Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρεις τελικά οι προσφορές για την αγορά της Ιονικής, μια από τον όμιλο Λάτση και δυο από εταιρίες αμερικανικών συμφερόντων, η φερεγγυότητα των οποίων ερευνάται. Για αύριο αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Εμπορικής τράπεζας, δεν υπέβαλε προσφορά η τράπεζα Πίστεως.
- Ρίχνει η κυβέρνηση τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργών και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τις δηλώσεις του τελευταίου.
- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη φρούρηση στόχων αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.
- Στη δικαιοσύνη ένας 50χρονος και ένας 25χρονος για προσπάθεια ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.
- Ναυτικό δυστύχημα με ένα νεκρό έξω από την Αιτωλοακαρνανία, όταν ταχύπλοο εμβόλισε ψαρόβαρκα.
- Ληστεία με λεία δυο εκατομμύρια δρχ στην Ιονική τράπεζα Νέας Ιωνίας.
- Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι 4 έλληνες ναυτικοί, στο πλοίο των οποίων βρέθηκαν 248 κιλά κοκαϊνης από την Κολομβία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Τρεις τελικά οι προσφορές για την αγορά της Ιονικής, μια από τον όμιλο Λάτση και δυο από εταιρίες αμερικανικών συμφερόντων, η φερεγγυότητα των οποίων ερευνάται. Για αύριο αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Εμπορικής τράπεζας, δεν υπέβαλε προσφορά η τράπεζα Πίστεως.

Αμφίβολη εκτιμάται η έκβαση της διαδικασίας πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, μετά τις τρείς προσφορές που υπεβλήθησαν, η πρώτη από τον όμιλο Λάτση, ύψους 135 δισ δρχ, η δεύτερη από αμερικανικό δικηγορικό γραφείο 340 δισ δρχ και η τρίτη από επίσης αμερικάνικη εταιρία ύψους 304 δισ δρχ. Ο υπουργός εθνικής οικονομίας δήλωσε ότι ερευνάται η φερεγγυότητα προέλευσης των χρημάτων και της ταυτότητας των αγοραστών και ότι οριστική απόφαση θα πάρει η Εμπορική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι τελικά η Τράπεζα Πίστεως δεν υπέβαλε προσφορά.

Ρίχνει η κυβέρνηση τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργών και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τις δηλώσεις του τελευταίου.

Δεν ενοχλείται η κυβέρνηση από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, καθώς δεν υπερβαίνουν τα καθιερωμένα απο το Σύνταγμα όρια των αρμοδιοτήτων του, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να ανατρέπεται μια ισορροπία που υπάρχει στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας. Από την Κόνιτσα, ο κ.Χριστόδουλος τόνισε ότι έχει δικαίωμα να ομιλεί όπως όλοι οι έλληνες και σημείωσε με νόημα ότι ακόμη δεν άρχισε να μιλάει. Ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλα θα παίρνει απαντήσεις, τόνισε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη φρούρηση στόχων αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Επιβεβαίωσε η κυβέρνηση ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τη φρούρηση στόχων αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας, μετά τις απειλές ισλαμικών οργανώσεων να πλήξουν αμερικανικούς στόχους σε όλο τον κόσμο, ως αντίποινα για την επίθεση των ΗΠΑ στο Σουδάν και το Αφγανιστάν.

Στη δικαιοσύνη ένας 50χρονος και ένας 25χρονος για προσπάθεια ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή καταδίκασε το αυτόφωρο δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής, τον 50χρονο Ιωάννη Νταγκόζη, τον οποίο κήρυξε ένοχο για προσπάθεια ασέλγειας σε βάρος 10χρονου κοριτσιού. Στο μεταξύ τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί πήρε ο 25χρονος Ιωάννης Γιαννακούδης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος 12χρονης κοπέλας.

Ναυτικό δυστύχημα με ένα νεκρό έξω από την Αιτωλοακαρνανία, όταν ταχύπλοο εμβόλισε ψαρόβαρκα.

Αλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο ναυτικό δυστύχημα. Ταχύπλοο σκάφος με χειριστή τον Γιάννη Γιαννιώτη, 55 ετών εμβόλησε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νησίδας Κάλαμος και του όρμου Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, την ψαρόβαρκα Αγιος Νικόλαος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο Σπύρος Καρφάκης, 48 ετών. Ο χειριστής του ταχυπλόου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ληστεία με λεία δυο εκατομμύρια δρχ στην Ιονική τράπεζα Νέας Ιωνίας.

