Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 13/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φονική νεροποντή την περιοχή της Ναυπάκτου. Νεκρή μια 80χρονη αγρότισα.
- Στην Αθήνα το θρυλικό ρόκ συγκρότημα Ρόλινγκ Στόουνς
- Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό από τον Κώστα Καραμανλή.
- Για ανεύθυνη παροχολογία κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ο Γιάννος Παπαντωνίου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης φόρων.
- Λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης προβλέπει ο Δημήτρης Τσοβόλας.
- Επταμελή σπείρα που θα διέθετε στην αγορά 80 χιλιάδες φιάλες ποτά-μπόμπες εξάρθρωσαν άνδρες του ΣΔΟΕ.
- Εφθασαν οι πρώτοι σύγχρονοι πύραυλοι εδάφους-εδάφους ATAKAMS.
- Μέχρι την Τετάρτη θα υπολειτουργούν τα νοσοκομεία σε Αθήνα και

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φονική νεροποντή την περιοχή της Ναυπάκτου. Νεκρή μια 80χρονη αγρότισα.

Μια 80χρονη αγρότισα, η Μαρούλα Κόνιαρη, έχασε τη ζωή της από την ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε στην περιοχή της Ναυπάκτου. Πολλά σπίτια, καλλιέργειες και χωράφια πλημμύρισαν και σημειώθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους. Σημειώνεται ότι η περιοχή είχε πληγεί το καλοκαίρι από πυρακγιές που απογύμνωσαν τα δάση με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αθήνα το θρυλικό ρόκ συγκρότημα Ρόλινγκ Στόουνς

Στην Αθήνα έφτασαν το απόγευμα τα μέλη του θρυλικού Βρετανικού συγκροτήματος Ρόλινγκ Στόυνς, όπου την Τετάρτη θα δώσουν συναυλία στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, 31 χρόνια μετά την πρώτη εμφανισή τους στην Ελλάδα. Οι γερόλυκοι του ρόκ, έφτασαν στο αεροδρόμιο του ελληνικού με το ιδιωτικό αεροσκάφος του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση και δήλωσαν ευτυχισμένοι που βρίσκονται στην Ελλάδα, την οποία όπως είπαν αγαπούν και επισκέπτονται συχνά.

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό από τον Κώστα Καραμανλή.

Στον πρωθυπουργό, επικέντρωσε τις βολές του για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα και ατολμία, παρουσιάστηκε υπέρμαχος της πολιτικής για άμεσες και ευρίες αποκρατικοποιήσεις και μείωσης ή κατάργησης των φόρων. Ο κ.Καραμανλής δήλωσε ανήσυχος για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, εμφανίσθηκε βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, ενώ διατήρησε χαμηλούς τόνους για την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Για ανεύθυνη παροχολογία κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ο Γιάννος Παπαντωνίου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μείωσης φόρων.

Ο κ. Καραμανλής παραμένει ο πολιτικός των λόγων χωρίς ουσία και όσο εμπιστεύεται την άγνοιά του οδηγεί τη ΝΔ στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για ανεύθυνες παροχολογίες εκατοντάδων δις δρχ, κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα μείωσης φόρων και εφόσον υπάρξει περιθώριο στη διάρκεια του 1999 θα γίνει, ώστε να πέσει ο πληθωρισμός και να ενταχθεί η χώρα στην ΟΝΕ.

Λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης προβλέπει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξης προέβλεψε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, επειδή δεν έχει προηγηθεί η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. Ο κ.Τσοβόλας υποστήριξε οτι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ενταχθεί στο Ευρω, χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης νεοφιλελευθέρη, ταύτισε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση και μεγαλοεκδότες για τις απαράδεκτες, όπως είπε, μεθοδεύσεις σε βάρος του ΔΗΚΚΙ.

Επταμελή σπείρα που θα διέθετε στην αγορά 80 χιλιάδες φιάλες ποτά-μπόμπες εξάρθρωσαν άνδρες του ΣΔΟΕ.

Πάνω από 80.000 φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά-μπόμπες, σκόπευαν να διαθέσουν στην αγορά μέλη κυκλώματος, που εντοπίστηκαν από άνδρες του ΣΔΟΕ, στη Θεσσαλονίκη και τη Μαγούλα Αττικής. Σε μια συντονισμένη επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Αττική, άνδρες του ΣΔΟΕ εμφανίσθηκαν σαν υποψήφιοι αγοραστές, κατέσχεσαν δύο βυτιοφόρα με πάνω από 50 τόννους μεθυλικής αλκοόλης και μεθανόλης και συνέλαβαν επτά άτομα.

Εφθασαν οι πρώτοι σύγχρονοι πύραυλοι εδάφους-εδάφους ATAKAMS.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, έγινε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του ΣΕΔΕΣ, στη Θεσσαλονίκη, η παραλαβή των πρώτων σύγχρονων πυραύλων εδάφους- εδάφους ATAΚAMS, με τους οποίους εξοπλίζεται ο ελληνικός στρατός. Πρόκειται για ένα πυραυλικό σύστημα νέας γενιάς, το οποίο προσβάλει στόχους σε μεγάλο βάθος, κάτω απο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Μέχρι την Τετάρτη θα υπολειτουργούν τα νοσοκομεία σε Αθήνα και

Συνεχίζεται μέχρι και την Τρίτη στα νοσοκομεία όλης της χώρας και μέχρι την Τετάρτη στην Αττική η απεργία των γιατρών, οι οποίοι διαφωνούν με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες της 3ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα; Πανιώνιος-Απόλλων 4-2, ΟΦΗ- Ξάνθη 4-2, Εθνικός-Προοδευτική 0-2 Πανηλειακός-Ηρακλής 2-1 και χθες Πανελευσινιακός-ΑΕΚ 0-0 Βέροια-Ολυμπιακός 0-3 , Παναθηναίκός-Εθνικός Αστέρας 4-1, Αρης-Ιωνικός 1-1 και Καβάλα-ΠΑΟΚ 1-1.

Στους αγώνες της 3ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα; Καλλιθέα-Πιερικός 1-0 , Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός 0-1 Αθηναϊκός-Παναχαϊκή 1-1 , Ιάλυσος-Τρίκαλα 2-1 , Καρδίτσα-Καλαμάτα 0-0 Αγιος Νικόλαος-Δόξα Βύρωνα 1-0 , Πανσερραϊκός-Λάρισα 2-0 Γιάννινα-Καλαμαριά 5-0. Ο αγώνας Λύκοι-Εδεσσαϊκός θα γίνει αύριο. Ετσι προηγείται η Καλλιθέα με 9 βαθμούς, έναντι 7 του Αγίου Νικολάου, 6 του ΠΑΣ Γιάννινα και 5 της Καλαμάτας, της Παναχαϊκής και της Καρδίτσας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,46 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,39, γαλλικό φράγκο προς 52,30, λίρα Αγγλίας προς 498,97, ελβετικό φράγκο προς 213,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,59, τη λίρα Κύπρου προς 591,52 και την ECU προς 344,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ' ολόκληρη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 27 βαθμούς, υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 30 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 30 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη μετά το μεσημέρι θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 26 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 13 September 1998 - 19:00:09 UTC