Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κόσοβο: Η Ελλάδα δεν θα ασκήσει βέτο για στρατιωτική επέμβαση.
- Θωρακίζεται με ΠΑΤΡΙΟΤ η Ελλάδα.
- Ολα έτοιμα για τις αυριανές εκλογές.
- Το μεσημέρι η κηδεία της Αμαλίας Γκινάκη.
- Νέα πτώση στη Σοφοκλέους.
- Εξελέγησαν 3 νέοι Μητροπολίτες.
- Σε εξέλιξη συμμαχική διακλαδική άσκηση.
- Ηράκλειο-Υπόθεση παιδεραστίας.
- Μήνυση Λαζαρίδη-"Ελεύθερος Τύπος".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον ΠΑΟΚ για άλλα τρια χρόνια, ο Κώστας Φρατζέσκος.
- Σε θρίλερ εξελίσσεται η μεταβίβαση του 18 % των μετοχών της ENIC στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κόσοβο: Η Ελλάδα δεν θα ασκήσει βέτο για στρατιωτική επέμβαση.

Η Ελλάδα δεν θα ασκήσει το δικαίωμα του βέτο αν ληφθεί απόφαση απο το ΝΑΤΟ για στρατιωτική επέμβαση,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέπας, πρόσθεσε όμως ότι δεν θα αναμειχθεί με εθνικές δυνάμεις και αεροπλάνα στις επιχειρήσεις αυτές. Υστατη προσπάθεια καταβάλει ο Αμερικανός μεσολαβητής, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, προκειμένου να αποτραπεί μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι η νέα συνάντησή του με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο κ. Χόλμπρουκ δήλωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.

Θωρακίζεται με ΠΑΤΡΙΟΤ η Ελλάδα.

Την αγορά νέων οπλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που επιλέχθηκαν είναι οι αμερικανικοί ΠΑΤΡΙΟΤ, ενώ οι μικρού βεληνεκούς είναι ρωσικής και γαλλικής κατασκευής.Επίσης αποφασίστηκε η αγορά 45 νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αγορά 10 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου ΚΑΝΑΝΤΕΡ. Η συνολική δαπάνη για τις αγορές αυτές ανέρχεται στο 1 τρισεκατομμύριο δραχμές.

Ολα έτοιμα για τις αυριανές εκλογές.

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η προεκλογική κίνηση των υποψηφίων για τις αυριανές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή τους. Τα Πρωτοδικεία θα παραμείνουν ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο για τη συμπλήρωση φύλλων στα εκλογικά βιβλιάρια. Η τροχαία είναι και σήμερα σε ετοιμότητα και θα λάβει έκτακτα μέτρα αν χρειαστεί για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών που κινούνται στις εθνικές οδούς.

Το μεσημέρι η κηδεία της Αμαλίας Γκινάκη.

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, τραγικό θύμα του μακελειού στην Αχαρνών. Η κηδεία της θα γίνει στη 1 το μεσημέρι απο το Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων απηύθυναν συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Νέα πτώση στη Σοφοκλέους.

Πτωτική ήταν και χθες η πορεία του γενικού δείκτη των μετοχών στη Σοφοκλέους, ο οποίος έχασε 3,14% . Ανοδικά όμως κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Ντάουν Τζοουν σημείωσε άνοδο 2, 17%.

Εξελέγησαν 3 νέοι Μητροπολίτες.

Εξελέγησαν χθες οι τρείς Μητροπολίτες, οι οποίοι θα καλύψουν τις αντίστοιχες κενές θέσεις στις Μητροπόλεις Κυθήρων, Κοζάνης και Δημητριάδος. Ειδικότερα, για τη Μητρόπολη Κυθήρων εξελέγη ο Κύριλλος Χριστάκης, για τη Μητρόπολη Κοζάνης ο Αμβρόσιος Γιακαλής και για τη Μητρόπολη Δημητριάδος ο Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος.

Σε εξέλιξη συμμαχική διακλαδική άσκηση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συμμαχική διακλαδική μεγάλης κλίμακας άσκηση "ΝΤΑΙΝΑΜΙΚ ΜΙΞ '98", που διεξάγεται στην περιοχή της Ασσύρου και της Νέας Σάντας Κιλκίς, στο πλαίσιο της Νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης Ελληνες και ξένοι επιτελικοί αξιωματικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την εκδήλωση κρίσης με πολιτικά αίτια της περιοχή της Βαλκανικής και καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ειρηνευτικές επιχειρήσεις.Η άσκηση εξελίσσεται ταυτόχρονα στην Ιταλία και την Τουρκία.

Ηράκλειο-Υπόθεση παιδεραστίας.

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 40χρονος αρχιπυροσβέστης, ο οποίος συνελήφθη χθες σε ερημική τοποθεσία της περιοχής για υπόθεση παιδεραστίας. Ο 40χρονος είχε παρασύρει μέσα στο αυτοκίνητό του δύο 13χρονα αγόρια και έναν 15χρονο. Ο αρχιπυροσβέστης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαθεσιμότητα.

Μήνυση Λαζαρίδη-"Ελεύθερος Τύπος".

Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", σχετικά με το δημοσίευμα που έφερε τον υποψήφιο δήμαρχο, Θρασύβουλο Λαζαρίδη, να εμπλέκεται σε υπόθεση αγοράς οπλικών συστημάτων. Τη Δευτέρα θα αρχίσει η κύρια ανάκριση για την υπόθεση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον ΠΑΟΚ για άλλα τρια χρόνια, ο Κώστας Φρατζέσκος.

Στον ΠΑΟΚ θα παραμείνει και τα τρια επόμενα χρόνια, ο Κώστας Φρατζέσκος. Ο διεθνής επιθετικός, συμφώνησε με τη διοίκηση του ``δικεφάλου`` για την ανανέωση της συνεργασίας τους, η οποία θα του αποφέρει 200 εκατομμύρια δραχμές περίπου. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα γίνει πιθανότατα αύριο το απόγευμα.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η μεταβίβαση του 18 % των μετοχών της ENIC στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η πολυσυζητημένη μεταβίβαση του 18 % του πακέτου των μετοχών της ENIC στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι δύο πλευρές είχαν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν το πρωί και ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, χωρίς να υπάρξει κάποια ανακοίνωση εκ μέρους της αγγλικής εταιρείας. Παράλληλα ο Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, δήλωσε πως έχει διαβεβαιώσεις από την ENIC ότι θα συνεχίσει να είναι στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που θ' αναλάβει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ, πιστεύει, ότι ο Σέρβος προπονητής δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για την ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,61, γαλλικό φράγκο προς 52,37, λίρα Αγγλίας προς 489,12, ελβετικό φράγκο προς 216,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,93, τη λίρα Κύπρου προς 597,83 και την ECU προς 348,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 31 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 16 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 10 October 1998 - 7:00:08 UTC