Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απόφαση ΣτΕ ανατρέπει το εργασιακό καθεστώς σε δημόσιους οργανισμούς.
- Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.
- Αισιοδοξία στη χρηματιστηριακή αγορά.
- Δυναμική παρέμβαση Πάγκαλου στη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.
- Στα κατεχόμενα σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός.
- Οι εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει για αύριο τρίωρη στάση εργασίας.
- Κατατάσσονται στην Πυροσβεστική οι επιτυχόντες του διαγωνισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αισιοδοξία σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό για τους αυριανούς αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ.
- Την επανάληψη του αγώνα του με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα ο οποίος διακόπηκε στο 81ο λεπτό, λόγω επεισοδίων, ζητά ο ΠΑΟΚ.
- Ο Αριαν Κόμαζετς, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας.
- Εμμένει στην παραίτηση του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απόφαση ΣτΕ ανατρέπει το εργασιακό καθεστώς σε δημόσιους οργανισμούς.

Παύει να ισχύει η μονιμότητα στους εργαζόμενους των δημοσίων οργανισμών, που μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρίες. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που επεξεργάσθηκε το Συμβούλιο Επικρατείας και αφορά την μετατροπή του ΟΣΚ σε ΑΕ. Σύμφωνα με το σχέδιο, εφεξής οι υπάλληλοι θα συνδέονται προς το νομικό πρόσωπο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Με ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η τριήμερη συνεδρίαση της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Πριν απο την ψηφοφορία αναμένεται να λάβει και πάλι το λόγο ο πρωθυπουργός. Χθες στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας αναφέρθηκε στη βελτίωση της οικονομίας, ενω ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε οτι αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για το 15-20% των μετοχών της Ολυμπιακής. Η αντιπολίτευση άσκησε και χθες η αυστηρή κριτική στο σύνολο του κυβερνητικού έργου.

Αισιοδοξία στη χρηματιστηριακή αγορά.

Η μετοχή του ΟΤΕ είναι απο χθες η πρώτη μετοχή ελληνικής εταιρίας ή οργανισμού, που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η τιμή της κατά την πρώτη μέρα έκλεισε με άνοδο. Στην Αθήνα επικρατεί ικανοποίηση στην κυβέρνηση και τους οικονομικούς κύκλους από τη θετική πορεία, που διαγράφεται για την ελληνική οικονομία, όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών. Στη Σοφοκλέους ο γενικός δείκτης σημείωσε χθες σημαντική άνοδο κατά 5,86%.

Δυναμική παρέμβαση Πάγκαλου στη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

Παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, για την βελτίωση των όρων λειτουργίας της Μεταφραστικής Υπηρεσίας. Ο κ. Πάγκαλος πραγματοποίησε χθες αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της, όπου διαπίστωσε οτι ορισμένοι υπάλληλοι, που δεν είχαν δεχθεί αλλαγή στο εργασιακό τους καθεστώς, παρεμπόδιζαν τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών. Κατόπιν αυτού υπέβαλλε την παραίτησή του ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ζώρας. Οι υπάλληλοι θα υποβάλουν σήμερα μήνυση κατά του κ. Πάγκαλου.

Στα κατεχόμενα σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, θα πραγματοποιήσει σήμερα 24ωρη επίσκεψη εργασίας στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, ανακοινώθηκε επίσημα από την Αγκυρα. Ο Γιλμάζ θα συνοδεύεται από τον υπουργό Επικρατείας, Σουκρού Γκιουρέλ, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές και κυπριακές υποθέσεις. Η προηγούμενη επίσκεψη του Γιλμάζ στα κατεχόμενα έγινε στις 20 Ιουλίου, επέτειο της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Κύπρο.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει για αύριο τρίωρη στάση εργασίας.

Τρίωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις πρώτες της απογευματινής έχει εξαγγείλει για αύριο η ΟΛΜΕ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και σε άλλες πόλεις. Η ΟΛΜΕ ζητεί να καταργηθούν οι νόμοι, που αναφέρονται στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την ίδρυση Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων.

Κατατάσσονται στην Πυροσβεστική οι επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Ξεκινά στις 9 του μηνός η φοίτηση στην Πυροσβεστική Ακαδημία των 1.269 δόκιμων πυροσβεστών, που πέτυχαν στο διαγωνισμό του περασμένου Μαρτίου. Σχετική απόφαση υπέγραψε ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Φίλιππος Πετσάλνικος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιοδοξία σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό για τους αυριανούς αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ.

" Περιμένουμε το θετικό αποτέλεσμα. Εχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμούμε τον Αγιαξ". Αυτά τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, δύο 24ωρα πριν το ματς της Τετάρτης με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του στον αγώνα της Τετάρτης με τη γαλλική Λανς, για το Τσάμπιονς λιγκ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ.

Την επανάληψη του αγώνα του με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα ο οποίος διακόπηκε στο 81ο λεπτό, λόγω επεισοδίων, ζητά ο ΠΑΟΚ.

Την επανάληψη του αγώνα του με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα ο οποίος διακόπηκε στο 81ο λεπτό, λόγω επεισοδίων, ζητά ο ΠΑΟΚ, μ' ένσταση που κατέθεσε χθες στον αθλητικό δικαστή. Παράλληλα θέμα χρόνου είναι πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η "καρατόμηση" του διαιτητή Γιάννη Παπαπέτρου και των δύο βοηθών του, Φεσσόπουλου και Βλάχου, για τις αποφάσεις τους στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, που διακόπηκε στο 81-ο λεπτό, λόγω επεισοδίων. Στο μεταξύ, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ έχει καλέσει το διαιτητικό τρίο για να δώσει εξηγήσεις, στο αυριανό συμβούλιό της.

Ο Αριαν Κόμαζετς, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Ο Αριαν Κόμαζετς, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Στην ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 27 ΜΜΕ απ` όλη την Ελλάδα, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού συγκέντρωσε 65 βαθμούς, ενώ ο φόργουορντ της ΑΕΚ, Τζο Αρλάουκας συγκέντρωσε 24 βαθμούς.

Εμμένει στην παραίτηση του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός.

Εμμένει στην παραίτηση του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός, Νίκος Κανελλάκης, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη, όπου οι κυανόλευκοι έχασαν με 1-0, δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του συλλόγου. Ο κ Κανελλάκης κατέληξε στην απόφαση αυτή, επειδή προς το τέλος του προχθεσινού αγώνα και ενώ ο Ιωνικός βρισκόταν πίσω στο σκορ, δέχθηκε φραστική επίθεση από φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι τον εξύβρισαν και τον αποδοκίμασαν για τις επιλογές του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,78 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,96, γαλλικό φράγκο προς 51,27, λίρα Αγγλίας προς 473,03, ελβετικό φράγκο προς 210,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,38, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,19, τη λίρα Κύπρου προς 580,53 και την ECU προς 337,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα δυτικά και πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 19, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στα νησιά του Αιγαίου 16 με 24 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 23 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 10 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 3 November 1998 - 8:00:08 UTC