Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προβληματισμός στην κυβέρνηση για το μήνυμα των εκλογών.
- Εκκληση Σημίτη για την επίτευξη των στόχων ένταξής μας στην ΟΝΕ.
- Επικρίσεις απο αντιπολίτευση για ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
- Αναπόφευκτη τη σύγκρουση με τη Τουρκία θεωρεί ο πρόεδροςτης βουλής.
- Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ ζητά η αντιπολίτευση.
- Αρχισε απο σήμερα η δημόσια εγγραφή για τις μετοχές του ΟΤΕ.
- Απο σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του Εθνικού Αστέρα.
- Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ.
- Εκπλήξεις επεφύλασσε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β'εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για το μήνυμα των εκλογών.

Ο πρωθυπουργός οριστικοποιεί τις αποφάσεις του για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κυβέρνηση και κόμμα. Απο την Αυστρία, όπου συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, δήλωσε οτι τα θέματα αυτά θα τα σκεφθεί τις επόμενες ημέρες. Στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζει οτι οι απώλειες για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ηταν 1,5-2% και επισημαίνει την αρνητική σχέση του ΠΑΣΟΚ με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς. Στο ΕΘΝΟΣ ο Κώστας Σκανδαλίδης, ζητεί τομές γενναίες δομικού χαρακτήρα και αλλαγή προσώπων.

Εκκληση Σημίτη για την επίτευξη των στόχων ένταξής μας στην ΟΝΕ.

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό του 1999. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση προς όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, να συμβάλουν στην προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού. Ο κ. Σημίτης είπε ότι η είσοδος στην ΟΝΕ θα επιφέρει μείωση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Τόνισε ότι πέραν της αποδοχής του στόχου της ΟΝΕ, χρειάζεται και αποδοχή των μέτρων που λαμβάνονται, ώστε αυτά να αποδώσουν.

Επικρίσεις απο αντιπολίτευση για ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Ο Κώστας Καραμανλής, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χθες δήλωσε οτι η ΝΔ θα βοηθήσει με κάθε τρόπο την υπόθεση της ΟΝΕ καθοδηγώντας, αλλά και μαστιγώνοντας την κυβέρνηση, προκειμένου να φθάσει τον εθνικό στόχο. Το ΚΚΕ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καλλιεργεί τη ψευδαίσθηση στο λαό ότι είναι δυνατό ο δρόμος προς την ΟΝΕ να συνδυαστεί με "κοινωνικό πρόσωπο" και "κοινωνική ευαισθησία". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση, δεν είναι έτοιμη να εξασφαλίσει στην Ελλάδα έναν ενεργό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα.

Αναπόφευκτη τη σύγκρουση με τη Τουρκία θεωρεί ο πρόεδροςτης βουλής.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, για τις προκλήσεις μαχητικών αεροσκαφών της εις βάρος ελληνικών με στόχο να εμποδίσουν τη συμμετοχή τους στην άσκηση "Νικηφόρος", στην Κύπρο. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την επιτυχή συμμετοχή των ελληνικών αεροσκαφών, έξι απο τα οποία στάθμευσαν στη βάση της Πάφου. Ο πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις του στα ΝΕΑ τονίζει οτι ειναι αναπόφευκτη η συγκρουση με την Τουρκία υπο τις παρούσες συνθήκες και ζητεί να αποκατασταθεί η υπεροπλία μας στο Αιγαίο.

Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ ζητά η αντιπολίτευση.

Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι αποκαλύψεις για φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, επέρριψε πολιτικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για την κατάσταση του επικρατεί στη δημόσια τάξη και ζήτησε την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού. Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική δημόσια διοίκηση, τμήμα της οποίας είναι και η ΕΛΑΣ.

Αρχισε απο σήμερα η δημόσια εγγραφή για τις μετοχές του ΟΤΕ.

Απο σήμερα και εως την Παρασκευή θα πραγματοποιούνται οι δημόσιες εγγραφές για το 10% των μετοχών του ΟΤΕ. Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν η τιμή και η κατανομή των μετοχών, ενώ την ίδια μέρα θα αρχίσει η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οπως έγινε γνωστό, το εύρος της τιμής εκτείνεται από τις 5.850 δρχ έως τις 6.600 δρχ ανά μετοχή. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν εξαγγείλει απο σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας μεταξύ άλλων να σταματήσει άμεσα η περαιτέρω μετοχοποίηση του οργανισμού.

Απο σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη γιορτή του προστάτη της πόλης Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης απο τον τουρκικό ζυγό το 1912 και του ΟΧΙ. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών της κυβέρνησης και άλλων επισήμων. Χθες γιορτάστηκαν και τα 1000 χρόνια απο την ίδρυση της Μονής Ξενοφώντος στο Αγιον Ορος παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του Εθνικού Αστέρα.

Σε απόσταση ''αναπνοής'' από την κορυφή της βαθμολογίας της Α' εθνικής βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά την εκτός έδρας νίκη του με 3-1 επί του Εθνικού Αστέρα, για την 7η αγωνιστική. Οι πρωταθλητές έχουν 16 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που έχασε βαθμούς (1-1) στην Νίκαια με αντίπαλο την Προοδευτική. Ωστόσο, σήμερα ο Παναθηναϊκός,θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία, καθώς υποδέχεται την Καβάλα, ενώ ο Πανιώνιος παίζει με τη Βέροια.

Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, αφού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 6η ημέρα της διοργάνωσης, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας με 81-60 του ΠΑΟΚ,που γνώρισε την πρώτη ήττα του. Στο άλλο παιχνίδι μετά από συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός νίκησε στην Πάτρα τον Απόλλωνα με 76-71.

Εκπλήξεις επεφύλασσε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β'εθνικής.

Εκπλήξεις επεφύλασσε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β'εθνικής. Η εκ των ουραγών Καρδίτσα νίκησε με 2-1 την πρωτοπόρο Καλλιθέα, τα Τρίκαλα απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, ενώ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης οι Λύκοι συνέτριψαν με 3-0 την Καλαμαριά. Πάντως, η Καλλιθέα παραμένει στην κορυφή με 18 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Παναχαϊκή και την Καλαμάτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 173,39, το γαλλικό φράγκο προς 51,72, τη λίρα Αγγλίας προς 482,22, το ελβετικό φράγκο προς 212,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,83, τη λίρα Κύπρου προς 585,51 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 341,30δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες, προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 19,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 23 και στο Αιγαίο 16 με 25 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το απόγευμα προβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 23 βαθμούς. Νεφώσεις με παροδικές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και θερμοκρασία θα κυμανθεί 12 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 26 October 1998 - 8:00:10 UTC