Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κυβέρνηση για δηλώσεις Τζεμ.
- Αντίθετη η ΕΔΕΚ στην απόφαση Κληρίδη.
- Περίθαλψη ΙΚΑ σε ανέργους 18 εως 29 ετών.
- Σχέδιο διακήρυξης ΠΑΣΟΚ.
- Προσδιορισμός αξίας γης σε περιοχές εκτός σχεδίου.
- Τραγωδία σε οικογένεια στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.
- Ωράριο καταστημάτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΠΑΕ και ΟΠΑΠ για ματαίωση αγώνων.
- Η ΕΠΟ, μείωσε τις ποινές Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κυβέρνηση για δηλώσεις Τζεμ.

Ανεύθυνες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας, τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, οτι η μεταφορά των S-300 στην Κρήτη θα δημιουργήσει αλληλένδετα προβλήματα στο Αιγαίο και θα κλιμακωθεί η ένταση. Είναι γνωστό τοις πάσι, ποιός απειλεί και προκαλεί, ποιός αντιστρατεύεται το Διεθνές Δίκαιο και κλιμακώνει την ένταση, πρόσθεσε ο κ. Ρέππας. Ελλάδα και Κύπρος ειναι αποφασισμένες να εγκατασταθούν και αναπτυχθούν οι S-300 στην Κρήτη, δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Αντίθετη η ΕΔΕΚ στην απόφαση Κληρίδη.

Στη Λευκωσία το κόμμα της ΕΔΕΚ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον κυβερνητικό συνασπισμό, εκφράζοντας την αντίθεση στην απόφαση Κληρίδη. Τελική απόφαση θα παρθεί το Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, για την απόφαση Κληρίδη επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση για μείωση της έντασης και προώθηση επίτευξης για δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό. Υπέρ της απόφασης Κληρίδη τάχθηκε και η ΕΕ.

Περίθαλψη ΙΚΑ σε ανέργους 18 εως 29 ετών.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ΙΚΑ θα έχουν οι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 εως 29 ετών, σύμφωνα με απόφαση του κ. Παπαϊωάννου. Η απόφαση προβλέπει ότι εκδίδεται βιβλιάριο ΙΚΑ σε όλους τους άνεργους νέους, και προϋπόθεση είναι να έχουν εγγραφεί στους καταλόγους ανέργων του ΟΑΕΔ. Το βιβλιάριο έχει ισχύ 6 μηνών και μπορεί να ανανεώνεται με βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι ο δικαιούχος παραμένει άνεργος.

Σχέδιο διακήρυξης ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, έστειλε στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου ένα σχέδιο νέας διακήρυξης του Κινήματος, στο οποίο τονίζεται ότι χρειάζεται μια επαναδιατύπωση της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και μια αναπροσαρμογή της στρατηγικής του κόμματος. Στο κείμενο του κ. Σημίτη παραμένουν αναλλοίωτοι οι αρχικοί ιδρυτικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και η δημοκρατική διαδικασία.

Προσδιορισμός αξίας γης σε περιοχές εκτός σχεδίου.

Απο 4 Ιανουαρίου 1999 ξεκινά πιλοτικά η εφαρμογή στους νομούς Καστοριάς, Γρεβενών, Λάρισας και Αργολίδας του συστήματος Αντικειμενικού Προσδιορισμού της αξίας της γης στις περιοχές τους, που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών και οι οποίοι δεν έχουν ειδικούς όρους δόμησης. Η απόφαση προσδιορίζει τον τρόπο υπολογισμού της αξίας γης με βάση το αντικειμενικό σύστημα. Ανάλογα με τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν, το σύστημα θα εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές της χώρας, που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης.

Τραγωδία σε οικογένεια στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Οικογενειακή τραγωδία στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, όπου ο Διαμαντής Παπανικολάου, 31 ετών, σκότωσε με πυροβόλο όπλο τον αδελφό του Θεοφάνη, 36 ετών και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με στοιχεία απο την αστυνομία, τα δυο αδέλφια αυτοκτόνησαν, προκειμένου να δώσουν τέλος στο δράμα του πατέρα τους, που τους έβλεπε να πεθαίνουν καθημερινά κάνοντας χρήση ναρκωτικών.

Ωράριο καταστημάτων.

Ανοικτά εως τις 5 το απόγευμα θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, εως τις 6 τα κρεοπωλεία και εως τις 8 το βράδυ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. Αύριο, Πρωτοχρονιά και το Σαββατοκύριακο, τα καταστήματα θα ειναι κλειστά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΠΑΕ και ΟΠΑΠ για ματαίωση αγώνων.

Εντείνεται η διαμάχη ανάμεσα στην ΕΠΑΕ και τον ΟΠΑΠ, αφού με απόφαση της διοργανώτριας αρχής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Α', β' και Γ' κατηγορίας, δεν θα γίνουν αγώνες ούτε το τριήμερο 9-11 Ιανουαρίου, όπως είχε αναγγείλει χθές. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΠΑΕ, κρίνεται επιβεβλημένο μετά την απόφαση του ΟΠΑΠ να συμπεριλάβει στα δελτία ΠΡΟΠΟ της 10/1 και 17/1 αγώνες από ξένα πρωταθλήματα. Οι περαιτέρω κινήσεις της Ενωσης,θα αποφασιστούν στις 11/1 σε έκτακτηΓΣ.

Η ΕΠΟ, μείωσε τις ποινές Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Η δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αποφάσισε να μειώσει τις ποινές αποκλεισμού που είχαν επιβληθεί στις έδρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, για επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στον μεταξύ τους αγώνα. Ετσι, η ποινή αποκλεισμού της έδρας του Παναθηναϊκού μειώθηκε από τρείς σε δύο αγωνιστικές και του Ολυμπιακού από δύο σε μία, ενώ εξαλείφθηκε και το πρόστιμο των δύο εκατομμυρίων που είχε επιβληθεί στις δύο ΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,02, λίρα Αγγλίας προς 478,06, ελβετικό φράγκο προς 208,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,40, τη λίρα Κύπρου προς 574,12 και την ECU προς 335,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα ανατολικά και νότια. Το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -6 με 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 14 και στα νησιά 4 με 15 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μέτριους και τοπικά στα ανατολικά ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 6 με 13 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει -2 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 31 December 1998 - 8:00:30 UTC