Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
- Παράταση της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω των πετρελαϊκων συμφερόντων, προέβλεψε χθές ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυήση, αφέθηκε ο ανθυπαστυνόμος που σκότωσε το 17χρονο Σέρβο σπουδαστή.
- Το θέμα της διαφθοράς στην αστυνομία θα αντιμετωπισθεί αποφασιστικά απο την κυβέρνηση, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.
- Εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων η 4χρονη, την οποία η μητέρα της πέταξε χθές απο το μπαλκόνι του σπιτιού τους.
- Ποινική δίωξη άσκησε χθές ο εισαγγελέας κατά του 37χρονου που κατηγορείται οτι ασέλγησε σε 11χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες.
- Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνουν Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ.
- Θετικά αντιμετωπίζουν οι δικηγορικές οργανώσεις την προοπτική ενοποίησης των ασφαλιστικών τους ταμείων.
- Συνεδριάζει αύριο υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή η Εκτελεστική Επιτροπή της Ν.Δ.
- Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική δοξολογία και παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας ενώπιον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Μηνύματα για την ιστορική επέτειο, απηύθυναν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Παράταση της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω των πετρελαϊκων συμφερόντων, προέβλεψε χθές ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μιλώντας χθές στη στρατιωτική λέσχη Θεσσαλονίκης, προέβλεψε παράταση της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λόγω των πετρελαϊκων συμφερόντων. Παράλληλα χαρακτήρισε εθνική ανάγκη την επίτευξη των οικονομικών στόχων της χώρας μας, αναφέρθηκε στην παιδεία, ενω τόνισε οτι οι εξοπλισμοί των ενόπλων μας δυνάμεων θα πρέπει να συνεχιστούν.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυήση, αφέθηκε ο ανθυπαστυνόμος που σκότωσε το 17χρονο Σέρβο σπουδαστή.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυήση 1 εκατ. δρχ. αφέθηκε χθές μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης, ο οποίος σκότωσε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη το 17χρονο Σέρβο σπουδαστή. Η κατηγορία του μετατράπη απο ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που ήταν αρχικά, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Η σορός του άτυχου Σέρβου μεταφέρθηκε χθές με στρατιωτικό αεροσκάφος στο Βελιγράδι και σήμερα θα γίνει η κηδεία του.

Το θέμα της διαφθοράς στην αστυνομία θα αντιμετωπισθεί αποφασιστικά απο την κυβέρνηση, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.

Το θέμα της διαφθοράς στην αστυνομία θα αντιμετωπισθεί αποφασιστικά απο την κυβέρνηση, δήλωσε χθές απο τα Γιάννενα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Η Ν.Δ ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Ρωμαίου. Εξάλλου ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την απελευθέρωση του ανθυπαστυνόμου που κατηγορείται για το θάνατο του Σέρβου σπουδαστή, επισημαίνει οτι αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με το κοινό περι δικαίου αίσθημα και εντείνει την αίσθηση οτι επιχειρείται να πέσει η όλη υπόθεση στα μαλακά.

Εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων η 4χρονη, την οποία η μητέρα της πέταξε χθές απο το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Με πολλαπλά τραύματα στο σώμα αλλά εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων η 4χρονη Νικολέτα Ροδοβίτη, την οποία η 30χρονη μητέρα Σοφία πέταξε χθές απο το μπαλκόνι του σπιτιού τους στην Αρτάκη Ευβοίας. Η μητέρα μετά την πράξη της απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας στο κενό, αλλά σώθηκε μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας και οδηγήθηκε σε κέντρο ψυχικής υγιεινής.

Ποινική δίωξη άσκησε χθές ο εισαγγελέας κατά του 37χρονου που κατηγορείται οτι ασέλγησε σε 11χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες.

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου κατ'εξακολούθηση άσκησε χθές ο εισαγγελέας κατά του 37χρονου Λευτέρη Θεοδωρίδη, ο οποίος συνελήφθη στο χωριό Χρυσοχώραφα Σερρών, μετά από καταγγελία 11χρονου αγοριού με ειδικές ανάγκες ότι ασέλγησε εις βάρος του. Ο Θεοδωρίδης πήρε 48ωρη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του Αύριο επίσης απολογείται στον ανακριτή, ο 55χρονος βιοτέχνης και προπονητής της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας Γιώργος Χατζηαθανασίου, που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος 15χρονου.

