Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοίγουν οι κάλπες σε λίγες ώρες.
- Η πτώση του πληθωρισμού απασχολεί την κυβέρνηση.
- Αφαντοι οι δράστες δολοφονικής επίθεσης στα Νέα Λιόσια.
- Εκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στην Ηγουμενίτσα.
- Ενας 32χρονος πέθανε από ηρωίνη στην Αθήνα.
- Μέσα στα προβλήματα του λαού η εκκλησία, τόνισε ο Χριστόδουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοίγουν οι κάλπες σε λίγες ώρες.

Στους δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και στην υπερνομαρχία Αττικής και νομαρχία Θεσσαλονίκης, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων 567 δήμων και 35 νομαρχιών. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν από τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ομαλά διεξήχθηκε η κίνηση των ετεροδημοτών στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα.

Η πτώση του πληθωρισμού απασχολεί την κυβέρνηση.

Η πτώση του πληθωρισμού στο 2% στο τέλος του 1999 είναι το κύριο θέμα που θα απασχολήσει την κυβερνητική επιτροπή την επόμενη Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου. Με βάση όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των κυρίων Σημίτη- Παπαντωνίου, οι βασικές αρχές του προϋπολογισμού είναι συγκράτηση των καταναλωτικών δαπανών και καταπολέμηση της σπατάλης, απουσία οποιασδήποτε αλλαγής στην άμμεση φορολογία και μείωση των έμμεσων φόρων προκειμένου να εξασφαλιστεί η πτώση του πληθωρισμού.

Αφαντοι οι δράστες δολοφονικής επίθεσης στα Νέα Λιόσια.

Αφαντοι παραμένουν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, Κωνσταντίνο Δρακάκη, 49 ετών, μπροστά στο σπίτι του, στα Νέα Λιόσια. Οπως εκτιμά η αστυνομία, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ωστόσο, από τις πρώτες έρευνες δεν έχει προκύψει να είχε το θύμα οποιεσδήποτε διαφορές, εκτός από ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που είχε προκαλέσει πριν οχτώ χρόνια. Οπως υποστηρίζει το περιβάλλον του Δρακάκη, δεχόταν απειλές από ανθρώπους του θύματος του τροχαίου.

Εκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στην Ηγουμενίτσα.

Εκρηξη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο "ΕΙΡΗΝΗ", αμέσως μέτα την εκφόρτωση βενζίνης στις εγκαταστάσεις της ΒΡ στην Ηγουμενίτσα. Μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία σβήστηκε ύστερα από μία ώρα με τον κατακλυσμό ενός ειδικού υγρού, καθώς και με τη βοήθεια των πυροσβεστικών μέσων των εγκαταστάσεων της εταιρίας.

Ενας 32χρονος πέθανε από ηρωίνη στην Αθήνα.

Ενας 32χρονος προστέθηκε στον κατάλογο των θυμάτων της ηρωίνης. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Σαμιώτη, τον οποίο βρήκαν νεκρό οι γονείς του μέσα στο σπίτι τους, στην Αθήνα. Με την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών συνελήφθη ο Απόστολος Βαμβακίδης, 29 χρόνων, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ναρκωτικά σε 16χρονο μαθητή, έξω από το σχολικό κτίριο του 4-ου και 5-ου Γυμνασίου-Λυκείου της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Μέσα στα προβλήματα του λαού η εκκλησία, τόνισε ο Χριστόδουλος.

Τα εγκαίνια του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας, στα Ανω Ιλίσια, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Σε ομιλία του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, τόνισε οτι η εκκλησία πρέπει να είναι μέσα στα προβλήματα του λαού, στην αρρένα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, και όχι στις κερκίδες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παπάγου-Παναθηναϊκός 75-90 Ηρακλής-Νήαρ Ηστ 68-52 Απόλλων Π.-Μαρούσι 61-60 Ολυμπιακός -Σπόρτιγκ 87-59 Ηράκλειο-Περιστέρι 68-58.

Ενα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της τελευταίας ημέρας για την ελληνική ομάδα στίβου στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, που έγινε στην Κίνα. Ο Λούης Τσάτουμας κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο μήκος με άλμα 7.22μ, ενώ η ομάδα της σκυταλοδρομίας στα 4Χ100μ αγοριών πήρε το χάλκινο μετάλλιο, αφού κάλυψε την απόσταση σε 42.37. Ετσι συνολικά η ομάδα μας πήρε ένα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σοφία Καριώτη στο άλμα της ενόργανης γυμναστικής, του παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος, αφού συγκέντρωσε στον τελικό 9.650 βαθμούς. Η Καρυώτη στις ασκήσεις εδάφους, πήρε την 8η θέση. Ακόμη, ο Χρήστος Φανδρίδης πήρε την 4η θέση στο άλμα, ο Βλάσης Μάρας ήταν 4ος στους κρίκους, 5ος στον πλάγιο ίππο 6ος στο μονόζυγο και 7ος στο δίζυγο. Τέλος, η Ελισσάβετ Χατζηαθανασίου ήταν 6η στο δίζυγο και ο Αλέξης Ξυλογιάννης 7ος στις ασκήσεις εδάφους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,58, γαλλικό φράγκο προς 52,06, λίρα Αγγλίας προς 479,62, ελβετικό φράγκο προς 215,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,15, τη λίρα Κύπρου προς 590,18 και την ECU προς 344,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού. Λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν στα δυτικά και βόρεια, ενώ το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 23 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 και στο Αιγαίο από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Αιθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια όμως θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 17 October 1998 - 18:00:08 UTC