Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατηγορώ Βαρθολομαίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
- Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τους προστάτες της, αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.
- Τσοχατζόπουλος για σενάρια με Ες-300.
- Σύλληψη δύο Ισραηλινών στην Κύπρο για κατασκοπεία.
- Υπουργοί Εξωτερικών ΕΕ για κοινοτική χρηματοδότηση προς την Τουρκία.
- Περιοδεία Στεφανόπουλου σε ορεινά χωριά της Καλαμπάκας.
- Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ογκολογίας. Αισιοδοξία για νέα φάρμακα.
- Τέσσερις νεκροί από σύγχκρουση ΙΧ με βυτιοφόρο κοντά στο Αίγιο.
- Συλλήψεις για μεταφορά 70 κιλών χασίς, μετά από έλεγχο για υπερβολική ταχύτητα.
- Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού Εργατικής Εστίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατηγορώ Βαρθολομαίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Δριμύτατο κατηγορώ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή την αυθαίρετη κατάργηση της εφορευτικής επιτροπής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο Πατριάρχης έθεσε δημόσια το ερώτημα του κατά πόσο η "ισοπολιτεία και η δικαιοσύνη και η θρησκευτική ελευθερία για την οποία ομιλεί το τουρκικό Σύνταγμα ισχύει μόνο στα χαρτιά".

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τους προστάτες της, αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και υπό τη σκιά του πρόσφατου αεροπορικού δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή ενός ακόμα χειριστή, τίμησε η Πολεμική Αεροπορία τους προστάτες της Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Δεκέλείας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Τσοχατζόπουλος για σενάρια με Ες-300.

Σενάρια που θα επαναλαμβάνονται χαρακτήρισε τις πληροφορίες που φέρουν τους πυραύλους Ες-300 να εγκαθίστανται στην Κρήτη, αντί στην Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, 'Ακης Τσοχατζόπουλος. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής για τους προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι το θέμα της άμυνας της Κύπρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η μόνη που μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό.

Σύλληψη δύο Ισραηλινών στην Κύπρο για κατασκοπεία.

Για κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς, κρατούνται στην Ασφάλεια Κύπρου δύο Ισραηλινοί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν έγγραφα, ανιχνευτές συχνοτήτων και τουριστικοί χάρτες με σημειώσεις σε διάφορες τοποθεσίες.

Υπουργοί Εξωτερικών ΕΕ για κοινοτική χρηματοδότηση προς την Τουρκία.

Η πρόταση της Κομισιόν για τη κοινοτική χρηματοδότηση προς την Τουρκία, θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης στις Βρυξέλλες. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα επιμείνει στο βέτο της ελληνικής κυβέρνησης και θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση.

Περιοδεία Στεφανόπουλου σε ορεινά χωριά της Καλαμπάκας.

Με επίσκεψη σε τρία ακόμη χωριά και σε μοναστήρια των Μετεώρων, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην ορεινή Καλαμπάκα. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Κωστής Στεφανόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των κοινοτήτων της περιοχής, ανακηρυχθείς επίτιμος δημότης και στα 10 χωριά τα οποία επισκέφθηκε.

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ογκολογίας. Αισιοδοξία για νέα φάρμακα.

Ελπίδες για την αποτελεσματικότητα μίας νέας γενιάς φαρμάκων, σε κάποιες μορφές καρκίνου, δίνουν κορυφαίοι επιστήμονες που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ογκολογίας, οι εργασίες του οποίου λήγουν απόψε. Σημείωσαν ότι στην Αμερική κυκλοφορεί ήδη ένα φάρμακο που απευθύνεται στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ενώ εκτιμάται ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα κυκλοφορήσουν νέα φάρμακα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και για άλλες μορφές της νόσου αυτής.

Τέσσερις νεκροί από σύγχκρουση ΙΧ με βυτιοφόρο κοντά στο Αίγιο.

