Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 21/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.
- Ντελίριο για τα 4 δις που θα μοιράσει το τζόκερ.
- Συνάντηση υπουργού Παιδείας με μαθητές σπουδαστές της Αθήνας.
- Φονικό για ασήμαντη αφορμή σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βέροια.
- Συνελήφθησαν δύο άτομα για σωρεία διαρρήξεων.
- Κατασχέθηκε στην Κέρκυρα φορτίο με λαθραία τσιγάρα.
- Ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βάρος της Κύπρου, άσκησε το δικαστήριο της Λάρνακας εναντίον των δύο Ισραηλινών.
- Στην Αθήνα αύριο ο πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Σε συναγερμό τέθηκε ο κρατικός μηχανισμός, ενόψει του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει από αύριο όλη τη χώρα, με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφασίσθηκε να ληφθούν προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, για να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα και για το λόγο αυτό θαβρίσκονται σε επιφυλακή, όλες οι υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων, καθώς και η πυροσβεστική, η ΔΕΗ και η αστυνομία. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα υποχωρήσει την Τρίτη.

Ντελίριο για τα 4 δις που θα μοιράσει το τζόκερ.

Στο ρυθμό του τζόκερ και των δισεκατομμυρίων που μοιράζει, ζεί ολόκληρη η χώρα. Μετά τα έντεκα συνεχή τζακ πότ, το τζόκερ στην αυριανή κλήρωση θα μοιράσει στον ή στους τυχερούς της πρώτης κατηγορίας, περίπου 4 δισ δρχ, ποσό μαμούθ για τυχερό παιχνίδι στην Ελλάδα. Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΑΠ, εκτίμησε ότι θα συμπληρωθούν πάνω από 55 εκατομμύρια στήλες.

Συνάντηση υπουργού Παιδείας με μαθητές σπουδαστές της Αθήνας.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας αναμένεται να έχει αύριο αντιπροσωπεία μαθητών και σπουδαστών της Αθήνας, προκειμένου να του εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Πάντως ο κ. Αρσένης αρχίζει από την προσεχή Δευτέρα κύκλο επισκέψεων σε σχολεία, προκειμένου να συζητήσει με μαθητές και καθηγητές τα νέα μέτρα για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φονικό για ασήμαντη αφορμή σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βέροια.

Φονικό για ασήμαντο λόγο έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βέροια. Δύο παλιοί γνώριμοι αυτοκινητιστές κάθησαν να πιούν τις μπίρες τους και πάνω στην κουβέντα διαφώνησαν για το αν θα πρέπει κανείς να δουλεύει ή να σπιτώσει μια Ρωσίδα και να τα κονομάει. Η διαφωνία εξελίχθηκε σε ιδιότυπη μονομαχία, στη διάρκεια της οποία ο 49χρονος Απόστολος Μητραντώνης σκότωσε με μαχαίρι το συνάδελφό του Αλέξανδρο Γεροντίδη.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για σωρεία διαρρήξεων.

Πάνω από 20 ληστείες είχαν διαπράξει δύο νεαροί που συνελήφθησαν στα βόρεια προάστια της Αθήνας, τη στιγμή που είχαν διαρρήξει ένα φαρμακείο. Πρόκειται για τους Κώστα Κυπριανίδη, 28 ετών και Παναγ. Βιβιλάκη, 29 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν σωρεία ληστειών από τις οποίες είχαν αποκομίσει περίπου έξι εκατομμύρια δρχ. Τα χρήματα τα διέθεταν για την αγορά ναρκωτικών.

Κατασχέθηκε στην Κέρκυρα φορτίο με λαθραία τσιγάρα.

Στην κατάσχεση ενός μεγάλου φορτίου με λαθραία τσιγάρα, προχώρησαν αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες. Τα λαθραία τσιγάρα μετέφερε νταλίκα με ξένες πινακίδες και συνελήφθησαν δέκα άτομα, τέσσερις Ιταλοί, ένας Γερμανός, τέσσερις Κούρδοι και ένας Κερκυραίος, ενώ καταζητείται ένα ακόμη άτομο, που εικάζεται ότι ήταν ο παραλήπτης του λαθραίου φορτίου.

Ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βάρος της Κύπρου, άσκησε το δικαστήριο της Λάρνακας εναντίον των δύο Ισραηλινών.

Ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βάρος της ασφάλειας της Κύπρου, άσκησε το δικαστήριο Λάρνακας, εναντίον των δύο Ισραηλινών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις αρχές του μήνα κοντά σε στρατιωτική βάση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο συλληφθέντες συνέλεγαν πληροφορίες για την άμυνα της χώρας. Η δίκη τους θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου στο κακουργιοδικείο της Λάρνακας.

Στην Αθήνα αύριο ο πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος.

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος για να συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Βρετανία- Ελλάδα" που οργανώνουν η βρετανική πρεσβεία και το βρετανικό συμβούλιο. Ο Κάρολος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιθανόν να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σπάσει την παράδοση των τελευταίων χρόνων, που τον φέρει να φεύγει από το Χαριλάου χωρίς νίκη. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν με 1- 0 από τον Αρη, με γκόλ του Λεωνίδη στο 59-ο λεπτό. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 το απόγευμα ο αγώνας Παναθηναϊκού-Ηρακλή, στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο Αντόνιο Χάρβεϊ αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, νικητής στον διαγωνισμό καρφωμάτων που ελληνικού Ολ Σταρ, το οποίο φέτος διεξάγεται στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας. Ο Αμερικανός σέντερ του Ηρακλείου επικράτησε στον τελικό του Δημήτρη Παπανικολάου, που έμεινε στα ... κρυα του λουτρού για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, αφού και το 1996 είχε χάσει στον τελικό από τον Χάρολντ Ελις.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών στον τρίτο της αγώνα για τη Β' φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται στην Ιαπωνία, γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη της Ρωσίας με 3-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 477,53, ελβετικό φράγκο προς 206,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,52, τη λίρα Κύπρου προς 575,38 και την ECU προς 334,98 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αύριο τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, αλλά από τα δυτικά θα ενισχυθούν σε Θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί -1 με 9 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, ανέμους μέχρι πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις και θερμοκρασία 9 με 16 βαθμούς, θα έχει η Αθήνα. Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 21 November 1998 - 19:00:11 UTC