγορά συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, μικρού βεληνεκούς, της Κύπρου από τη Ρωσία.

Το ενδεχόμενο να αγοράσει η Κύπρος από τη Ρωσία ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μικρού βεληνεκούς, μετά την εγκατάλειψη της ιδέας εγκατάστασης των πυραύλων Ες-300 στο νησί, αναφέρεται σε δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας. Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, τούρκοι διπλωμάτες εκτιμούν οτι θα ασκηθούν πιέσεις στην Αγκυρα, μετά την ακύρωση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο.

Εκδήλωση θρασύτητας, χαρακτήρισε η κυβέρνηση την αξίωση της Αγκυρας να της δοθεί ο έλεγχος του FIR Αθηνών.

Από τις 15 Φεβρουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο διοικητής της ΥΠΑ, κ. Καλόφωνος, απαντώντας στην αξίωση της Αγκυρας να της δοθεί ο έλεγχος του FIR Αθηνών. Πρόσθεσε δε, ότι οι Τούρκοι χρειάζονται πέντε χρόνια για να λειτουργήσουν πλήρως ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας ως άλλη μία εκδήλωση θρασύτητας και υπερβολής στην πολιτική συμπεριφορά της γείτονος χώρας.

Νέο θύμα βεντέτας μεταξύ των οικογενειών Μουζουράκη και Δικωνυμάκη.

Νέο θύμα βεντέτας μεταξύ των οικογενειών Μουζουράκη και Δικωνυμάκη, του χωριού Πάτημα Αποκορώνου Χανίων, είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο Ιωάννης Μουζουράκης 37 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ χθες βράδυ στην Αθήνα, από άγνωστους. Ο Μουζουράκης είναι το έκτο θύμα του κύκλου αίματος που άνοιξε το 1994 στα Χανιά.

Σε ναυάγιο κατέληξαν οι συνομιλίες μεταξύ διοίκησης και πιλότων της Ολυμπιακής.

Παραμένουν τα προβλήματα στην Ολυμπιακή μετά το ναυάγιο στο οποίο κατέληξαν οι συνομιλίες μεταξύ διοίκησης και πιλότων της εταιρίας, οι οποίοι επιμένουν να μην εργάζονται σε ρεπό τους. Μετά την εξέλιξη αυτή η εταιρία προσανατολίζεται στην κατάργηση της πτήσης για Αυστραλία, συγχωνεύσεις πτήσεων, αλλά και ματαιώσεις.

Τραγικό θάνατο βρήκε 20χρονος στρατιώτης.

Τραγικό θάνατο βρήκε μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, στην Αυλώνα ο 20χρονος στρατιώτης Γιώργος Κουκόπουλος, ο οποίος επιχείρησε να κατέβει από υπηρεσιακό λεωφορείο πριν αυτό σταματήσει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στην άσφαλτο και να υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Διεκομίσθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ζημιές περίπου 6 δισ από πυρκαγιά σε εκκοκκιστήρια.

Ζημιές περίπου 6 δισ. δραχμών προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα απο άγνωστη αιτία, στα εκκοκκιστήρια ΒΙΟΛΑΡ ΑΕ των αδελφών Μάρκου, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, κοντά στο χωριό Αχίλλειο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 12 το μεσημέρι έχοντας καταστρέψει χιλιάδες μπάλες βαμβακιού αξίας 5 δις δρχ. και ένα ακίνητο αξίας ενός δις δρχ. Διασώθηκε βαμβάκι αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Στις φυλακές οδηγήθηκαν δύο Ελληνες ναυτικοί για μεταφορά λαθρομεταναστών με τη θαλαμηγό "ΜΑΣΤΑΝΓΚ".

Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι Ελληνες ναυτικοί Ιωσήφ Τσαγκαράκης και Κωνσταντίνος Λογοθέτης και ο Γιουγκοσλάβος Ιφέτ Κόσοβιτς οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου 1998 για μεταφορά λαθρομεταναστών με τη θαλαμηγό "ΜΑΣΤΑΝΓΚ", όταν αυτή βυθίστηκε δυτικά της Νισύρου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κω τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.500.000 δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ούτε απο κρύο, αλλά ούτε κι από ταλαιπωρίες καταλαβαίνει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, η οποία αύξησε το σερί του έχει δημιουργήσει στην Ευρωλίγκα στις 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με τελευταίο θύμα των ''πρασίνων'' τη Σάρατοφ. Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς, σε αγώνα για την 11η ημέρα της διοργάνωσης που έγινε στη Ρωσία, επικράτησε της Σάρατοφ με 76-73 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του ΣΤ` Ομίλου.

Στον Αρη, όπως αναμενόταν άλλωστε, θα συνεχίσει την καριέρα του για τον επόμενο 1,5 χρόνο, ο Πάουλο Αντριόλι. Ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο με την νέα του ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες θα εισπράξει περίπου 160 εκατομμύρια δραχμές. Πάντως το θέμα με τον Αντριόλι και την μεταγραφή του αναμένεται να έχει συνέχεια, αφού όπως είναι γνωστό, ο Ιωνικός υποστηρίζει ότι διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη και ζητά για την παραχώρηση του 150-200 εκατομμύρια δραχμές.

Η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Τουρκίας, η ``Fanatik`` αναφέρει σε δημοσίευμα της, ότι η Γαλατασαράϊ έχει δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του Γκίκα Ποπέσκου. Σύμφωνα με την τουρική εφημερίδα, οι πρωταθλητές προσφέρουν για την απόκτηση του Ρουμάνου αμυντικού περίπου 1,8 δισ δραχμές, ενώ από την πλευρά του ο μάνατζερ του παίκτη διαψεύδει ότι υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για τον πελάτη του.

Παρέμβαση στο θέμα της αποχής των ΠΑΕ από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση. Ο κ Φούρας κάλεσε τους προέδρους των 18 ΠΑΕ της Α' εθνικής κατηγορίας σε σύσκεψη, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου προκειμένου, όπως τονίζει στην επιστολή του, να συζητηθούν σε σοβαρή βάση τα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως τις ομάδες της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την ΕΠΑΕ και τον ΟΠΑΠ, με στόχο την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό καταβάλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή της αγωνιστικής στις 17/1. Ακόμη ανακοίνωσε ότι η εθνική θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου, (αρχές Φεβρουαρίου), ενώ την Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη των προπονητών της Α' εθνικής με τον ομοσπονδιακό, Ανγκελ Ιορντανέσκου.

Μεταξύ των δέκα καλύτερων σκόρερ του κόσμου για το 1998, βρίσκονται ο Νίκος Μαχλάς και ο Κριστόφ Βαζέχα. Ο διεθνής φορ της Βίτεσε Αρνεμ με την εκπληκτική χρονιά και τα 34 τέρματα που σημείωσε βρίσκεται στην τέταρτη θέση των καλύτερων σκόρερ της χρονιάς, ενώ ο Βαζέχα, που πέτυχε πέρυσι 32 γκολ, φιγουράρει στην 7η θέση της σχετικής κατάταξης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας στατιστικής και ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Ο Κροάτης διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Αλιόσα Ασάνοβιτς, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει προβλήματα με την αθηναϊκή ΠΑΕ, στην οποία ανήκει, όπως είπε ο μάνατζερ του. Η δήλωση του ξένου ποδοσφαιριστή, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, έχει ως εξής: "Πολλά περισσότερα των αναμενόμενων συνάντησα στον Παναθηναϊκό τον οποίο σέβομαι, εκτιμώ και απολαμβάνω τη συνεργασία μας. Είμαι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,58, γαλλικό φράγκο προς 50,26, λίρα Αγγλίας προς 462,08, ελβετικό φράγκο προς 204,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,27, τη λίρα Κύπρου προς 566,37 και το ευρώ προς 329,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφάνεια, η άνοδος της θερμοκρασίας και η εξασθένηση των βόρειων ανέμων, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στην αρχή της ημέρας στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα έιναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 6 January 1999 - 18:00:24 UTC