Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου.
- Δραστικά μέτρα για μείωση του πληθωρισμού μελετά το υπ.Ανάπτυξης.
- Ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο ζητά η Ελλάδα.
- Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.
- Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη.
- Εκλέγονται σήμερα οι Μητροπολίτες Κυθήρων, Κοζάνης και Δημητριάδος.
- Αισιοδοξία σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα αποτελέσματα των εκλογών.
- Ελληνόκτητο πλοίο τυλιγμένο στις φλόγες ανοικτά του Γερολιμένα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού με 69-61 επι της Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ.
- Ο αμυντικός του Πανιωνίου Τάκης Φύσσας είναι ο αντικαταστάτης του Μιχάλη Κασάπη στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ζακύνθου σημειώθηκε στις 8.12 πμ. Το επίκεντρο του σεισμού ηταν σε απόσταση 305 χιλιόμετρων απο την Αθήνα.

Δραστικά μέτρα για μείωση του πληθωρισμού μελετά το υπ.Ανάπτυξης.

Νέα δραστικά μέτρα για τη μείωση του πληθωρισμού, που ανήλθε στο 5,2% τον Σεπτέμβριο και την επίτευξη του στόχου να έχει περιοριστεί στο 2% στο τέλος του 1999 εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο ΕΘΝΟΣ, οι εισηγήσεις αφορούν το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και την μείωση του ΦΠΑ τους. Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογραμμίζει οτι εφεξής ο δείκτης θα παρουσιάζει πάντοτε πτωτικές τάσεις, μετά την εφαρμογή των μέτρων, που θα αρχίσουν να υλοποιούνται απο αυτό το μήνα.

Ειρηνική επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο ζητά η Ελλάδα.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες για την κρίση στο Κόσοβο είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Η Ελλάδα επανέλαβε και χθες τη θέση της για ειρηνική επίλυση της κρίσης. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε οτι όποιος επιμένει για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων θα πρέπει να ξέρει και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Νέο γύρο συνομιλιών θα έχουν σήμερα στο Βελιγράδι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Η τουρκική Βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο.

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ.

Η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Χθες ο κ. Σημίτης είχε πολύωρη σύσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο και Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη.

Πολύ κρίσιμη θεωρείται η πορεία της υγείας της 25χρονης, Αμαλίας Γκινάκη, τραγικό θύμα της αιματηρής αστυνομικής επιχείρησης της οδού Νιόβης και η οποία νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Ερυθρού Σταυρού. Η Αμαλία Γκινάκη παρουσίασε χθες αιφνίδια επιδείνωση και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αργά το βράδυ ο διευθυντής της μονάδας, Παναγιώτης Μπεχράκης, η ασθενής παρουσίασε πτώση της πίεσης, κυάνωση περιφερική και σημεία περιτοναϊκού ερεθισμού στην κοιλιακή χώρα.

Εκλέγονται σήμερα οι Μητροπολίτες Κυθήρων, Κοζάνης και Δημητριάδος.

Με το ακανθώδες ζήτημα της εκλογής νέων Μητροπολιτών Κυθήρων, Κοζάνης και Δημητριάδος θα ασχοληθεί στη σημερινή της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος. Χθες η ιεραρχία αποφάσισε την ίδρυση και λειτουργία 50 βρεφονηπιακών σταθμών, σε ισάριθμες μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, που θα λειτουργήσουν με την ευθύνη και τη μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών.

Αισιοδοξία σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο ουσιαστικός νικητής των εκλογών της Κυριακής θα είναι το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος δήλωσε οτι στο δεύτερο γύρο θα υποστηριχθούν υποψήφιοι μη συντηρητικοί. Κλίμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής επικρατεί και στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ελληνόκτητο πλοίο τυλιγμένο στις φλόγες ανοικτά του Γερολιμένα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο BELUGA ενώ έπλεε ανοικτά του Γερολιμένα. Το πλήρωμα, που αποτελείται απο 23 άτομα, μεταξύ των οποίων και 9 Ελληνες είναι καλά στην υγεία του και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σκάφος. Οι 9 Ελληνες είναι οι: Χρήστος Φουρναράκης, Χρήστος Χόνδρος, Δημήτρης Νικηταράς, Χριστόφορος Καραδημήτρης, Αδαμάντιος Ανθυμιάδης, Σεραφείμ Κότσενας, Νίκος Μεστούσης, Νίκος Φιλιππίδης και ο Θανάσης Κατίνος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού με 69-61 επι της Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ.

Μια νίκη και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στην 3η αγωνιστική της ευρωλίγκας των ανδρών. Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός, αφού επικράτησε μέσα στο Ζάγκρεμπ της Τσιμπόνα με 69-61. Η ομάδα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς έμεινε στην κορυφή του Β' Ομίλου με τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αντίθετα ``έσπασε`` η παράδοση που ήθελε τον Ολυμπιακό να φεύγει κερδισμένος από το ΣΕΦ ``κόντρα`` σε τουρκικές ομάδες. Το συγκρότημα του Ιβκοβιτς, κάνοντας ίσως το χειρότερο αγώνα των τελευταίων χρόνων, ηττήθηκε με 72-58 από την Ούλκερ και έχασε έτσι την ευκαιρία να διατηρήσει το αήττητο του.

Ο αμυντικός του Πανιωνίου Τάκης Φύσσας είναι ο αντικαταστάτης του Μιχάλη Κασάπη στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο αμυντικός του Πανιωνίου Τάκης Φύσσας είναι ο αντικαταστάτης του Μιχάλη Κασάπη στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Ο αμυντικός της ΑΕΚ, που έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς, μετέβη στο ξενοδοχείο όπου συγκεντώθηκαν οι διεθνείς μας ενόψει του αγώνα με την Γεωργία γιά τα προκριματικά του EURO 2000 και ενημέρωσε τον Ανγκελ Ιορντανέσκου για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.Ο Φύσσας είναι ο δεύτερος ``πρωτάρης`` στην εθνική ομάδα μετά τον συμπαίκτη του στον Πανιώνιο Αντώνη Σαπουντζή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,76, γαλλικό φράγκο προς 52,72, λίρα Αγγλίας προς 486,28, ελβετικό φράγκο προς 219,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,58, τη λίρα Κύπρου προς 595,78 και την ECU προς 348,38 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί με εξασθένηση απο το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 27,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 31 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι και η Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 18 με 30 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 9 October 1998 - 8:00:23 UTC