Περίπου δύο εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία ενός ενόπλου που λήστεψε το υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στη Νέα Ιωνία. Ο άγνωστος δράστης εισέβαλε στην τράπεζα γύρω στις 9 το πρωί και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε από τα ταμεία το ανωτέρω ποσό και διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι 4 έλληνες ναυτικοί, στο πλοίο των οποίων βρέθηκαν 248 κιλά κοκαϊνης από την Κολομβία.

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Χαλκίδας,οι 4 έλληνες μέλη του πληρώματος του υπό κυπριακή σημαία πλοίου "Κλεόβουλος οφ Ρόδος" το οποίο μετέφερε 24 κιλά κοκαϊνης από την Κολομβία. Εναντίον των τεσσάρων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου την Τετάρτη θα δώσει τον επαναληπτικό αγώνα με την Ανόρθωση για το κύπελλο πρωταθλητριών. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υποστήριξε ότι όλα θα κριθούν από την απόδοση της ομάδας του, η οποία είναι προετοιμασμένη ν' αντιμετωπίσει φανατισμένη ατμόσφαιρα. Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων χαρακτήρισε ατυχία την απουσία και του Νινιάδη, μετά τους τραυματισμούς των Αντζα και Πασσαλή, αλλά διευκρίνισε ότι έχει τις εναλλακτικές λύσεις για να καλύψει τα κενά.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για πρόκριση της ΑΕΚ στον αυριανό αγώνα για το κύπελλο UEFA με την ουγγρική Φερεντσβάρος, παρουσιάστηκε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Ο προπονητής της ΑΕΚ, υποστήριξε ότι η ομάδα του στο παιχνίδι αυτό πρέπει ν' αποδείξει πολλά κι ακόμη να ρισκάρει για να καλύψει τη διαφορά των δύο τερμάτων για να πάρει τη σημαντική πρόκριση. Ακόμη είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν λάθη και οι παίκτες του να παίξουν με αυτοσυγκέντρωση.

Παιχνίδι χωρίς επιστροφή και χωρίς άλλη επιλογή εκτός από τη νίκη που οδηγεί εκ του ασφαλούς στην πρόκριση, χαρακτήρισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ, τον επαναληπτικό αγώνα της Τετάρτης με τη Στεάουα στο ΟΑΚΑ, για το κύπελλο πρωταθλητριών. Κι αυτό όπως διευκρίνισε γιατί το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού οδηγεί σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ, ενώ τόνισε ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς (2-2) ήταν καλό αλλά η ομάδα του δεν πρέπει να σταθεί σ' αυτό.

Με πολλές ελπίδες διάκρισης αναχωρούν αύριο οι παλαιστές μας της Ελληνορωμαϊκής για τη Σουηδία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην πόλη Κόβλε 27 με 30 του μήνα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γεννάδιος Σαπούνοφ και ο συνεργάτης του Ολυμπιονίκης, Μπάμπης Χολίδης, επέλεξαν τους εξής επτά αθλητές: Δημήτρη Ελγκιάν (58κ. - 4ος παγκόσμιος πρωταθλητής), Κώστα Αρκουδέα (63κ - 1ος Νέος στην Ευρώπη), Θόδωρο Βολτσίδη (69κ-5ος παγκόσμιος πρωταθλητής), Δημήτρη Αβράμη (76κ - 2ος Νέος στην Ευρώπη), Χρήστο Κατσαρό (85κ-Πρωταθλητής Ελλάδας), Κώστα Θάνο (97κ - 3ος στο παγκόσμιο Νέων, 3ος στην Ευρώπη στους Ανδρες) και Αναστάσιο Σοφιανίδη (130κ-1ος Μεσογειονίκης).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 307,74 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 171,26, το γαλλικό φράγκο προς 51,09, τη λίρα Αγγλίας προς 504,21, το ελβετικό φράγκο προς 205,45, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 213,27, τη λίρα Κύπρου προς 583,62 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 338,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα βόρεια ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά στα νότια πελάγη βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 37 και στα νησιά 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 37 και 22 με 34 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 24 August 1998 - 18:00:08 UTC