Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές.
- Ικανοποίηση Αθήνας-Λευκωσίας για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
- Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων λόγω Χριστουγέννων.
- Ληστεία σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη με λεία 53 εκατ.δραχμές.
- Προβλήματα στη χώρα από τις χιονοπτώσεις.
- Στις στρατιωτικές φυλακές Θεσσαλονίκης ο 37χρονος ανθυπασπιστής πεζικού που κατηγορείται για βιασμό και οπλοχρησία σε βάρος 19χρονης.
- Με αιχμές κατά της κυβέρνησης ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
- Νεκρός 27χρονος στρατιωτικός σε τροχαίο έξω από τις Σέρρες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές.

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ανακοίνωσαν οι μαθητές, παρά τη χειρονομία καλής θέλησης του Γεράσιμου Αρσένη, την οποία χαρακτήρισαν τακτικό ελιγμό. Η μεταρρύθμιση δεν υποχωρεί αλλά προχωρεί, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, δίνοντας στη δημοσιότητα δείγματα των ερωτήσεων των πανελλαδικών εξετάσεων και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, συνεχίσθηκαν τα μπλόκα στους δρόμους, ενώ νεκρός από ναρκωτικά βρέθηκε 19χρονος σε υπό κατάληψη σχολείο στην Αθήνα.

Ικανοποίηση Αθήνας-Λευκωσίας για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Αθήνα και Λευκωσία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα δύο ομόφωνα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, τόνισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε ότι η υιοθέτηση των δύο ψηφισμάτων δεν αποδεικνύει μόνο το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό, αλλά δείχνει πως το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει συνειδητοποιήσει πλέον τους κινδύνους που περικλείει η παράταση του προβλήματος.

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων λόγω Χριστουγέννων.

Επί ποδός έχει τεθεί το σύνολο σχεδόν της δύναμης της τροχαίας, ενόψει της αυξημένης κίνησης λόγω της εξόδου των κατοίκων των μεγάλων πόλεων με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση των φορτηγών στις εθνικές οδούς, ενώ η τροχαία επιστρέφει πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης που είχαν αφαιρεθεί για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Ληστεία σε Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη με λεία 53 εκατ.δραχμές.

Την Αγροτική Τράπεζα στη Λευκίμη Κέρκυρας κτύπησαν τρείς κουκουλοφόροι, που με την απειλή όπλων άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και πήραν 55 εκατομμύρια δρχ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Στο στόχαστρο των ληστών βρέθηκε και το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, όπου οι δράστες πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίσθηκαν.

Προβλήματα στη χώρα από τις χιονοπτώσεις.

Στον κλοιό του χιονιού βρίσκεται η κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, από τις οποίες έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, ενώ έχουν αποκλειστεί χωριά. Στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Δεμένα όμως, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας παραμένουν τα πλοία, λόγω των θυελλωδών ανέμων, μέχρι και εννέα μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.

Στις στρατιωτικές φυλακές Θεσσαλονίκης ο 37χρονος ανθυπασπιστής πεζικού που κατηγορείται για βιασμό και οπλοχρησία σε βάρος 19χρονης.

Στις στρατιωτικές φυλακές Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 37χρονος ανθυπασπιστής πεζικού Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και οπλοχρησία σε βάρος 19χρονης σπουδάστριας στην Κοζάνη. Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο πελάτης του προσπάθησε να τελέσει την πράξη ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής άφησε πρίν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά του, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του ιδίου και του νέου Δημιτικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποσχέθηκε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Νεκρός 27χρονος στρατιωτικός σε τροχαίο έξω από τις Σέρρες.

Εικοσιεπτάχρονος στρατιωτικός έχασε τη ζωή του, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό στο 47 χλμ της οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών. Νεκρός είναι ο Ιωάννης Σαμούδης. Ο οδηγός του φορτηγού Σλάιτσο Μπουσάροβ, 31 χρόνων, από τη Βουλγαρία, συνελήφθη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της πρεμιέρας του Β' γύρου στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, επικράτησε 82-72 στο Ηράκλειο της Κρήτης, της τοπικής ομάδος. Στους υπόλοιπους αγώνες της ίδια κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σπόρτιγκ-Παπάγου 62-51, Πανιώνιος-Απόλλων Π. 75-61 Αρης-Μαρούσι 66-54 Παναθηναϊκός-Νήαρ Ηστ 94-78 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 23/12.

Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 1.5 εκατομμυρίων δραχμών και ο Ολυμπιακός με 2 αγωνισατικές και πρόστιμο 750.000 δραχμών. Πάντως οι παραπάνω ποινές είναι εφέσιμες.

Δύσκολη αποστολή θα έχει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στη Γ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού κληρώθηκε να παίξει με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Εξίσου δύσκολη είναι και η αποστολή του Παναθηναϊκού στην έδρα του Πανηλειακού. Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Αιολικός-Καλαμάτα, Λύκοι-Κοζάνη, ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός, Λάρισα-Αθηναϊκός, Ξάνθη-Αναγέννηση Καρδίτσας και Ποσειδώνας Μηχανιώνας- Ηρακλής. Τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθούν στις 13 Ιανουαρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,41, γαλλικό φράγκο προς 50,82, λίρα Αγγλίας προς 477,21, ελβετικό φράγκο προς 209,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,28, τη λίρα Κύπρου προς 575,40 και την ECU προς 334,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει αύριο η κακοκαιρία, καθώς στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις . Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 5 βαθμούς, στα δυτικά μηδέν με 12 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 11 βαθμούς Κελσίου. Βροχή ή χιονόνερο κατά περιόδους και χιόνια στην Πάρνηθα, μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 4 με 9 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις το πρωί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει μηδέν με 5 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 23 December 1998 - 20:00:44 UTC