Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς σοβαρά προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων.
- Την παρθενική του εμφάνιση κάνει το Ευρώ.
- Αύριο ο κυβερνητικός ανασχηματισμός στην Κύπρο, λόγω των S- 300.
- Πρωτοφανές ναυτικό δυστύχημα στο Καστελόριζο, με ένα νεκρό.
- Αύριο κρίσιμη συνάντηση πιλότων της ΟΑ με τον υπουργό Μεταφορών.
- Διχασμένος ο εμπορικός κόσμος από τις πρόωρες εκπτώσεις.
- Ιερόσυλοι κτύπησαν ιερό ναό στο χωριό Δωμάτια του Παγγαίου.
- Ετοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς σοβαρά προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα, συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων του πρωτοχρονιάτικου τριημέρου. Η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς ήταν μεν αυξημένη, αλλά η τροχαία είχε πάρει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών. Η επιστροφή πάντως γίνεται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με βροχές, ομίχλη, χιόνια και πολύ ισχυρούς ανέμους. Στο μεταξύ, από την Πέμπτη μέχρι σήμερα, 13 άτομα έχασαν της ζωή τους και 215 τραυματίσθηκαν σε 150 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.

Την παρθενική του εμφάνιση κάνει το Ευρώ.

Την παρθενική του εμφάνιση θα κάνει από αύριο το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα, το Ευρώ, στις διεθνείς χρηματαγορές. Οι συναλλαγές με ευρώ θα αρχίσουν το βράδυ, όταν στην Αυστραλία θα ανοίξει η χρηματαγορά και οι επενδυτές θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το νέο νόμισμα. Η νέα ισοτιμία της δραχμής έναντι του Ευρώ ορίστηκε στις 353,1 δραχμές.

Αύριο ο κυβερνητικός ανασχηματισμός στην Κύπρο, λόγω των S- 300.

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναμένεται να προχωρήσει αύριο στην Κύπρο ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, μετά την απόφαση της ΕΔΕΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αντιδρώντας στη ματαίωση της εγκατάστασης των S-300. Η ΕΔΕΚ κατείχε τα υπουργεία Αμυνας και Παιδείας και επικρατέστεροι για τις θέσεις αυτές φέρονται οι Γιώργος Χαραλαμπίδης και Ουράνιος Ιωαννίδης.

Πρωτοφανές ναυτικό δυστύχημα στο Καστελόριζο, με ένα νεκρό.

Ενα πρωτοφανές ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Καστελλόριζο και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 54χρονος ναυτικός πράκτορας Ελευθέριος Παπουτσής. Το θύμα στην προσπάθειά του να λύσει τον κάβο του οχηματαγωγού Κάλυμνος, μπερδεύτηκε και παρασύρθηκε από το πλοίο το οποίο αναχωρούσε από το λιμάνι. Ο καπετάνιος του πλοίου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αύριο κρίσιμη συνάντηση πιλότων της ΟΑ με τον υπουργό Μεταφορών.

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη θα έχει αύριο αντιπροσωπεία των πιλότων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, από τον οποίο θα ζητήσουν την παρέμβασή του για πρόσληψη προσωπικού. Σημειώνεται ότι οι πιλότοι απειλούν να μην εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο πρόγραμμα των πτήσεων της εταιρίας και αφάνταστη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Διχασμένος ο εμπορικός κόσμος από τις πρόωρες εκπτώσεις.

Διχασμένος είναι ο εμπορικός κόσμος της χώρας, αναφορικά με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα. Λόγω της μειωμένης κίνησης κατά τις ημέρες των εορτών, ο εμπορικός σύλλογος του Πειραιά αποφάσισε να αρχίσουν από αύριο οι εκπτώσεις και στην Αθήνα την προσεχή Πέμπτη. Ομως ήδη πολλά καταστήματα έχουν ρίξει τις τιμές με τη μορφή προσφορών.

Ιερόσυλοι κτύπησαν ιερό ναό στο χωριό Δωμάτια του Παγγαίου.

Ξαναχτύπησαν οι ιερόσυλοι, αυτή τη φορά στον στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, στο χωριό Δωμάτια του Παγγαίου Καβάλας. Οι δράστες κατέστρεψαν τα παγκάρια και πήραν όσα χρήματα βρήκαν. Στο μεταξύ μια περίεργη κλοπή με στοιχεία ιεροσυλίας σημειώθηκε στην περιοχή Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης. Αγνωστοι έκλεψαν από το νεκροταφείο θυμιατά, καντηλέρια και ότι άλλο πολύτιμο βρήκαν. Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε μισό εκατομμύριο δραχμές.

Ετοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Οι γιορτές των χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τέλειωσαν και οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους επιλύσει χρόνια προβλήματά τους. Αύριο θα συνεδριάσει στη Λάρισα η Πανθεσσαλική επιτροπή αγροτών για να καθορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εξακολουθεί να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που νίκησε εκτός έδρας με 95-85 (ημ. 50-35) το Μαρούσι, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 15η ημέρα της διοργάνωσης. Ηταν η 13η νίκη των "πρασίνων" που έφτασαν τους 28 βαθμούς και βρίσκονται μαζί με τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης υπέγραψε σήμερα πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη. Ο Δραμινός ποδοσφαιριστής, που ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, θα εισπράξει για το διάστημα αυτό 110 εκατομμύρια δραχμές. Σήμερα ξανάρχισαν οι προπονήσεις στον Αρη, μετά τη διήμερη διακοπή λόγω της Πρωτοχρονιάς. Ολοι οι παίκτες της ομάδας έδωσαν το "παρών" και προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παράσχου.

Βροχή από γκολ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, όπου Ολυμπιακός και Νανσί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 σε φιλικό ματς. Οι πρωταθλητές παρουσίασαν δύο πρόσωπα. Στα πρώτα 45 λεπτά ήταν μέτριοι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 χάρη σε δύο γρήγορα γκολ των Βιάν (10') και Κονέ (17'). Υπήρχε όμως και το πολύ καλύτερο πρόσωπο του Ολυμπιακού στο β' ημίχρονο, όταν και πέτυχε τρία γκολ με τους Αμανατίδη (47'), Γεωργάτο (57' με πέναλτι) και Λουτσιάνο (75' με φάουλ). Στο 63' ο Κασκαρίνο είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στη Νανσί.

Με 5-0 επικράτησε η ΑΕΚ της Καλλιθέας, σε φιλικό αγώνα, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία 1.000 θεατών. Στο πρώτο φιλικό της χρονιάς, η Ενωση έδειξε το καλό της πρόσωπο κόντρα στην πρωτοπόρο της Β'εθνικής και θα μπορούσε να είχε νικησει με μεγαλύτερο σκορ, ενώ τα τέρματα πέτυχαν οι Μάρκος, Ζουμπούλης, Πλατάκης, Δώνης και Νικολαϊδης.

Η Βέροια, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδό της, επικράτησε με 2-0 του Εδεσσαϊκού, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Δερμιντζόγλου και Χαντζίδης με πέναλτι. Σε άλλο φιλικό αγώνα, ο Ηρακλής νίκησε με 3-2 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 13 και στο Αιγαίο 10 με 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις με βροχές, που σύντομα θα εξασθενήσουν, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 13 και 5 με 8 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 3 January 1999 - 19:00:25 UTC