Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το Σάββατο η ομιλία Σημίτη στη ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική.
- Ηρεμία και σταθερότητα στις διεθνείς χρηματαγορές.
- Η Κύπρος υποβάλει τη Δευτέρα τις διαπραγματευτικές της θέσεις στην ΕΕ.
- Υπεγράφη συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Ιταλία.
- Αναταράξεις στη ΝΔ προκαλούν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.
- Μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 24 χρόνια απο την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
- Σφοδρή επίθεση της Δαμανάκη κατά Αβραμόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η χθεσινή συνάντηση Σημίτη - Σάμαραγκ.
- Στα μαλακά έπεσε τελικά ο Γιώργος Δώνης.
- Ο Βασίλης Τσάρτας είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της εθνικής μας ομάδας στον αγώνα με την Σλοβενία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Σάββατο η ομιλία Σημίτη στη ΔΕΘ για την οικονομική πολιτική.

Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες θα δώσει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεθαύριο Σάββατο στην 63η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Σήμερα θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού. Τα εγκαίνια της Εκθεσης θα γίνουν αύριο στις 8 το βράδυ απο τον πρωθυπουργό.

Ηρεμία και σταθερότητα στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ανακάμπτουν οι διεθνείς χρηματαγορές, μετά τις αναταράξεις, που προκάλεσε η ρωσική κρίση. Ο δείκτης Ντάου Τζόουνς στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,6%. Σημαντικά κέρδη είχαν οι χρηματαγορές στο Παρίσι, όπου σημειώθηκε άνοδος 83,38 μονάδων, στη Ζυρίχη με 256,40, στη Φρανκφούρτη με 178,69, στο Λονδίνο με 66,70, στο Χόνγκ Κόνγκ με 293,20 και του Τόκιο με 6,99 μονάδες. Ανοδος 5,15% σημειώθηκε χθες στη Σοφοκλέους, εισέρρευσαν 800 εκατ. δολάρια και η δραχμή ανατιμήθηκε εναντι του δολαρίου.

Η Κύπρος υποβάλει τη Δευτέρα τις διαπραγματευτικές της θέσεις στην ΕΕ.

Η Κύπρος θα υποβάλει τη Δευτέρα τις θέσεις της, προκειμένου να ξεκινήσουν οι λεγόμενες "ουσιαστικές διαπραγματεύσεις" για την προσχώρηση στην ΕΕ. Στο μεταξύ, έμμεσες αιχμές για τη στάση που τηρούν οι ΗΠΑ έναντι της πρότασης Ντενκτάς για συνομοσπονδία στην Κύπρο, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος κατηγόρησε κάποιους, οι οποίοι χωρίς να κάνουν γνωστό τί θέλουν, λένε απλώς οτι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση του Κυπριακού και γυρίζουν τις πλάτες στην πραγματικότητα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Υπεγράφη συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου απο την Ιταλία.

Ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας και για την εθνική μας οικονομία, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη συμφωνία, που υπεγράφη χθές στη Ρώμη μεταξύ της ΔΕΑ και της ιταλικής ΕΝΙ, για τη διασύνδεση του εθνικού μας συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου με το αντίστοιχο της Ιταλίας. Με τη συμφωνία αυτή, η Ιταλία γίνεται ο δεύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου για την Ελλάδα, μετά τη Ρωσία, με αποτέλεσμα, όπως τόνισε ο κ. Σημίτης να εξασφαλίζεται για τη χώρα μας η επιθυμητή ποσότητα φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές.

Αναταράξεις στη ΝΔ προκαλούν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και έμμεσες βολές κατά του Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αμφιβάλλω αν υπάρχει σήμερα στη Βουλή εν δυνάμει πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ότι υπήρξε πολιτικός του αντίπαλος, αλλά όχι εχθρός του, τόνισε πως ήταν ένας αληθινός ηγέτης και ότι αν ζούσε σήμερα η κατάσταση θα ήταν καλύτερη, γιατί μπορούσε να κάνει πράγματα τα οποία ο Σημίτης δεν τολμά ή δεν μπορεί να κάνει.

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 24 χρόνια απο την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ο αγώνας για το μετασχηματισμό της κοινωνίας συνεχίζεται σήμερα με στόχο μια ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, στο μήνυμά του για την συμπλήρωση 24 χρόνων απο την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει οτι η χώρα έχει ανάγκη "ένα ΠΑΣΟΚ της ωριμότητας και της ευθύνης, των νέων μεγάλων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών σχεδιασμών, των μεγάλων εκσυγχρονισμών και μεταρρυθμίσεων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα".

Σφοδρή επίθεση της Δαμανάκη κατά Αβραμόπουλου.

Μια πολυπληθής συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων στο ξενοδοχείο "Κάραβελ", εγκαινίασε ουσιαστικά τον προεκλογικό αγώνα της Μαρίας Δαμανάκη για τη δημαρχία της Αθήνας. Σε ομιλία της, η υποψήφια δήμαρχος, επετέθη με σφοδρότητα κατά του βασικού της αντιπάλου κ. Αβραμόπουλου κατηγορώντας τον για ανυπαρξία έργου, οικονομική αδιαφάνεια και υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου, διατρανώνοντας παράλληλα ότι η "συσπείρωση του προοδευτικού χώρου" θα νικήσει στο δεύτερο γύρο το νυν δήμαρχο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η χθεσινή συνάντηση Σημίτη - Σάμαραγκ.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ισπανό πρόεδρο της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Η συνάντηση, που ήταν διάρκειας 30 λεπτών, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ήταν μία εξαιρετικά φιλική συνάντηση εργασίας και εξέφρασε την αισοδοξία του γιατί όλες οι κινήσεις είναι μέσα στο πλαίσιο της σύμβασης με τη ΔΟΕ.

Στα μαλακά έπεσε τελικά ο Γιώργος Δώνης.

Στα "μαλακά" έπεσε τελικά ο Γιώργος Δώνης, αφού η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ τον τιμώρησε για το γνωστό επεισόδιο με τον Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, με διακοπή συμβολαίου για έναν μήνα και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών. Οπως είναι γνωστό, οι σχέσεις των δύο ανδρών έφτασαν σε οριακό σημείο την περασμένη Κυριακή, όταν ο Δώνης έφυγε εκνευρισμένος από τον πάγκο, επειδή δεν χρησιμοποιήθηκε από τον ξένο τεχνικό στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Ο Βασίλης Τσάρτας είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της εθνικής μας ομάδας στον αγώνα με την Σλοβενία.

Ο Βασίλης Τσάρτας αναμένεται να είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της εθνικής μας ομάδας στον πρώτο αγώνα της για το EURO 2000, που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με την Σλοβενία. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που παρέταξε ο Ανγκελ Ιορντανέσκου την ομάδα στο νικηφόρο φιλικό με το Κερατσίνι (5-0).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 303,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173, 86, γαλλικό φράγκο 51,81, λίρα Αγγλίας 505,81, ελβετικό φράγκο προς 210,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,60, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,23, τη λίρα Κύπρου προς 590,30 και την ECU προς 342,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 31, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 33 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μετριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 18 με 32 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 17 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 3 September 1998 - 7:00:08 UTC