Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιφυλακτική η Ελλάδα σε στρατιωτική ενέργεια στο Κόσοβο.
- Συμφωνία για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
- Σημίτης:Στις εκλογές της Κυριακής θα κριθούν πρόσωπα και πολιτικές.
- Αίρονται αμερικανικές επιφυλάξεις για την πώληση F-15 στη χώρα μας.
- Συνεχίζουν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.
- Το Λαύριο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός.
- Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου.
- Οι ΗΠΑ εμμένουν για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επι του Αρη.
- Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον ΠΑΟΚ,ο Πορτορικανός διεθνής μπασκετμπολίστας, Χοσέ Ορτίθ.
- Παρά την νίκη επί του Πανηλειακού με 3-1, το κλίμα στο "στρατόπεδο" της ΑΕΚ, παραμένει "βαρύ" για τον προπονητή Στεπάνοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιφυλακτική η Ελλάδα σε στρατιωτική ενέργεια στο Κόσοβο.

Ιδιαίτερα κρίσιμα ειναι τα επόμενα 24ωρα για το Κόσσοβο. Το ΝΑΤΟ αναμένεται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ενέργειες. Η Ελλάδα εξέφρασε και πάλι τις έντονες επιφυλάξεις της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα στην περιοχή και η λύση στην κρίση πρέπει να ειναι πολιτική. Ο Αμερικανός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά τη συνάντηση, που είχε χθες με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος συγκάλεσε σύσκεψη.

Συμφωνία για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών των 22 οικονομικά και βιομηχανικά ανερχομένων κρατών, για την υποστήριξη σε "υγιή βάση" της κίνησης της κεφαλαιαγοράς και για μεγαλύτερη διαφάνεια στους διεθνείς ιδιωτικούς οργανισμούς, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον οι συνεχόμενες οικονομικές κρίσεις. Συμφωνούν να ληφθούν μέτρα για να "ενθαρρυνθεί" η θέσπιση και ο σεβασμός διεθνών κανονισμών για τις τράπεζες και εκφράζουν την επιθυμία τους να συμβάλλουν ενεργά ώστε να διατηρηθούν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες σε σταθερά επίπεδα.

Σημίτης:Στις εκλογές της Κυριακής θα κριθούν πρόσωπα και πολιτικές.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της Κυριακής. Σήμερα πραγματοποιεί την κεντρική της συγκέντρωση στα Προπύλαια η Μαρία Δαμανάκη. Χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Χρήστου Φωτίου. Σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε οτι την Κυριακή οι πολίτες θα κρίνουν πρόσωπα και πολιτικές. Θα κρίνουν επίσης αν επιθυμούν μια τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη δημιουργική και αναπτυξιακή ή μια αυτοδιοίκηση εξαρτώμενη από τα κόμματα.

Αίρονται αμερικανικές επιφυλάξεις για την πώληση F-15 στη χώρα μας.

Ηρε τις επιφυλάξεις του για την πώληση μαχητικών F-15 στη χώρα μας ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής, Μπεν Γκίλμαν, μετά από σχετική ενημέρωση, που είχε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, σύμφωνα με την ομογενειακή οργάνωση "Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια". Ο κ. Γκίλμαν κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση Κλίντον να επισπεύσει τη διαδικασία πώλησης, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έγκριση πώλησης στη χώρα μας εξι ιπτάμενων ραντάρ.

Συνεχίζουν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης.

Τη συνέχιση της απεργίας τους για 5η εβδομάδα, παρά την αντίθετη εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της ένωσής τους, αποφάσισαν χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Σε ορισμένα απο τα νοσοκομεία της Αττικής οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους. Στο μεταξύ, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, θα οδηγείται στο Αυτόφωρο οποιοσδήποτε παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Το Λαύριο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός.

Το Λαύριο επισκέπτεται στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου. Ο πρωθυπουργός θα περιηγηθεί και θα μιλήσει στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, ενω μια ώρα αργότερα θα επισκεφθεί τις εργατικές κατοικίες. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο λιμάνι, όπου θα ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων.

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου. Το πόρισμα για τις ατασθαλίες στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που επιρρίπτει ευθύνες σε συγκεκριμένους αρχιερείς και άλλους λειτουργούς της Εκκλησίας αναμένεται να προκαλέσει αυξημένες εντάσεις. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει τους νέους Μητροπολίτης Κυθήρων, Δημητριάδος και Κοζάνης, ενω θα ασχοληθεί με το επιτίμιον της ακοινωνησίας, που έχει επιβληθεί στους "Ιερωνυμικούς" μητροπολίτες.

Οι ΗΠΑ εμμένουν για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο.

Οι ΗΠΑ εμμένουν στη θέση τους περί διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και απορρίπτουν τις τουρκικές προτάσεις περί συνομοσπονδίας στην Κύπρο. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, ο Αμερικανός ομόλογός του, Τόμας Πίκερινγκ. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη, μετά τη συνάντησή τους, οι ΗΠΑ αναμένουν από τα Ηνωμένα Εθνη και την εκπρόσωπό τους στη Κύπρο, Αν Χέρκους, να προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα και να ορίσουν χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της νέας πρωτοβουλίας του ΟΗΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 επι του Αρη.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ σε αγώνα για την 6η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 1-0 του Αρη στο γήπεδο Χαριλάου χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Λυμπερόπουλος στο 73ο λεπτό της συνάντησης. Τέλος ο Πανιώνιος με τρια τέρματα του Χέιλοκ και από ένα των Φύσσα και Ιωαννίδη συνέτριψε εκτός έδρας με 5-1 την Καβάλα, βελτιώνοντας σημαντική τη βαθμολογική του θέση.

Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον ΠΑΟΚ,ο Πορτορικανός διεθνής μπασκετμπολίστας, Χοσέ Ορτίθ.

Ο Πορτορικανός διεθνής μπασκετμπολίστας, Χοσέ Ορτίθ, αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, μετά την ποινή διετούς αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που του επέβαλε η Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ, για χρήση απαγορευμένης ουσίας. Αρχικά, ο παίκτης είχε τιμωρηθεί με δύο μήνες αποκλεισμό, αλλά μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος η ποινή αυξήθηκε στα δύο χρόνια και κοινοποιήθηκε στη FIBA, τον ΠΑΟΚ και τη ΓΓΑ.

Παρά την νίκη επί του Πανηλειακού με 3-1, το κλίμα στο "στρατόπεδο" της ΑΕΚ, παραμένει "βαρύ" για τον προπονητή Στεπάνοβιτς.

Παρά την νίκη επί του Πανηλειακού με 3-1, το κλίμα στο "στρατόπεδο" της ΑΕΚ, φαίνεται ότι παραμένει ``βαρύ`` για τον Ντράγκολσαβ Στεπάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής, που αποδοκιμάσθηκε από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, δεν μπορούσε να κρύψει στην προπόνηση την δυσαρέσκεια του και θεώρησε υπεύθυνους τους δημοσιογράφους. Ο Στεπάνοβιτς ήταν τόσο εκνευρισμένος, που δεν μίλησε ούτε στους παίκτες του για το παιχνίδι με τον Πανηλειακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,35, γαλλικό φράγκο προς 52,60, λίρα Αγγλίας προς 489,47, ελβετικό φράγκο προς 213,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,01, τη λίρα Κύπρου προς 595,07 και την ECU προς 347,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά αργότερα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και απο το απόγευμα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 11 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 28 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 14 με 25 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 6 October 1998 - 7:00:10 UTC