Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε η υγεία της Αμαλίας Γκινάκη.
- Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας.
- Μειώσεις και στην τιμή του ντίζελ θέρμανσης.
- Μπαράζ ληστειών στην Αττική.
- Μεγάλες ελλείψεις καυσίμων στη Θεσσαλονίκη.
- Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Κ.Καραμανλή.
- Συλλαλητήριο στην Αθήνα διοργανώνει αύριο η ΟΛΜΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε η υγεία της Αμαλίας Γκινάκη.

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε το τελευταίο 24ωρο η υγεία της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, καθώς εμφάνισε σημάδια σηψαιμίας, υψηλό πυρετό και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος. Αναροφικά τώρα με το θάνατο του κακοποιού Σορίν Ματέϊ, φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των γιατρών του Κρατικού Νικαίας και των φυλακών Κορυδαλλού, μετά και το πόρισμα των ιατροδικαστών, που διαπίστωσαν ιατρικές παραλείψεις στο πλαίσιο της νοσηλείας του Σορίν Ματέϊ, ο οποίος κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο.

Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας.

Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι την προσεχή Δευτέρα. Στην Αθήνα δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, η γενική συνέλευση των γιατρών. Στο μεταξύ, σταματούν τις γενικές εφημερίες τα νοσοκομεία Μεταξά, Τζάνειο, Γενικό και από αύριο το Αγία Ολγα, τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά.

Μειώσεις και στην τιμή του ντίζελ θέρμανσης.

Μετά τη βενζίνη και στο ντίζελ θέρμανσης θα μειωθεί από τον Οκτώβριο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πλαίσιο της πολιτικής για πτώση του πληθωρισμού. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τόνισε ότι η μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ΙΧ αυτοκίνητα, τσιγάρα και ποτά από τις αρχές του 1999 θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού, ενώ για το θέμα της απόσυρσης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μπαράζ ληστειών στην Αττική.

Μπαράζ ληστειών σημειώθηκε στην Αττική. Αγνωστος άρπαξε από υπάλληλο του σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, στον Κολωνό, σάκο με 24 εκατ. δρχ. και διέφυγε με αυτοκίνητο. Ληστεία έγινε και στην Τράπεζα Πίστεως στον Κολωνό, όπου ο δράστης πήρε περίπου 1,5 εκατ.δρχ. Στόχος ληστείας έγινε και η Τράπεζα Εργασίας στον Αγ.Διονύσιο Πειραιά, όπου ο δράστης άρπαξε άγνωστο ποσό χρημάτων και εξαφανίστηκε. Στο Παλαιό Φάληρο ένοπλος άρπαξε από τον Διονύσιο Ζαγαρέλο, 30 ετών, υπάλληλο ανταλλακτηρίου συναλλαγμάτος τσάντα που περιείχε 4,5 εκατ.δρχ.

Μεγάλες ελλείψεις καυσίμων στη Θεσσαλονίκη.

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται στα λιγοστά βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης που διαθέτουν καύσιμα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Ελλείψεις εμφανίστηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της βορείου Ελλάδος. Οι απεργοί σε μια κίνηση καλής θέλησης, ενόψει και της συνάντησης τους με τον υπουργό Μεταφορών, επέτρεψαν τη μεταφορά καυσίμων για να αντιμετωπιστούν εν μέρει τουλάχιστον οι ανάγκες του κοινού.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Κ.Καραμανλή.

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ.Καραμανλής ζήτησε τη συστράτευση όλων των στελεχών για να στηρίξουν τους υποψηφίους της ΝΔ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, δίνοντας έμφαση στην υπερνομαρχία Αττικής και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι εντολοδόχοι της σημερινής κυβέρνησης.

Συλλαλητήριο στην Αθήνα διοργανώνει αύριο η ΟΛΜΕ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα διοργανώνει αύριο το απόγευμα η ΟΛΜΕ, προκειμένου, όπως τονίζει, να αναδείξει τις ελλείψεις στο χώρο της παιδείας. Οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι οι διορισμοί εκπαιδευτικών δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπάρχουν επαρκείς αίθουσες για τις ανάγκες των μαθητών, ενώ διαπιστώνονται ελλείψεις σε βιβλία, αλλά και σε είδη υποδομής των σχολείων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανέτοιμη χαρακτήρισε την ομάδα του ο Στεπάνοβιτς για τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Βίτεσε στη Νέα Φιλαδέλφεια και τόνισε ότι η ΑΕΚ μπορεί να ανατρέψει το σε βάρος της 3-0. Στόχος της Ενωσης είναι στο πρώτο ημίχρονο να έχει καλύψει τα δύο από τα τρία τέρματα που τη χωρίζουν από την ισοφάριση του πρώτου αποτελέσματος, ενώ δεν έκρυψε ότι τον προβληματίζει η απουσία των τιμωρημένων Καλιτζάκη, Κασάπη και ο τραυματισμός των Ατματσίδη και Σαβέβσκι. Εξάλλου, ο Στεπάνοβιτς κατηγόρησε τη διοίκηση της ομάδας του για ερασιτεχνισμό, ενώ καταδίκασε τις αποδοκιμασίες κατά του Μαχλά, όπως και η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοινωσή της.

Χωρίς τον κορυφαίο του σκόρερ, Βαζέχα, αλλά με αισιοδοξία ταξιδεύει για το Λονδίνο ο Παναθηναϊκός όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί στο Γουέμπλεϊ με την Αρσεναλ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Από την ομάδα του τριφυλιού θα λείψουν και οι Μπασινάς, Γεωργιάδης και Καραγκούνης, ενώ τον αγώνα θα διευθύνει ο Ισπανός Νιέτο, που είχε διετητεύσει και τον περιβόητο αγώνα των πρασίνων με τη Ντιναμό πριν τρία χρόνια και είχε καταγγείλει την ομάδα του Κιέβου για απόπειρα δωροδοκίας.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με της Τετάρτης με την Κροάσια, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων προσπαθεί να βελτιώσει το ηθικό των παιχτών του μετά την απρόσμενη ήττα από τον Πανηλειακό και να τους πείσει ότι ο αγώνας με την Κροάσια είναι ίσως ο κρισιμότερος σ'αυτή την φάση. Η ομάδα της Κροατίας θα έρθει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα χωρίς τον Προσινέτσκι, αλλά με τη σιγουριά για ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως δήλωσαν οι παράγοντες και οι παίχτες της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,14, γαλλικό φράγκο προς 52,23, λίρα Αγγλίας προς 501,79, ελβετικό φράγκο προς 211,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,71, τη λίρα Κύπρου προς 590,73 και την ECU προς 344,47 δραχμές.

Σε ιδιαίτερα υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Η χρηματιστηριακή αγορά παρουσιάστηκε αδύναμη και οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα αξιόλογα αρχικά τους κέρδη που έφθαναν το 1,30%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.152,35 μονάδες σημειώνοντας οριακή υποχώρηση σε ποσοστό 0,06%. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων ανήλθε τα 28,5 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 0, 47%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που θα αρχίσουν από τα δυτικά αλλά μέχρι τέλος της ημέρας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά, κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Από το βράδυ όμως αναμένεται βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά νότιοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 22 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 26 και στο Αιγαίο 19 με 27 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 25 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 16 με 22 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 28 September 1998 - 18:00:10 UTC