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνουν Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ.

Σαφείς ενδείξεις για μείωση των επιτοκίων, διαφάνηκαν στη χθεσινή δημοπρασία των ετήσιων εντόκων γραμματίων του δημοσίου. Τα επιτόκια διαμορφώθηκαν στο 11% από 11,6% που ήταν τον περασμένο μήνα. Στο μεταξύ εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνουν Ελληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης μετοχοποίησης του οργανισμού.

Θετικά αντιμετωπίζουν οι δικηγορικές οργανώσεις την προοπτική ενοποίησης των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Θετικά αντιμετωπίζουν οι δικηγορικές οργανώσεις την προοπτική να ενοποιηθούν τα 47 Ταμεία Πρόνοιας Δικηγόρων της επαρχίας. Αυτό διαπιστώθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Αντώνη Ρουπακιώτη, καθώς και εκπροσώπους των άλλων δικηγορικών Συλλόγων. Πρόκειται για τη δεύτερη σύμφωνη γνώμη που, όπως φαίνεται, αποσπά η κυβέρνηση, μετά τη συμφωνία για ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ.

Συνεδριάζει αύριο υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή η Εκτελεστική Επιτροπή της Ν.Δ.

Συνεδριάζει αύριο υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή η Εκτελεστική Επιτροπή της Ν.Δ., η οποία θα ασχοληθεί με το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και τον προϋπολογισμό του 1999. Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που υπολογίζεται ότι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, θα εκλεγούν τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας.

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Ντρνόβσεκ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Σλοβένου πρωθυπουργού θα είναι οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς μεταφορών και επικοινωνιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Αρης καθώς επικράτησε μέσα στο Λίντο επι του Ηρακλείου με 63-51 σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η 6η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Ετσι, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς έφτασαν τους 13 βαθμούς, έναντι 12 του Παναθηναϊκού που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ζητείται προπονητής στην ΑΕΚ, αφού ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς έχει ουσιαστικά ``τελειώσει`` και αναμένεται πλέον η επίσημη ανακοίνωση της απόλυσής του. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Στεπάνοβιτς, χρέη ``υπηρεσιακού`` προπονητή θα εκτελεί ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίλτος Παπαποστόλου.

Με νίκη ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα του βόλεϊ τους αγώνες της στο τριεθνές τουρνουά της Αγκυρας. Το ελληνικό συγκρότημα, μετά από συναρπαστική αναμέτρηση, επικράτησε με 3-2 του αντίστοιχου της Ισπανίας. Η εθνική δίνει την Πέμπτη τον δεύτερο και τελευταίο αγώνα της στη διοργάνωση, με αντίπαλο την Τουρκία.

Με μία ακόμη ήττα, την τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια, η εθνική μας ομάδα ανδρών του Πίγκ Πόγκ ολοκλήρωσε τους αγώνες της στην φάση των ομίλων γιά την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα. Το ελληνικό συγκρότημα έχασε με 4-3 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Πολωνία. Η εθνική μας κατετάγη 4η και τελευταία στον Β' Ομιλο της Σούπερ Λίγκα και θα αντιμετωπίσει σε ``διπλό`` αγώνα μπαράζ την τρίτη του Α' Ομίλου, διεκδικώντας την παραμονή της στην κατηγορία.

Με προπονητή τον Γερμανό Γκίντερ Φέρνερ ο Απόλλων Λεμεσού θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο στις 5 Νοεμβρίου στη ρεβάνς του Β' γύρου του κυπέλλου κυπελλούχων. Το συμβούλιο του κυπριακού συλλόγου αποφάσισε την απομάκρυνση του Νέναντ Στάροβλαχ και την πρόσληψη του Φέρνερ ο οποίος ήταν και ο επικρατέστερος υποψήφιος. Ο Γερμανός τεχνικός είχε εργασθεί και στο παρελθόν στον Απόλλωνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,77, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 477,61, ελβετικό φράγκο προς 210,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,06, τη λίρα Κύπρου προς 585,61 και την ECU προς 339,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με λίγες νεφώσεις το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί στα ανατολικά πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο πιθανόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 14, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά αργότερα στα δυτικά θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 28 October 1998 - 9:00:17 UTC