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός σφοδρής σύγκρουσης ενός ΙΧ και βυτιοφόρου οχήματος, που σημειώθηκε το μεσημέρι στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Πατρών κοντά στο Αίγιο. Νεκροί είναι ο οδηγός του ΙΧ Κων. Θεοδ. Στρίγγλης 37 ετών, και οι επιβάτες Ελένη Θεοδ. Κοτσοκόλια 14 ετών, Λουκία Αθ. Σκουρολιάκου 39 ετών, καθώς και ο δίχρονος γιος του οδηγού Χρίστος Στρίγγλης. Λόγω της πυρκαγιάς που ακολούθησε, διεκόπη για 3,5 ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού Αθηνών- Πατρών.

Συλλήψεις για μεταφορά 70 κιλών χασίς, μετά από έλεγχο για υπερβολική ταχύτητα.

Σπείρα που μετέφερε με ΙΧ αυτοκίνητο 70 κιλά χασίς, εξάρθρωσε η Τροχαία Θεσσαλονίκης, όταν αστυνομικός Θεσσαλονίκης έκανε σήμα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο να σταματήσει, επειδή έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Μόλις το αυτοκίνητο σταμάτησε, ο οδηγός και οι συνεργάτες του βγήκαν και άρχισαν να τρέχουν. Ο αστυνομικός κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό και στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν τα ναρκωτικά. Ο οδηγός, καθώς και οι συνεργοί του, οι οποίοι καταζητούνται, είναι Αλβανοί. Αλλη μία σπείρα που διοχέτευε κοκαϊνη εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Ιωαννίνων.

Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού Εργατικής Εστίας.

Αρχίζει από αύριο η διαδικασία του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, σύμφωνα με το οποίο 250.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι-δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας, θα κάνουν φθηνές διακοπές το 1999. Για την επταήμερη εκδρομή, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους κατά αλφαβητική σειρά μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύτιμους βαθμούς έχασε ο Παναθηναϊκός μετά το 0-0 που έφερε στον Πειραιά με τον Εθνικό, για την 9η ημέρα της Α' εθνικής ποδοσφαίρου. Στην Καισαριανή, ο Εθνικός Αστέρας πέτυχε σαρωτική νίκη επί του Απόλλωνα Αθηνών με 5-1, ενώ ο Ηρακλής στο Καυτατζόγλειο, αιφνιδιάστηε στο πρώτο ημίχρονο από τα δύο τέρματα της Καβάλας, κατόρθωσε αργότερα να ισοφαρίσει. Μεγάλη νίκη πέτυχε επίσης και ο Πανελευσινιακός μέσα στον Κορυδαλλό επί της Προοδευτικής με 1- 0. Στους άλλους αγώνες, Πανηλεικός και Βέροια ήλθαν ισόπαλοι με 0-0, η Ξάνθη επεβλήθηκε του 'Αρη με 2-0 ενώ οι αγώνες Πανιωνίου-ΟΦΗ και Ολυμπιακού- Ιωνικού θα διεξαχθούν αύριο Δευτέρα.

Στους κυριακάτικους αγώνες για την 9η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, ο Σπόρτιγκ έχασε από τον Παναθηναϊκό με 62-81, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Απόλλωνα Πατρών με 55-44 ενώ ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο άρχισε στις 8 μμ. Χθές, η ΑΕΚ κέρδισε δύσκολα το Μαρούσι με 85- 81, ο Παπάγου υπέκυψε στον Ηρακλή με 68-77, το Ηράκλειο πήρε τον αγώνα με τη Νήαρ Ηστ 80-76, και το Περιστέρι έχασε από τον 'Αρη με 68- 85.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 283,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,90, το γαλλικό φράγκο προς 50,94, τη λίρα Αγγλίας προς 471,24, το ελβετικό φράγκο προς 207,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,84, τη λίρα Κύπρου προς 576,80 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 335,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 10 έως 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής αναμένονται για αύριο στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχές, βόρειους ανέμους και θερμοκρασία από 6 μέχρι 13 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 8 November 1998 - 23:25:23 UTC