Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζουν την απεργία τους οι τελωνειακοί.
- Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και αποκλεισμοί δρόμων απο μαθητές.
- Απεργούν επίσης εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και δικαστικοί υπάλληλοι.
- Θετικές οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένταξη Κύπρου.
- Σύσκεψη για την προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών.
- Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Χρυσολούρης.
- Επεισόδια στο Κρυονέρι για τους πυλώνες της ΔΕΗ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ επιβλήθηκε της Βουλγαρίας με 105- 83.
- Με το γκολ του Γιάννη Αναστασίου από τις 9 Νοεμβρίου, ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, στον εξ αναβολής αγώνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζουν την απεργία τους οι τελωνειακοί.

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες συνεχίζουν επ' αόριστον απο χθες τις κινητοποιήσεις τους οι τελωνειακοί υπάλληλοι, ύστερα απο την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την πενθήμερη απεργία τους. Απο την απεργία των τελωνειακών έχουν ήδη σημειωθεί σοβαρότατες ελλείψεις στα υγρά καύσιμα, ενω ουρές φορτηγών έχουν σχηματιστεί στους μεθοριακούς σταθμούς. Τροπολογία στο μίνι ασφαλιστικό επιτρέπει την καταβολή επιπλέον εισφορών όσων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων επιθυμούν να αυξήσουν το ποσό του συντάξιμου του επικουρικού τους.

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και αποκλεισμοί δρόμων απο μαθητές.

Με καταλήψεις οδικών κόμβων στην Αττική, συλλαλητήρια στις 11πμ, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, συνεχίζονται και σήμερα οι διαμαρτυρίες στην μεταρρύθμιση, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Μπλόκα μαθητών θα στηθούν στα Σεπόλια (Λ. Κηφισού), Νίκαια (Π. Ράλλη), Κορυδαλλός (Γρ. Λαμπράκη), Χαϊδάρι (Λ. Καβάλας), Αιγάλεω (Ιερά Οδό - Θηβών), Καισαριανή (Εθν. Αντιστάσεως), Περιστέρι (Π. Τσαλδάρη), Καλλιθέα (Θησέως), Ταύρο (Πειραιώς), στη Γκράβα, στην Αγ. Δημήτριου και στην Αγ. Παρασκευή (Μεσογείων).

Απεργούν επίσης εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και δικαστικοί υπάλληλοι.

Συνεχίζεται μέχρι αύριο η απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Οργανισμού. Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

Θετικές οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένταξη Κύπρου.

Τα βήματα προόδου, που έχει επιτελέσει η Κύπρος δικαιώνουν την απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την Κύπρο και με τις άλλες υποψήφιες χώρες, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Βίκτορ Κλίμα, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως δήλωσε ο κ. Κλίμα, στην έκθεση, που θα υποβάλει, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογραμμίζονται τα σημαντικά βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα δικαιώνει την απόφαση για έναρξη διαπραγματεύσεων.

Σύσκεψη για την προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών.

Η προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών είναι το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι υπο τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή κομματικών και κυβερνητικών στελεχών.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γιώργος Χρυσολούρης.

Ο Γεώργιος Συμεωνίδης, 53 ετών, φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρονική και στις Τηλεπικοινωνίες προτείνεται για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ, ύστερα απο την παραίτηση του καθηγητή Γιώργου Χρυσολούρη. Ο κ. Χρυσολούρης για την παραίτησή του επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Επεισόδια στο Κρυονέρι για τους πυλώνες της ΔΕΗ.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Κρυονέρι, όταν κάτοικοι εμπόδιζαν σε συνεργεία της ΔΕΗ να τοποθετήσουν πυλώνες υψηλής τάσης. Παρενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες. Επίσης συνελλήφθησαν και δυο άτομα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ επιβλήθηκε της Βουλγαρίας με 105- 83.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η εθνική μας ομάδα επικράτησε στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας με 105-83 σε αγώνα για την όγδοοη ημέρα της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 1999. Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας που εξασφάλισε την τρίτη θέση του Α' Ομίλου, ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 25 πόντους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται τη νίκη στον επόμενο καθοριστικό εντός έδρας αγώνα με τη Γερμανία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά της Γαλλίας σαν δεύτερη από τον όμιλο αυτό.

Με το γκολ του Γιάννη Αναστασίου από τις 9 Νοεμβρίου, ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, στον εξ αναβολής αγώνα.

Με το γκολ του Γιάννη Αναστασίου από τις 9 Νοεμβρίου, ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, στο γήπεδο Νέας Σμύρνης, σ' εξ αναβολής αγώνα διάρκειας 62 λεπτών, για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Οπως είναι γνωστό, ο αγώνας είχε διακοπεί στο 28', λόγω ανεπαρκούς φωτισμού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,82, γαλλικό φράγκο προς 50,94, λίρα Αγγλίας προς 474,10, ελβετικό φράγκο προς 208,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,78, τη λίρα Κύπρου προς 575,60 και την ECU προς 334,99 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα,με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 11, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 16 και στο Αιγαίο 11 με 18 βαθμούς. Νεφώσεις θα έχει στην Αττική, με πιθανότητα ασθενούς 0βροχής κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 10 με 16 βαθμούς. Συννεφιά με πιθανότητα ασθενούς βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 11 βαθμούς θα έχει στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 3 December 1998 - 8:00:12 UTC