Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 06/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η ίδια οικονομική πολιτική θα συνεχισθεί και για τα δύο επόμενα χρόνια, τόνισε χθές ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη ΔΕΘ.
- Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επέκριναν την ομιλία του πρωθυπουργού.
- Ασύλληπτος παραμένει ο Ρουμάνος κακοποιός, ο οποίος απελευθέρωσε τον αστυνομικό που κρατούσε ως όμηρο.
- Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συμβάλει στη λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε χθές ο Δημήτρης Ρέππας.
- Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της απανθρακωμένης γυναίκας που βρέθηκε χθές στο δάσος της Καισαριανής, στην Αθήνα.
- Τις Πρέσπες και στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η ίδια οικονομική πολιτική θα συνεχισθεί και για τα δύο επόμενα χρόνια, τόνισε χθές ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη ΔΕΘ.

Η ίδια οικονομική πολιτική θα συνεχισθεί και για τα δύο επόμενα χρόνια, τόνισε χθές ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης διαβεβαίωσε οτι παρά τις δυσκολίες που σωρεύονται σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα πρέπει να φθάσει στο στόχο, που έχει θέσει, την ένταξη στην Ο.Ν.Ε.. Απηύθυνε έκκληση προς τον επιχειρηματικό και παραγωγικό κόσμο για συγκράτηση των τιμών των προϊόντων με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού, ενω επεσήμανε οτι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και η πώληση της Ιονικής θα συνεχισθούν κανονικά. Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μην μετακυλισθεί, όπως είπε, το κόστος της σταθεροποίησης και της σύγκλισης στους ώμους των πιο αδυνάτων. Ανακοίνωσε την αύξηση κατά 50% απο 1/1/1999 του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, που δίνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου εφόλης της ύλης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επέκριναν την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής απο την Καλαμάτα επέκρινε την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως δήλωσε, είναι "αποκομμένος σε γυάλινο πύργο". Το ΚΚΕ τόνισε οτι ο πρωθυπουργός με την ομιλία του προκάλεσε, για άλλη μια φορά, την εργατική τάξη, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στην πλουτοκρατία να τον χειροκροτήσει και πάλι. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε για άλλα δύο χρόνια σκληρής λιτότητας και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό "λογιστή των Βρυξελλών και των μεγάλων οικονομικών συγκροτημάτων". Τέλος, ο Συνασπισμός τονίζει οτι ο κ. Σημίτης στόχευε με την ομιλία του στην κατασκευή άλλοθι για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ασύλληπτος παραμένει ο Ρουμάνος κακοποιός, ο οποίος απελευθέρωσε τον αστυνομικό που κρατούσε ως όμηρο.

Ασύλληπτος παραμένει ο Ρουμάνος κακοποιός, ο οποίος απελευθέρωσε τα μεσάνυχτα τον αστυνομικό που κρατούσε ως όμηρο απο χθές το απόγευμα, στην περιοχή της Λυκόβρυσης στην Αττική. Μετά απο διαπραγματεύσεις με την αστυνομία ο Ρουμάνος έφυγε απο την περιοχή αυτή και κατευθύνθηκε προς τον Πειραιά όπου άφησε ελεύθερο τον αστυνομικό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ταξί και κατευθύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου κακοποιού.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συμβάλει στη λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε χθές ο Δημήτρης Ρέππας.

Το Κυπριακό είναι ένα ανοιχτό θέμα που αποτελεί μια πληγή για την ανθρωπότητα και η διεθνής κοινότητα πρέπει να συμβάλει στη λύση του. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Ετζεβίτ οτι το Κυπριακό πρόβλημα "έχει λυθεί απο το 1974". Αν αυτό ίσχυε, σημείωσε ο κ. Ρέππας, τότε ο Ο.Η.Ε. και η διεθνής κοινότητα δεν θα είχαν λόγο να ασχολούνται με ζητήματα που δεν αποτελούν πρόβλημα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της απανθρακωμένης γυναίκας που βρέθηκε χθές στο δάσος της Καισαριανής, στην Αθήνα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της γυναίκας ηλικίας 30 έως 35 ετών, η οποία βρέθηκε χθές απανθρακωμένη στο δάσος της Καισαριανής, στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος, η άγνωστη γυναίκα αυτοκτόνησε, χρησιμοποιώντας βενζίνη απο την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά στο δάσος.

Τις Πρέσπες και στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Τις Πρέσπες καθώς και στρατιωτικά φυλάκια θα επισκεφθεί το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος ολοκληρώνει τη διήμερη περιοδεία του στην περιοχή αυτή. Χθές στο Αμύνταιο ο κ. Στεφανόπουλος μίλησε για εθνική ομοψυχία, ενώ συνέστησε σταθερότητα και επιμονή στις ειλημμένες αποφάσεις για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κατηγόρησε δε την Τουρκία για αλαζονικές επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ομάδα της Σλοβενίας, αντιμετωπίζει σήμερα στις 8 το βράδυ στο Ολυμπιακό στάδιο, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του ευρωπαικού πρωταθλήματος του 2000. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ- 1

Στο μεταξύ ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ελπίδων με την αντίστοιχη της Σλοβενίας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πέτυχε στη Λευκωσία η εθνική ομάδα της Κύπρου, αφού παρουσία 10.000 θεατών επικράτησε με 3-2 της αντίστοιχης της Ισπανίας, σε αγώνα για τον έκτο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Την πρόκριση για τη δεύτερη αγωνιστική του β` γύρου στο Κύπελλο Ελλάδας ανδρών στο μπάσκετ, πήραν η ΑΕΚ, ο Απόλλων Πατρ. και ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου με 85-68, ο Απόλλων Πατρών επι του Παλαιού Φαλήρου με 63-44, ενω ο Παναθηναικός νίκησε δύσκολα το Μαρούσι με 77-67 στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου. Το απόγευμα στις 6.15 στην ίδια διοργάνωση, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 305,41 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 175,51, το γαλλικό φράγκο 52,35, τη λίρα Αγγλίας 510,24, το ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,77, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,38, τη λίρα Κύπρου προς 592,76 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 345,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα, αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 31 και στα νησιά από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει συννεφιά και πιθανόν να βρέξει το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 6 September 1998 - 7:00:09 UTC