Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση κορυφής στους Δελφούς Ελλάδας-Βουλγαρίας- Ρουμανίας.
- Μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή δίνει το θύμα της "οδού Νιόβης".
- Το πόρισμα της έρευνας του υπ.Δικαιοσύνης για τον αντεισαγγελέα.
- Προς αναστολή και η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.
- Αποφασίζει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή απο υπερωρίες εκλογών.
- Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών της 11ης Οκτωβρίου.
- Σήμερα η κηδεία της συγγραφέως Λιλής Ζωγράφου στο Ηράκλειο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τρία νέα πρόσωπα κάλεσε ο Ανγκελ Ιορντανέσκου στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Γεωργίας.
- Τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα αντιμετωπίσει, ο Πανιώνιος στο Β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης.
- Την Ολγα Βασδέκη πρότεινε ο ΣΕΓΑΣ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ως καλύτερη αθλήτρια της ηπείρου μας για το 1998.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση κορυφής στους Δελφούς Ελλάδας-Βουλγαρίας- Ρουμανίας.

Οι εξελίξεις στη Βαλκανική και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των τριών χωρών σε όλους τους τομείς θα εξεταστούν στη συνάντηση κορυφής των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας Κώστα Σημίτη και Πέτερ Στογιάνοφ και του Προέδρου της Ρουμανίας Εμίλ Κονσταντινέσκου, σήμερα και αύριο στους Δελφούς.Επίσης,θα εξεταστεί η ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών των τριών χωρών.

Μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή δίνει το θύμα της "οδού Νιόβης".

Ραγδαία επιδείνωση σημειώνει η κατάσταση της υγείας της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη,θύμα του αιματηρού επεισοδίου στην οδό Νιόβης.Η 25χρονη κοπέλα συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή,οι ελπίδες όμως λιγοστεύουν.Η νεφρική και ηπατική λειτουργία της, τελούν σε πλήρη παύση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και η καρδιά της, η οποία όμως ακόμη δεν την έχει προδώσει.

Το πόρισμα της έρευνας του υπ.Δικαιοσύνης για τον αντεισαγγελέα.

Δεν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για τη στάση του αντεισαγγελέα Σακκά στην αστυνομική επιχείρηση στην οδό Νιόβης αναφέρεται στο πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Δικαιοσύνης και του παραδόθηκε χθές.Σύμφωνα με το πόρισμα,ο κ. Σακκάς μετά απο παρότρυνση των αστυνομικών ήταν σε απόσταση 30 μέτρων απο την είσοδο της πολυκατοικίας και δεν απαγόρευσε στους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους.Την ευθύνη της όλης επιχείρησης είχε αναλάβει η αστυνομία με δήλωση του υπαρχηγού της κ. Γεωργακόπουλου.

Προς αναστολή και η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης.

Την αναστολή των πολυήμερων απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν στη γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.Προηγήθηκαν οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα μετά την υπόσχεση του υπουργού Υγείας Κώστα Γείτονα οτι εφόσον υπάρξουν πραγματικές ανάγκες με το νέο σύστημα εφημεριών,θα εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα νοσοκομεία.

Αποφασίζει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αποχή απο υπερωρίες εκλογών.

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων για τη συνέχιση ή την αναστολή της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων από τις εκλογές της 11ης Οκτωβρίου.Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει οτι θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια δραχμές για την υπερωριακή απασχόληση όσων εργαστούν για τις δημοτικές εκλογές.Η ΠΟΕ-ΟΤΑ όμως ζητά 4 δισεκατομμύρια δραχμές ή 3 δισεκατομμύρια, αλλά αφορολόγητα.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών της 11ης Οκτωβρίου.

Να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που υποστηρίζονται απο το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους εκλογείς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθές στην Ξάνθη λέγοντας οτι οι δεσμεύσεις τους με την κυβέρνηση δεν θα τους επιτρέψει να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων.Ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει σήμερα στην Καβάλα και την Κομοτηνή.Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ οτι επιδιώκει να μετατρέψει το Δήμο της Θεσσαλονίκης σε αντικυβερνητικό εφαλτήριο.

Σήμερα η κηδεία της συγγραφέως Λιλής Ζωγράφου στο Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης κηδεύεται σήμερα η μεγάλη συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου, που πέθανε σε ηλικία 76 ετών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Τη θλίψη του για το θάνατο της Λιλής Ζωγράφου, εξέφρασε σύσσωμος ο πνευματικός και πολιτικός κόσμος της χώρας. Η Λιλή Ζωγράφου έγραψε 24 βιβλία, που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό, μεταξύ αυτών και το "Η Αγάπη άργησε μια μέρα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Τηλεόραση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία νέα πρόσωπα κάλεσε ο Ανγκελ Ιορντανέσκου στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Γεωργίας.

Τρία νέα πρόσωπα κάλεσε ο Ανγκελ Ιορντανέσκου στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Γεωργίας που θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για τους Ελευθερόπουλο, Σαπουντζή και Γιαννακόπουλο. Επίσης, ο Ιορντανέσκου δήλωσε, ότι θα ήθελε να κινηθούν οι διαδικασίες γιά την ελληνοποίηση του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, αφού τον θεωρεί χρήσιμο για το Εθνικό μας συγκρότημα. Οι 20 διεθνείς που κλήθηκαν είναι:Ατματσίδης,Ελευθερόπουλος, Μπορμπόκης, Νταμπίζας, Μαυρογεννίδης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Γκούμας, Κασάπης, Μάρκος, Σαπουντζής, Γιαννακόπουλος, Φρατζέσκος Τσάρτας, Ζαγοράκης, Μαχλάς, Πουρσανίδης, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος και Νικολαϊδης.

Τον Απόλλωνα Λεμεσού, θα αντιμετωπίσει, ο Πανιώνιος στο Β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης.

Αρκετά ευνοϊκή ήταν η κλήρωση για τον Πανιώνιο που διεξήχθη στη Γενεύη, αφού θα αντιμετωπίσει στο Β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων Ευρώπης τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει 22 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη και ο επαναληπτικός 5 Νοεμβρίου στην Κύπρο.

Την Ολγα Βασδέκη πρότεινε ο ΣΕΓΑΣ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ως καλύτερη αθλήτρια της ηπείρου μας για το 1998.

Την Ολγα Βασδέκη πρότεινε ο ΣΕΓΑΣ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ως καλύτερη αθλήτρια της ηπείρου μας, στο πλαίσιο ανάδειξης του καλύτερου Ευρωπαίου αθλητή και αθλήτριας για το 1998 που διενεργεί η ΕΑΑ μεταξύ των Ομοσπονδιών μελών της. Ο ΣΕΓΑΣ για καλύτερο αθλητή του 1998 πρότεινε το Βρετανό, Τζόναθαν Εντουαρτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,50, γαλλικό φράγκο προς 52,65, λίρα Αγγλίας προς 492,47, ελβετικό φράγκο προς 214,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,99, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την ECU προς 347,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, αλλά αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 24, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 28 και στο Αιγαίο 19 με 29 βαθμούς Συννεφιά, με βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 28 και 17 με 23 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 3 October 1998 - 7:00:08 UTC