Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα,Ελλάδα,13/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανυποχώρητος δηλώνει ο Αρσένης σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
- Αναφορές Τσοχατζόπουλου-Κωνσταντόπουλου σε συμμαχικές κυβερνήσεις.
- Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη της Βάσως Παπανδρέου στηνΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ.
- Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
- Κρίσιμες συνομιλίες απο αύριο στην Αθήνα για το Κυπριακό.
- Συνεδριάζει την Τρίτη το ΚΥΣΕΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δύο ντέρμπι δεσπόζουν σήμερα. ΑΕΚ-Παναθηναϊκού,στο ποδόσφαιρο και ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού,στο μπάσκετ.
- "Kαθαροί" από κίτρινες κάρτες θα μπουν στη μάχη των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
- Ο αθλητικός δικαστής,κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανυποχώρητος δηλώνει ο Αρσένης σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ανυποχώρητος στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, δηλώνει ότι είναι ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, στη συνέντευξή του στην "Καθημερινή". Ο κ. Αρσένης αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι απο την επόμενη σχολική χρονιά η μεταρρύθμιση θα επεκταθεί στο Γυμνάσιο και το Δημοτικό, με την εφαρμογή του ενιαίου προγράμματος σπουδών. Ομολογεί ότι δέχεται πιέσεις για να χαλαρώσει το σύστημα στη Β' Λυκείου, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε κίνηση δεν μπορεί να είναι προϊόν πίεσης.

Αναφορές Τσοχατζόπουλου-Κωνσταντόπουλου σε συμμαχικές κυβερνήσεις.

Στην προοπτική σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο οι συμμαχικές κυβερνήσεις αποτελούν τη προοπτική για το μέλλον. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι μόνο κυβερνήσεις συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη της Βάσως Παπανδρέου στηνΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Μήνυμα "συνευθύνης" προς τα άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνει η υπουργός Ανάπτυξης ενόψει συνεδρίου και διαρκούσης της κοινωνικής αναταραχής, με συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Η Βάσω Παπανδρέου ζητεί να σταματήσει η φιλολογία περί πρόωρων εκλογών, υποστηρίζει το διάλογο γιαλύσεις στην Παιδεία, χαρακτηρίζει την ΟΝΕ απλώς "εργαλείο" για μια κοινωνία πιο δίκαιη, με ασφάλεια και συνοχή και προτείνει επαφές με όμορους πολιτικούς χώρους. Επίσης, τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του κ. Στεφανόπουλου.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ.

Στο νέο ξεκίνημα και κρίσιμο αγώνα που θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, αναφέρθηκε χθες ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα. Επίσης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση. Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε την πραγματοποίηση συνεδρίου τον ερχόμενο Μάρτιο για την επανίδρυση του κόμματος. Ο Μιλτιάδης Εβερτ σε συνέντευξή του, στον Τύπο της Κυριακής, ζητεί την επιστροφή των διαγραμμένων βουλευτών στη ΝΔ και ιδιαιτέρως του Γιώργου Σουφλιά.

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με την έκδοση του κειμένου των τελικών συμπερασμάτων ολοκληρώθηκε χθες η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, στο τελικό κείμενο περιλαμβάνεται η επαναβεβαίωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Κάρντιφ για την Τουρκία. Επίσης είπε ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα ως προς την προοπτική χρηματοδότησης της Τουρκίας. Για τη διεύρυνση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την ουσιαστική φάση που έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις, ενώ για την Κύπρο επαναλαμβάνεται η υποστήριξη στις προσπάθειες του ΟΗΕ.

Κρίσιμες συνομιλίες απο αύριο στην Αθήνα για το Κυπριακό.

Κρίσιμες συνομιλίες για τις περαιτέρω εξελίξεις στο Κυπριακό, θα έχουν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα οι Αμερικανοί πρέσβεις, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και Τόμας Μίλλερ, με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, κυρίους Πάγκαλο και Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να αναλάβουν νέα πρωτοβουλία. Σε συνάντησή τους χθες στη Βιένη, ο πρωθυπουργός κ.Σημίτης και ο πρόεδρος της Κύπρου,κ. Κληρίδης, συζήτησαν τις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται με στόχο τη μείωση της έντασης στο Κυπριακό.

Συνεδριάζει την Τρίτη το ΚΥΣΕΑ.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει την Τρίτη το ΚΥΣΕΑ, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα την αγορά αεροσκαφών και ιπτάμενων ραντάρ. Προπαρασκευαστική του ΚΥΣΕΑ θα είναι η συνάντηση που θα έχουν αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ντέρμπι δεσπόζουν σήμερα. ΑΕΚ-Παναθηναϊκού,στο ποδόσφαιρο και ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού,στο μπάσκετ.

Δύο ντέρμπι δεσπόζουν σήμερα στα πρωταθλήματα της Α1 κατηγορίας, στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Πρόκειται για τους αγώνες ΑΕΚ-Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού αντίστοιχα.

"Kαθαροί" από κίτρινες κάρτες θα μπουν στη μάχη των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

"Kαθαροί" από κίτρινες κάρτες θα μπουν στη μάχη των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, οι ποδοσφαιριστές των οκτώ ομάδων που συνεχίζουν στη διοργάνωση, δεν θα έχουν πρόβλημα με τις κίτρινες που πήραν στα ματς των ομίλων. Πράγμα που βολεύει ιδιαίτερα τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν δέκα παίκτες στο όριο.

Ο αθλητικός δικαστής,κάλεσε σε απολογία τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Ο αθλητικός δικαστής Δημήτρης Σπύρου κάλεσε σε απολογία γιά την επόμενη Παρασκευή τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, καθώς θεωρεί ότι με βάση το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις του παρατηρητή, του 4ου διαιτητή και της ΔΕΚΑΒ, συντελέστηκε δυσφήμηση του ποδοσφαίρου κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων,που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,16, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 469,66, ελβετικό φράγκο προς 211,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,12, τη λίρα Κύπρου προς 573,88 και την ECU προς 333,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, με βροχές στα κεντρικά και νότια και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 15 και στα νησιά 9 με 16 βαθμούς.Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, προβλέπονται στην Αττική, με βορειανατολικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις, βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 5 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 13 December 1998 - 12:42:53 UTC