Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώνεται η τριμερής βαλκανική σύνοδος κορυφής στους Δελφούς.
- Πολιτικό το μήνυμα των εκλογών της Κυριακής δηλώνει ο Κ.Καραμανλής.
- Αρχίζουν την Τρίτη οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου.
- Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Αμαλίας Γκινάκη.
- Προς αναστολή η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.
- Αύριο αρχίζει η Ολομέλεια της Βουλής.
- Τη Χαλκίδα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια γιά την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών του μπάσκετ πέτυχαν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης.
- Με νίκη άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, ο Πανελευσινιακός.
- Δύο νίκες και τρείς ήττες σημείωσαν στα Κύπελλα Ευρώπης οι ομάδες μας του χάντμπολ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώνεται η τριμερής βαλκανική σύνοδος κορυφής στους Δελφούς.

Οι εξελίξεις στο Κόσοβο κυριάρχησαν χθές πρώτη μέρα της συνάντησης κορυφής των πρωθυπουργών Ελλάδας,Κώστα Σημίτη, Βουλγαρίας, Πέτερ Στογιάνοφ και του προέδρου της Ρουμανίας Εμίλ Κονσταντινέσκου,στους Δελφούς,που ολοκληρώνεται σήμερα.Κοινή ήταν η εκτίμηση τους οτι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος και να μην υπάρξουν αλλαγές συνόρων.Ανάλογη άποψη εξέφρασαν στον κ. Σημίτη οι ομόλογοί του Ιταλίας και Γαλλίας καθώς και ο Γερμανός Καγκελάριος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Πολιτικό το μήνυμα των εκλογών της Κυριακής δηλώνει ο Κ.Καραμανλής.

Κόλαφος για την κυβέρνηση θα είναι το πολιτικό μήνυμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής,τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του στην "Απογευματινή της Κυριακής".Ο κ. Καραμανλής προσθέτει επίσης οτι το μήνυμα στους κυβερνώντες θα είναι οτι η παράταση της παρουσίας τους στο δημόσιο βίο ζημιώνει τη χώρα.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί σήμερα το βράδυ θα μιλήσει στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

Αρχίζουν την Τρίτη οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου.

Μέσα σε τεταμένο κλίμα συγκαλείται την Τρίτη η Ιερά Σύνοδος,οι εργασίες της οποίας θα διαρκέσουν εννέα ημέρες.Το πόρισμα για τα οικονομικά της εκκλησίας και τις ατασθαλίες που έχουν διαπιστωθεί για την περίοδο 1994-98 αναμένεται να κυριαρχήσει στη σύνοδο.Τις προηγούμενες ημέρες ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Ιερώνυμος,στον οποίο το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες,είχε καταγγείλει σκευωρία είς βάρος του και είχε απειλήσει με μηνύσεις.

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Αμαλίας Γκινάκη.

Συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή το τραγικό θύμα του αιματηρού επεισοδίου της οδού Νιόβης, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη, η οποία νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού.Η κατάσταση της υγείας της 25χρονης κοπέλας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.Η νεφρική και ηπατική λειτουργία της, τελούν σε πλήρη παύση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και η καρδιά της.

Προς αναστολή η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποφασίσουν στην αυριανή τους γενική συνέλευση την αναστολή των πολυήμερων απεργιακών τους κινητοποιήσεων.Προηγήθηκαν οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα μετά την υπόσχεση του υπουργού Υγείας Κώστα Γείτονα οτι εφόσον υπάρξουν πραγματικές ανάγκες με το νέο σύστημα εφημεριών,θα εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα νοσοκομεία.

Αύριο αρχίζει η Ολομέλεια της Βουλής.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό -τον πρώτο του νέου Αρχιεπισκόπου- αρχίζει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η λειτουργία του τρίτου και τελευταίου Θερινού τμήματος. Μετά την ορκωμοσία θα εκλεγούν οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Σώματος. Την Τρίτη θα εισαχθεί για συζήτηση το νομσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη "Λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς".

Τη Χαλκίδα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Επίσκεψη στη Χαλκίδα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.Χθές ο κ. Κωνσταντόπουλος περιόδευσε στην Κέρκυρα,όπου εξέφρασε την πεποίθησή του οτι το κόμμα του θα βγεί απο τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής πιο ισχυρό στην Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια γιά την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών του μπάσκετ πέτυχαν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης.

Την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια γιά την Α1 εθνική κατηγορία ανδρών του μπάσκετ πέτυχαν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης και ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επεβλήθη με 71-62 του Σπόρτιγκ, στο Αλεξάνδρειο ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα του Περιστερίου με 77-70 και στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ο Αρης νίκησε στο Ιβανόφειο τον Ηρακλή με 58-56. Ακόμη, την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην Α1 πέτυχε το Μαρούσι, που συνέτριψε με 94-62 την Νήαρ Ηστ.

Με νίκη άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, ο Πανελευσινιακός.

Ο Πανελευσινιακός, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, νίκησε στην έδρα του τη Βέροια με 2-0. Τα γκολ της νικήτριας ομάδας πέτυχαν οι Ανδρεάδης (46') και Κακλαμάνος (75'). Η νίκη αυτή είναι η πρώτη για την ομάδα της Ελευσίνας στο πρωτάθλημα.

Δύο νίκες και τρείς ήττες σημείωσαν στα Κύπελλα Ευρώπης οι ομάδες μας του χάντμπολ.

Δύο νίκες και τρείς ήττες σημείωσαν στα Κύπελλα Ευρώπης οι ομάδες μας του χάντμπολ. Νίκησαν στο πρωταθλητριών (γυν) η Αναγέννηση Αρτας την βουλγαρική Λοκομοτίβ Πλόβντιβ με 32-24 και στο Κυπελλούχων (γυν) η Νέα Ιωνία με 22-20 την βουλγαρική Αβες Μπουργκάς. Εχασαν στο πρωταθλητριών ανδρών ο ΑΣΕ Δούκα από την γερμανική Κίελο με 26-22 και στο Πόλεων ο ΓΑΣ Κιλκίς (ανδρ) από τη γαλλική Δουνκέρκη με 25-14 και η ΓΕ Βέροιας (γυν) στην Αγκυρα από την Τούρκ Τέλεκομ με 36-24.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,36 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 176,50, το γαλλικό φράγκο προς 52,65, τη λίρα Αγγλίας προς 492,47, το ελβετικό φράγκο προς 214,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,99, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 347,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει συννεφιά με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας στα βορειοδυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 15 με 22,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 17 με 25 και στο Αιγαίο 19 με 27 βαθμούς.Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 25 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 17 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 4 October 1998 - 7:00:09 UTC