Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά.
- Επιστολή Κλίντον σε ομογενείς για το Κυπριακό.
- Απεργούν απο σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Αύριο το Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ.
- Νέα απόφαση υπουργού Γεωργίας για το κυνήγι.
- Τριήμερη επίσκεψη απο σήμερα στη Θεσσαλονίκη του προέδρου της Ν.Δ..
- Πτώση των κομμάτων στις δημοτικές εκλογές προέβλεψε ο Μητσοτάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εντυπωσιασμένος από την απόδοση της Πόρτο σε αγώνα για το Σούπερ Καπ της Πορτογαλίας, έμεινε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
- Ηττα του Ολυμπιακού απο τη Μακάμπι σε φιλικό στο μπάσκετ.
- Με δύο γκόλ του Μαχλά, η αντίπαλος της ΑΕΚ στο UEFΑ Βίτεσε νίκησε εκτός έδρας την Σιτάρντ στην Ολλανδία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά.

Πρώτη μέρα για τη νέα σχολική χρονιά,που ξεκινά σήμερα.Ενάμιση εκατομμύριο μαθητές επιστρέφουν στα θρανία.Η σημερινή πρώτη μέρα θα κυλήσει με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού και την παραλαβή των βιβλίων.Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει πως όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά και ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τις αλλαγές στο Λύκειο.Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης σε δηλώσεις του τόνισε οτι ο φετινός χρόνος θα είναι χρόνος υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Επιστολή Κλίντον σε ομογενείς για το Κυπριακό.

Αποφασισμένος όσο ποτέ για την εξεύρεση ενός δρόμου προς τα εμπρός στο Κυπριακό δηλώνει οτι είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον σε επιστολή του προς το ηγετικό στέλεχος της ομογένειας κ.Τσακόπουλο.Ο αμερικανός πρόεδρος εκφράζει τον προβληματισμό του για την έλλειψη προόδου, διαβεβαιώνει οτι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για επανάληψη των διαπραγματεύσεων και θα αποθαρρύνουν ενέργειες που τις δυσχεραίνουν όπως η αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων και απειλών για την καταστροφή τους.

Απεργούν απο σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Πενθήμερη απεργία έχουν εξαγγείλει απο σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.Στην Αθήνα οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών θα συνεχιστούν και μέχρι την Τετάρτη. Εκτός απο τους νοσοκομειακούς γιατρούς απο τη Δευτέρα θα απεργούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Αύριο το Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ.

Η πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου,με βασικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος που έχει οριστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου.

Νέα απόφαση υπουργού Γεωργίας για το κυνήγι.

Ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας υπέγραψε τη νέα απόφαση με την οποία επιτρέπεται το κυνήγι.Με την απόφαση αυτή ωστόσο περιορίζεται σ' ένα μήνα, το κυνήγι για τα υδρόβια σαρσέλα, μπεκατσίνι και κουφομπεκατσίνι, καθώς και για το τρυγόνι.Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία χαρακτήρισε την απόφαση κακόγουστο αστείο και κατηγόρησε το υπουργείο Γεωργίας οτι υποχώρησε σχεδόν σε όλα τα αιτήματα των κυνηγών.

Τριήμερη επίσκεψη απο σήμερα στη Θεσσαλονίκη του προέδρου της Ν.Δ..

Τη Θεσσαλονίκη απο σήμερα και για τρείς μέρες επισκέπτεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής.Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το δάσος του Σέϊχ Σού και έργα που είναι σε εξέλιξη,το βράδυ του Σαββάτου θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, την Κυριακή το πρωί θα επισκεφθεί τη Δ.Ε.Θ. και θα δώσει συνέντευξη τύπου εφ'όλης της ύλης.Τη 63η Δ.Ε.Θ. θα επισκεφθεί την Κυριακή και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

Πτώση των κομμάτων στις δημοτικές εκλογές προέβλεψε ο Μητσοτάκης.

Πτώση των ποσοστών όλων των κομμάτων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου προέβλεψε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε οτι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσουν πολιτικά μηνύματα, αλλά πρόσθεσε οτι δεν θα εξαχθούν σαφή πολιτικά συμπεράσματα,αφου η εμπειρία, όπως ειπε, έχει δείξει οτι στις δημοτικές εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν πιο ελεύθερα και πολλές φορές εναντίον των υποψηφίων που υποστηρίζει το κόμμα τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιασμένος από την απόδοση της Πόρτο σε αγώνα για το Σούπερ Καπ της Πορτογαλίας, έμεινε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Εντυπωσιασμένος από την απόδοση της Πόρτο στο αγώνα γιά το Σούπερ Καπ της Πορτογαλίας, έμεινε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι με την Μπράγκα.Η Πόρτο έπαιξε πολύ καλά και θα μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερα, αλλά αποβλήθηκε ο Ζάχοβιτς και έχασε τον ρυθμό της. Είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα και πρέπει να προσέξουμε πολύ είπε χαρακτηριστικά ο Μπάγεβιτς.

Ηττα του Ολυμπιακού απο τη Μακάμπι σε φιλικό στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός κατετάγη δεύτερος στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ του Τελ Αβίβ, αφού στον τελικό έχασε από την γηπεδούχο Μακάμπι με 78-69. Εξάλλου,ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, αφού σε αγώνα για την Β` φάση της διοργάνωσης, που έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία 1000 περίπου θεατών, νίκησε τον τυπικά γηπεδούχο Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας με 71- 51.

Με δύο γκόλ του Μαχλά, η αντίπαλος της ΑΕΚ στο UEFΑ Βίτεσε νίκησε εκτός έδρας την Σιτάρντ στην Ολλανδία.

Με δύο γκόλ του Μαχλά, η αντίπαλος της ΑΕΚ στο UEFΑ Βίτεσε νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την Σιτάρντ στην Ολλανδία. Ο Αγιαξ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνέτριψε με 5-1 την Αλκμααρ, ενώ η Πόρτο πήρε το πορτογαλικό Σούπερ Καπ. Η αντίπαλος του Πανιωνίου στο Κυπελλούχων Χάκα έχασε με 1-0 από την Τούρκου στη Φινλανδία. Από τους αντιπάλους του ΠΑΟ η Αρσεναλ απέσπασε 0-0 από την Τσέλσι, η Δυναμό Κιέβου επίσης 0-0 από την Κρίβμπας και η Λάνς έχασε με 2-0 στο Μονακό

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,07, γαλλικό φράγκο προς 51,92, λίρα Αγγλίας προς 459,98, ελβετικό φράγκο προς 211,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,70, τη λίρα Κύπρου προς 586,89 και την ECU προς 342,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα ανατολικά και νότια,με πιθανότητα σποραδικών βροχών η καταιγίδων στα νότια το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 27, στα δυτικά 17 με 31 και στην υπόλοιπη χώρα 20 με 29 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 22 με 29 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 18 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 11 September 1998 - 8:00:16 UTC