Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνομιλίες αύριο Σημίτη-Κληρίδη για τους S-300.
- Μπαράζ ληστειών με λεία πάνω από 26 εκατ.δραχμές.
- Με νεκροφόρα μετέφεραν αλβανούς λαθρομετανάστες.
- Σε κλοιό παγετού η βόρεια Ελλάδα.
- Μυστήριο με το θάνατο δύο νεαρών στη Φλώρινα.
- Σε λειτουργία η τρίτη γραμμή μεταφοράς ρεύματος στο Κρυονέρι.
- Νεκρός βρέθηκε ρουμάνος διαρρήκτης.
- Προφυλακίσθηκε ο αγρότης που πυροβόλησε 19χρονο Αλβανό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνομιλίες αύριο Σημίτη-Κληρίδη για τους S-300.

Το μέλλον των ρωσικών πυραύλων Ες-300 αναμένεται να καθορίσουν Αθήνα και Λευκωσία, στη διάρκεια της σύσκεψης αντιπροσωπειών των δύο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αθήνα, υπό την προεδρία των κυρίων Κληρίδη και Σημίτη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επανεκτιμηθεί το ζήτημα της εγκατάστασης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως διαμορφώνονται με τα δύο σημαντικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τη νέα αμερικανική πρωτοβουλία που αναμένεται να εκδηλωθεί για επίλυση του προβλήματος. Η οριστική απόφαση για τους Ες-300 θα ανακοινωθεί μετά τη νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου.

Μπαράζ ληστειών με λεία πάνω από 26 εκατ.δραχμές.

Τρείς ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, σημειώθηκαν στην Αθήνα με λεία πάνω από 26 εκατ. δρχ. Η πρώτη ληστεία έγινε στο σούπερ μάρκετ Μπαζάρ στου Ζωγράφου, απ' όπου οι ένοπλοι δράστες πήραν 21 21 εκατ. δρχ και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα. Η δεύτερη έγινε στην Εμπορική Τράπεζα στο Περιστέρι. Οι δύο δράστες με την απειλή καραμπίνας, άρπαξαν 4 εκατομμύρια. Στόχος ενόπλων ληστών έγινε και η Τράπεζα Αττικής από την οποία ο δράστης πήρε 1.200.000 δρχ.

Με νεκροφόρα μετέφεραν αλβανούς λαθρομετανάστες.

Ακόμη και κλεμμένη νεκροφόρα χρησιμοποίησαν οι σύγχρονοι δουλέμποροι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε στην Καστοριά, όταν αστυνομικοί εντόπισαν μια νεκροφόρα να κινείται ύποπτα και την καταδίωξαν. Οταν κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν έκπληκτοι είδαν ότι μετέφερε αντί για νεκρό, επτά αλβανούς λαθρομετανάστες. Ο οδηγός της νεκροφόρας, η οποία είχε κλαπεί από χωριό της Καστοριάς κατάφερε να διαφύγει μέσα στη νύχτα.

Σε κλοιό παγετού η βόρεια Ελλάδα.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει ο παγετός και η ομίχλη στη βόρεια Ελλάδα. Το θερμόμετρο στις περιοχές αυτές βρίσκεται σταθερά κάτω από το μηδέν και στη Φλώρινα έπεσε στους -15 και στους -10 στην Καστοριά, η λίμνη της οποίας πάγωσε. Λόγω της ομίχλης ματαιώθηκαν πτήσεις προς Κοζάνη και Καστοριά, ενώ κλειστό παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Μυστήριο με το θάνατο δύο νεαρών στη Φλώρινα.

Φως στο μυστήριο του θανάτου των δύο νεαρών, που βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο του ενός σε υπόγειο γκαράζ, στο κέντρο της Φλώρινας, αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση. Πρόκειται για τον 20χρονο Σπύρο Ζαφειρίδη και τον 19χρονο Κυριάκο Πασχαλίδη, τους οποίους βρήκε ο πατέρας του πρώτου.

Σε λειτουργία η τρίτη γραμμή μεταφοράς ρεύματος στο Κρυονέρι.

Σε λειτουργία τέθηκε η τρίτη γραμμή μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης βορρά - νότου της ΔΕΗ, στην περιοχή Κρυονέρι Αττικής. Η υπουργός ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου που παρέστη στην τελετή τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας που μαζί με τις μονάδες του Λαυρίου και του Κερατσινίου θωρακίζουν την Αττική η οποία πλέον δεν θα αντιμετωπίζει το κίνδυνο μπλακ άουτ.

Νεκρός βρέθηκε ρουμάνος διαρρήκτης.

Σε ρουμάνο διαρρήκτη ανήκει τελικά το πτώμα που βρέθηκε στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Οπως διαπιστώθηκε ο νεκρός μαζί με ένα συνεργό του προσπάθησαν την περασμένη Πέμπτη να διαρρήξουν γραφεία εταιρίας. Στην προσπαθειά του να διαφύγει πήδησε από τον δεύτερο όροφο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο συνεργός του συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Προφυλακίσθηκε ο αγρότης που πυροβόλησε 19χρονο Αλβανό.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 56χρονος αγρότης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε βαριά με το κυνηγετικό του όπλο ένα 19χρονο Αλβανό που είχε αποπειραθεί να κλέψει πατάτες από το κτήμα του στις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Εξω από το γραφείο του εισαγγελέα είχαν συγκεντρωθεί συγχωριανοί του για συμπαράσταση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδική εκδήλωση για τη "Γιορτή του Ποδοσφαιριστή", πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές για τη χρονιά που πέρασε.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων ``Αγία Σοφία``, πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με σκοπό να προσφέρουν λίγη χαρά σε δεκάδες παιδιά που σε τόσο ευαίσθητη ηλικία ταλαιπωρούνται με προβλήματα υγείας. Παίκτες και τεχνική ηγεσία της ομάδας, επωφελούμενοι της επίσκεψης μοίρασαν δώρα, υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά, τα οποία έστω και για λίγη ώρα ξέχασαν τον πόνο τους.

Σε ``μήλο της έριδος`` εξελίσσεται ο Τάκης Φύσσας. Σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου εκδήλωσε και ο Παναθηναϊκός, μετά την επίσημη πρόταση 130 εκατ. δραχμών που έχει ήδη καταθέσει ο Αρης. Ο Φύσσας, όμως, αποτελεί ``δεδηλωμένο`` μεταγραφικό στόχο και της ΑΕΚ.

Ενα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι αθλητές και αθλήτριές μας στο διεθνές μίτινγκ καταδύσεων του Λας Πάλμας στην Ισπανία. Το ασημένιο πήρε η Μαρία Κωνσταντάτου στο 1 μέτρο γυναικών με 209.20 βαθμούς και το χάλκινο ο Νίκος Συρανίδης στο 1μ των ανδρών, με 305.65β. Στα 3μ γυναικών, η Σωτηρία Κουτσοπέτρου ήταν 4η και η Ευαγγελία Κωνσταντάτου 9η, στα 3μ των ανδρών ο Συρανίδης 3ος και ο Θωμάς Μπίμης 10ος και στα Σταθερά γυναικών, η Μαρία Κωνσταντάτου 4η.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,95 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,35, γαλλικό φράγκο προς 50,83, λίρα Αγγλίας προς 479,44, ελβετικό φράγκο προς 151,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,81, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 334,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα αλλά στα ανατολικά και νότια ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες αλλά και παγετός. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -8 με 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 13 και στα νησιά 4 με 14 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 13 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Λίγες νεφώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από -3 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 28 December 1998 - 20:00:37 UTC