Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
- Προβλήματα στη Θεσσαλία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
- Υπέρ της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης.
- Δεν ελήφθησαν αποφάσεις για τους Ες-300 στη χθεσινή σύσκεψη.
- Μείωση στη φορολογία εισοδήματος από εργασία και ενίσχυση δημοσίων επενδύσεων προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Σύλληψη γιατρού για "φακελάκι".
- Στον εισαγγελέα 20χρονος τοξικομανής που συνελήφθη σε υπό κατάληψη σχολείο της Θεσσαλονίκης.
- Νέες απεργιακές κινητοποίησεις τελωνειακών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, η οποία είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί, μετά την καθίζηση παλαιάς γέφυρας στο ύψος του Δίου. Η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται πλέον μέσω της νέας γέφυρας της Λεπτοκαρυάς, η οποία δόθηκε εσπευσμένα απόψε στην κυκλοφορία. Η καθίζηση της παλαιάς γέφυρας, που όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ είχε κατασκευαστεί το 1960, έκοψε την οδική συγκοινωνία της Ελλάδας στα δύο, δημιουργώντας για ώρες μεγάλα προβλήματα σε όσους μετακινούνταν στην εθνική οδό.

Προβλήματα στη Θεσσαλία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο μεταξύ προβλήματα αντιμετωπίζει η Θεσσαλία από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Ρέματα έχουν ξεχειλίσει, σπίτια έχουν πλημμυρίσει και σημειώνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Ανησυχητική είναι και η κατάσταση του Πηνειού ποταμού, καθώς στη ροή του αναμένεται να εισέλθουν τα νερά των ρεμμάτων από τα ορεινά, γεγονός που δημιουργεί φόβους για υπερχείλιση του ποταμού. Στην περιοχή βρίσκονται σε επιφυλακή οι αρμόδιες αρχές.

Υπέρ της αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης.

Κλίμα προβληματισμού για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και την εικόνα που παρουσίασε κατά τις πρόσφατες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, επικράτησε κατά τη διήμερη πανελλαδική σύνοδο των γραμματέων, των νομαρχιακών και τομεακών επιτροπών του Κινήματος. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους όρους και τις προϋποθέσεις για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του επερχόμενου συνεδρίου. Ο κ. Σημίτης πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντάς την ως παράταξη της στασιμότητας της οποίας ο πολιτικός λόγος είναι λόγος καφενείου και η πρακτική της πρακτική γηπέδων. Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον κ. Σημίτη ότι απέτυχε οικτρά ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός κόμματος και ότι καταδίκασε τη χώρα να βρίσκεται στη θέση του ουρραγού της Ευρώπης.

Δεν ελήφθησαν αποφάσεις για τους Ες-300 στη χθεσινή σύσκεψη.

Δεν ελήφθη οριστική απόφαση για το θέμα των ρωσικών πυραύλων S-300 στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κύπρου, αποκάλυψε στο ΑΠΕ υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή. Τις οριστικές αποφάσεις για το θέμα θα τις λάβει η κυπριακή κυβέρνηση, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Σημίτης. Σήμερα, ο πρόεδρος της Κύπρου, οποίος επισκέπτεται την Αχαία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα των ρωσικών πυραύλων, είπε ότι τον καλύπτει απόλυτα η χθεσινή δήλωση του κ. Σημίτη. Στο μεταξύ, για εμπαιγμό του Ελληνισμού κατηγόρησε τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, υποστηρίζοντας από τη Θεσσαλονίκη, ότι οι ηγεσίες των δυο χωρών αποκρύπτουν την απόφασή τους για ματαίωση της εγκατάστασης των πυραύλων στην Κύπρο, άνευ όρων.

Μείωση στη φορολογία εισοδήματος από εργασία και ενίσχυση δημοσίων επενδύσεων προανήγγειλε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Μείωση της φορολογίας στα εισοδήματα από εργασία στο τέλος του 1999 και ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων για να αυξηθεί η απασχόληση, είναι σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, στην "Ελευθεροτυπία", οι κεντρικοί άξονες της οικονομικής πολιτικής. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος, προέβλεψε χθές σημαντική μείωση του πληθωρισμού στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και περιορισμό του κάτω απο το 2% μέχρι το τέλος του 1999.

Σύλληψη γιατρού για "φακελάκι".

Συνελήφθη ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης Μαυροδής Μαυρούδης, 54 ετών, κατηγορούμενος ότι ζήτησε και πήρε "φακελάκι" με 100.000 δρχ για να χειρουργήσει ασθενή. Η σύλληψή του επιτεύχθηκε με τη μέθοδο των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων.

Στον εισαγγελέα 20χρονος τοξικομανής που συνελήφθη σε υπό κατάληψη σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο ο 20χρονος τοξικομανής Θεόφιλος Μπακαλίδης, ο οποίος έπεσε σε κώμα τα ξημερώματα μέσα στο κατειλημμένο σχολικό συγκρότημα "Ευκλείδης" της Θεσσαλονίκης, από χρήση υπνωτικών χαπιών. Ο Μπακαλίδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου συνήλθε. Στο μεταξύ, ασύλληπτοι παραμένουν οι δυο εξωσχολικοί νεαροί, οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι χθες το βράδυ 18χρονο καταληψία μαθητή του ΤΕΛ Σταυρούπολης μέσα στο σχολείο του.

Νέες απεργιακές κινητοποίησεις τελωνειακών.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα εξήγγειλαν οι τελωνειακοί, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, με αίτημα να εξαιρεθεί το ταμείο τους από τις συγχωνεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο του μίνι ασφαλιστικού. Από την απεργία αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα τελωνεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε τροχιά πρόκρισης στους τελικούς του Ευρωμπάσκετ '99 βρίσκεται πλέον η εθνική μας. Η ελληνική ομάδα νίκησε στη Χαλκίδα τη Σλοβακία με 79-72 (ημ. 37-21) και πέτυχε την 4η νίκη της σε 7 αγώνες, στον Α' προκριματικό όμιλο. 'Ομως, τα ...σπουδαία ήλθαν από τη Βόννη, όπου η Σλοβενία επιβλήθηκε με 91- 76 της Γερμανίας, ένα αποτέλεσμα που ευνοεί την Ελλάδα. 'Ετσι, στη βαθμολογία του Α' ομίλου προηγείται η Σλοβενία με 13 βαθμούς και ακολουθούν η Γερμανία με 12 και η Ελλάδα με 11.

Ο Εθνικός Αστέρας σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 11ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής, νίκησε στην Καισαριανή την Βέροια με 4-0. Τα τέρματα για τους ``ερυθρόλευκους`` πέτυχαν οι Γιακόβλεβιτς (7`, 13` πέναλτι, 74`) και Ντράγκας (69`). Ετσι, ο Εθνικός Αστέρας έφτασε τους 16 βαθμούς και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Βέροια παρέμεινε στην 15η θέση με 7 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 289,91 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,31, το γαλλικό φράγκο προς 50,80, τη λίρα Αγγλίας προς 479,99, το ελβετικό φράγκο προς 206,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,66, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 334,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο στη ανατολική και βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος αλλά γρήγορα από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 16 και στα νησιά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αύριο αναμένεται παροδική βροχή και πιθανόν καταιγίδα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 12 έως 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 28 November 1998 - 20:00:16 UTC