Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δολοφονία Ελληνα αστυνομικού στην Γεωργία.
- Προβλήματα στις εθνικές οδούς απο την κακοκαιρία.
- Εξι νεκροί σε τροχαία.
- Γεύματα αγάπης σε απόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
- Θύματα ληστών παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.
- Ο πρόεδρος της Κύπρου στην Αθήνα τη Δευτέρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Γιώργος Βακουφτσής,εραστιτέχνης ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 6,5 χρόνων με την ιταλική Φιορεντίνα.
- Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.
- Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δολοφονία Ελληνα αστυνομικού στην Γεωργία.

Θύμα δολοφονίας με επτά σφαίρες στο κεφάλι έπεσε χθές ο Ελληνας αστυνομικός Αναστάσιος Μυζήθρας 37 ετών,έξω απο το σπίτι του στην Τιφλίδα ,που υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία.Πηγές της τοπικής αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για σχεδιασμένη "κατά παραγγελία" δολοφονία.Οπως μετέδωσε το πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης,εκτιμάται οτι η δολοφονία σχετίζεται με την παροχή θεωρήσεων σε Γεωργιανούς, που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να εργαστούν.

Προβλήματα στις εθνικές οδούς απο την κακοκαιρία.

Αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Χριστούγεννα, η ΕΜΥ, ενώ απο τις πρόσφατες χιονοπτώσεις πολλά χωριά και οικισμοί έχουν αποκλειστεί στην Καλαμπάκα, στο Δομοκό,στα Γιάννενα και στα ορεινά του νομού Ροδόπης.Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα,στους εθνικούς δρόμους Τρικάλων - Ιωαννίνων στην Κατάρα, Λαμίας - Καρπενησίου στις Ράχες, Αγρινίου - Καρπενησίου στο Μπαγασάκι και σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της βόρειας Ελλάδας.Μέχρι το μεσημέρι ισχύει το απαγορευτικό απόπλου απο Πειραιά και Ραφήνα.

Εξι νεκροί σε τροχαία.

Παρά τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση εξόδου των εκδρομέων απο τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων,όπως έγινε γνωστό απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης,6 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν σε 66 τροχαία δυστυχήματα,που συνέβησαν απο χθές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε όλη τη χώρα.

Γεύματα αγάπης σε απόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα προσφέρει και σήμερα το μεσημέρι γεύμα αγάπης σε αναξιοπαθούντες στα γραφεία του ιδρύματος επί της οδού Γ'Σεπτεμβρίου 21.Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματίσει και ο Δήμος Αθηναίων στο Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ στην οδό Μάρκου Μουσούρη 70.Στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση και γεύμα για άστεγους και άπορους διοργανώνουν απο κοινού στο Παπάφειο Ιδρυμα η Μητρόπολη και το υπουργείο Πολιτισμού.

Θύματα ληστών παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

Συνελήφθη χθές ο Νίκος Πουλόπουλος, 37 ετών, γιατί στη συμβολή των οδών Κριμαίας και Δωδεκανήσου στην Τερψιθέα, μαζί με συνεργό του, που διέφυγε, απέσπασαν από δυο ανήλικους τις εισπράξεις από τα κάλαντα, που ανήρχοντο σε 15.000 δρχ.Τον Πουλόπουλο συνέλαβαν και παρέδωσαν στην αστυνομία περίοικοι που αντελήφθησαν το περιστατικό.Θύμα άγνωστου δράστη έπεσε και 10χρονος μαθητής στην πλατεία Τσαλδάρη στον Περισσό,που ο ληστής του πήρε τις εισπράξεις από τα κάλαντα,που έφθαναν τις 20.000 δραχμές.

Ο πρόεδρος της Κύπρου στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου,Γλαύκος Κληρίδης,για συνομιλίες την επομένη, με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αναφορικά με την εγκατάσταση ή μη των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Μετά τις συνομιλίες της Αθήνας, θα συνεδριάσει εκ νέου στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.Η ΝΔ επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των S-300,ενώ το ΚΚΕ τονίζει πως η απόφαση εγκατάστασης των S-300 πάρθηκε με καθαρά προεκλογικά κριτήρια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Βακουφτσής,εραστιτέχνης ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 6,5 χρόνων με την ιταλική Φιορεντίνα.

Ο νεαρός εραστιτέχνης ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιώργος Βακουφτσής, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 6,5 χρόνων με την ιταλική Φιορεντίνα, έναντι του αστρονομικού ποσού για τα ελληνικά δεδομένα των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Ο 19χρονος διεθνής με την ομάδα των Νέων, εντυπωσίασε τον προπονητή της ιταλικής ομάδας, Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος τον δοκίμασε στο δίτερμα και αμέσως εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Οι ``ερυθρόλευκοι`` επικράτησαν στην έδρα τους με 76-60 της ΑΕΚ και παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό που νίκησε με 94-78 τη Νήαρ Ηστ στο ΟΑΚΑ. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 14ης ημέρας έχουν ως εξής: Ηράκλειο-ΠΑΟΚ 72-82, Σπόρτιγκ-Παπάγου 62-51, Περιστέρι-Ηρακλής 76-71, Πανιώνιος-Απόλλων Π. 75-61 και Αρης-Μαρούσι 66-54.

Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος (2- 4) που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 1.5 εκατομ. δραχμών και ο Ολυμπιακός με 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 750.000 δραχμών. Πάντως οι παραπάνω ποινές είναι εφέσιμες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,76, λίρα Αγγλίας προς 478,91, ελβετικό φράγκο προς 208,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,43, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 334,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια προβλέπονται στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -11 με 6, στα δυτικά -4 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα -1 με 9 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις θα εχει στην Αττική, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί και το πρωί στα ανατολικά θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 3 με 9 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία -4 με 6 βαθμούς θα έχει στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 25 December 1998 - 8:00:28 UTC