Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκρυθμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.
- Διατηρούν τη μονιμότητά τους οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ.
- Εγκρίθηκε η ρύθμιση των αγροτικών χρεών.
- Ξεκινά διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
- Δηλώσεις Πάγκαλου για σχέσεις με Τουρκία.
- Μέλος του πληρώματος του "Λέρος" ευθύνεται για πυρκαγιά.
- Νέες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι υπάλληλοι Πολιτικής Αεροπορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Αρη επι της βελγικής Αντβέρπ με σκορ 61-59.
- Εντονη αντίδραση της ΕΠΑΕ στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, για τον ΠΑΟΚ.
- Γιορτές χωρίς ποδόσφαιρο θα έχουμε φέτος, μετά την απόφαση της ΕΠΑΕ να μεταθέσει τους αγώνες του πρωταθλήματος της Α'Εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρυθμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.

Αμετακίνητη στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης παραμένει η κυβέρνηση, η οποία παράλληλα φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε επιμέρους διορθώσεις της πολιτικής της, ύστερα απο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς. Χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας. Ο κ. Αρσένης συνεχίζει την ενημέρωση τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών για όλες τις πτυχές της μεταρρύθμισης. Εκατοντάδες σχολεία, ωστόσο, συνεχίζουν να τελούν υπο κατάληψη.

Διατηρούν τη μονιμότητά τους οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ.

Δεν χάνουν τη μονιμότητά τους οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, που μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες. Σύμφωνα με τροπολογία, των υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, το μόνιμο προσωπικό των ΝΠΔΔ, όπως λόγου χάρη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, δικαιούται από την Ανώνυμη Εταιρεία συνολικές αποδοχές τουλάχιστον ίσες με αυτές, που ελάμβανε κατά το χρόνο μετατροπής, διατηρεί δε τη μονιμότητά του και δεν λύεται η σχέση εργασίας του παρά μόνο για τους ίδιους λόγους με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Εγκρίθηκε η ρύθμιση των αγροτικών χρεών.

Ρυθμίζονται οριστικά τα χρέη των αγροτικών συνεταιριστικών και επιχειρήσεων προς την Αγροτική Τράπεζα ύψους 159 δισ. δρχ, μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, με την ολοκλήρωση της συζήτησης του θέματος, δήλωσε ότι η ευκαιρία, που δίνεται προς τους Ελληνες γεωργούς, θα αξιοποιηθεί σωστά. Δεν θα οδηγήσει είπε, σε στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό και θα συμβάλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Ξεκινά διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Ευρύτατος κοινωνικός διάλογος για όλο το φάσμα του φορολογικού συστήματος με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 1999. Οπως ειπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, στόχος είναι ο εξορθολογισμός των συντελεστών φορολόγησης, η κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και η επανεξέταση των αφορολόγητων ορίων.

Δηλώσεις Πάγκαλου για σχέσεις με Τουρκία.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη "να εδραιώσει καλές σχέσεις με την Τουρκία", με τον όρο "να σταματήσει η Αγκυρα να απειλεί τους γείτονες της", δήλωσε αργά χθές ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, από το Κουβέιτ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε τις απειλές, που εξαπολύει η Τουρκια εναντίον της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών, υπενθυμίζοντας την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο.

Μέλος του πληρώματος του "Λέρος" ευθύνεται για πυρκαγιά.

Ενας 24χρονος ναυτόπαις του επιβατηγού - οχηματαγωγού "Λέρος", ομολόγησε οτι ευθύνεται για την πυρκαγιά, που προκλήθηκε προχθές και κατέστρεψε το σκάφος, ενω ήταν δεμένο στην προβλήτα Αγ. Σπυρίδωνα στον Πειραιά. Πρόκειται για το Νικόλαο Λιβανό, ο οποίος παραδέχθηκε στους Λιμενικούς που τον συνέλαβαν, οτι η φωτιά ξεκίνησε απο αναμμένο κερί, που είχε στην καμπίνα του.

Νέες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι υπάλληλοι Πολιτικής Αεροπορίας.

Τετράωρες στάσεις εργασίας πρωί και απόγευμα έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας για τις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου με αίτημα την άμεση πρόσληψη προσωπικού για κάλυψη αναγκών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, τετράωρες στάσεις εργασίας έχει εξαγγείλει και η Ενωση Τηλεπικοινωνιακών για την Παρασκευή και το Σάββατο ζητώντας την άμεση πρόσληψη, για κάλυψη πάγιων αναγκών 95 ατόμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Αρη επι της βελγικής Αντβέρπ με σκορ 61-59.

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου Σαπόρτα ο Αρης, αφού επικράτησε στο Βέλγιο της Αντβέρπ με 61-59 και τερμάτισε στην πρώτη θέση του Στ' Ομίλου με 19 β. Θα παίξει τώρα με τη λιθουανική Στατίμπα με πλεονέκτημα έδρας. Αντίθετα, με μία ταπεινωτική ήττα ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τους αγώνες της στον Δ' όμιλο,αφού έχασε από την Πιβοβάρνα Λάσκο στη Σλοβενία με 93-71.Στον επόμενο γύρο η ``Ενωση`` θα αντιμετωπίσει την Μπούντοτσνοστ.

Εντονη αντίδραση της ΕΠΑΕ στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, για τον ΠΑΟΚ.

Εντονότατη ήταν η αντίδραση της ΕΠΑΕ στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους 3 βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί, για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το ΔΣ της ΕΠΑΕ χαρακτήρισε την απόφαση παράνομη και αντίθετη με τον ΚΑΠ και ζητά νέα εκδίκαση ή διάσκεψη και έκδοση σύννομης απόφασης. Ακόμη, η ΕΠΑΕ θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΕΠΟ με μοναδικό θέμα την αντικατάσταση των μελών της επιτροπής.

Γιορτές χωρίς ποδόσφαιρο θα έχουμε φέτος, μετά την απόφαση της ΕΠΑΕ να μεταθέσει τους αγώνες του πρωταθλήματος της Α'Εθνικής.

Γιορτές χωρίς ποδόσφαιρο θα έχουμε φέτος, μετά από την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΑΕ να μεταθέσει την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής από τις 3 στις 10 Ιανουαρίου 1999. Ετσι, από τις 20/21 Δεκεμβρίου, που θα διεξαχθεί η 14η αγωνιστική, θα δούμε και πάλι ``σέντρα`` στην Α' Εθνική στις 10 Ιανουαρίου. Η κίνηση αυτή της ΕΠΑΕ, που θίγει άμεσα και τον ΟΠΑΠ, αποτελεί την πρώτη επίσημη αντίδραση στο νέο αθλητικό νόμο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,37, γαλλικό φράγκο προς 50,82, λίρα Αγγλίας προς 475,81, ελβετικό φράγκο προς 210,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,64, τη λίρα Κύπρου προς 575,07 και την ECU προς 334,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νότια. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί με εξασθένηση το απόγευμα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 14 και στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 13 βαθμούς.Χιονόνερο θα έχει στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, αλλά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί με εξασθένηση το απόγευμα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 12 βαθμούς.Nεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 11 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 16 December 1998 - 7:00:18 UTC