Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χάθηκαν οι ελπίδες για τους δύο χειριστές του μαχητικού Φάντομ.
- Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν Σημίτης-Κλιμά.
- Στον ανακριτή το ελληνικό πλήρωμα του ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΟΦ ΡΟΔΟΣ.
- Συνελήφθη αστυνομικός που πουλούσε ναρκωτικά.
- Τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους του έδωσε 30χρονος με το θανατό του.
- Προβληματισμό προκάλεσε η αποτυχία των υποψηφίων εκπαιδευτικών.
- Καταγγελίες για το τεστ πρόβλεψης παιδιών με σύνδρομο Ντάουν.
- Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Μ.Καταβάτη.
- Ληστεία επιχειρηματία στην Παλιά Κοκκινιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χάθηκαν οι ελπίδες για τους δύο χειριστές του μαχητικού Φάντομ.

Νεκροί θεωρούνται, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο άτυχοι χειριστές του μαχητικού Φάντομ F4, το οποίο κατέπεσε χθες στη θαλάσσια περιοχή του πεδίου βολής, ανατολικά της Ανδρου. Η κηδεία του σμηναγού Πέτρου Πολυχρονάκη, θα τελεσθεί στο χωριό Γρίβα Γουμένισας στο Κιλκίς στις 5 αύριο το απόγευμα και του υποσμηναγού, Γιώργου Παπαθανασίου στην εκκλησία Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, στις 10 αύριο το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν Σημίτης-Κλιμά.

Θέματα της ΕΕ που θα αντιμετωπισθούν στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, στο τέλος Οκτωβρίου, συζήτησαν στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός με τον αυστριακό καγκελάριο, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ενωσης. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην Ελλάδα, ο κ.Κλίμα θα επισκεφθεί το Αγιο Ορος, συνοδευόμενος από τον κ.Σημίτη και στη συνέχεια, θα ξεναγηθεί σε μουσεία και ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Στον ανακριτή το ελληνικό πλήρωμα του ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΟΦ ΡΟΔΟΣ.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, μεταφορά, εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών κατ'επάγγελμα, άσκησε η εισαγγελέας Χαλκίδας εναντίον του Πλοιάρχου, των τεσσάρων αξιωματικών και του πληρώματος του κυπριακού φορτηγού, ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΟΦ ΡΟΔΟΣ, στο οποίο βρέθηκαν 248 κιλά κολομβιανής κοκαϊνης. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Στην Κέρκυρα, οι αρχές συνέλαβαν δύο Αλβανούς οι οποίοι μετέφεραν 150 κιλά χασίς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Συνελήφθη αστυνομικός που πουλούσε ναρκωτικά.

Ακόμα ένα θλιβερό περιστατικό με ήρωα αστυνομικό προστέθηκε στα τελευταία γεγονότα διαφθοράς που κλονίζουν την αστυνομία. Πρόκειται για τον αρχιφύλακα Νικόλαο Λευκαδίτη, 43 ετών, που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να πουλά 40 κιλά χασίς! Τις διωκτικές αρχές στη σύλληψη του αρχιφύλακα οδήγησε ο οικοδόμος Ηλίας Πομώνης, 32 ετών, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Μαζί με τον Λευκαδίτη συνελήφθη και ο έμπορος Αγγελος Φλωράτος, 43 ετών. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους του έδωσε 30χρονος με το θανατό του.

Το φιλί της ζωής, σε πολλούς συναθρώπους του έδωσε με το τέλος του 30χρονος φαρμακοποιός, από την Κομοτηνή, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε κώμα, μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας. Με απόφαση των γονιών του, γνωστών γιατρών της πόλης, δόθηκαν για μεταμόσχευση η καρδιά, τα νεφρά, το ήπαρ και τα μάτια του. Οι αντίστοιχες επεμβάσεις θα γίνουν στο Ιπποκράτειο, στο ΑΧΕΠΑ και στον Ευαγγελισμό.

Προβληματισμό προκάλεσε η αποτυχία των υποψηφίων εκπαιδευτικών.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, εξαιτίας της οποίας μένουν ακάλυπτες 800 θέσεις, και αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο Παιδείας να εξαγγείλει νέες εξετάσεις πρόσληψης του χρόνου, σε έξι κατηγορίες εκπαιδευτικών. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα δοθούν οι βάσεις των σχολών για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Καταγγελίες για το τεστ πρόβλεψης παιδιών με σύνδρομο Ντάουν.

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβησαν επιστήμονες σύμφωνα με τις οποίες, αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται σε έγκυες γυναίκες στην Ελλάδα, για την πρόβλεψη της γέννησης παιδιών με σύνδρομο Ντάουν, είναι πλασματικά. Το λάθος στη διάγνωση οφείλεται στη μέθοδο ελέγχου, δείκτες και τρόπος μετρήσεων των τιμών στο αίμα, που εισάγεται από χώρες του εξωτερικού, όπου οι τιμές των συγκεντρώσεων των δεδομένων στο αίμα είναι διαφορετικές.

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Μ.Καταβάτη.

Επί δύο ώρες κατέθετε στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Θεσ/νίκης, η 25χρονη φοιτήτρια της Νομικής Μαρία Καταβάτη, για την υπόθεση των δύο πλαστών διαζευκτηρίων, που όπως έχει καταγγείλει η ίδια, της είχε παρουσιάσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Βαρσάμης Γιοβανούδας, με τον οποίο υποστηρίζει ότι διατηρούσαν σχέσεις. Βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας, η Καταβάτη αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Ληστεία επιχειρηματία στην Παλιά Κοκκινιά.

Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν δύο άγνωστοι για να ληστέψουν έναν 40χρονο επιχειρηματία στην Παλιά Κοκκινιά. Οι δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην έκθεση εμπορίας τροχόσπιτων που διατηρεί ο επιχειρηματίας, τον πλησίασαν, του έριξαν σπρέι στα μάτια, και αφού τον έσπρωξαν του πήραν τη τσάντα, η οποία περιείχε 14 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία μόλις είχε σηκώσει από την Τράπεζα. Οι δύο δράστες διέφυγαν πεζοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητής μας του Βάδην, Σπύρος Καστάνης, πήρε τη 14η θέση στα 50 χιλιόμετρα βάδην του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, αφού κάλυψε την απόσταση σε τρεις ώρες 58 πρώτα 28 δεύτερα. Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι με 3 ώρες 43 πρώτα 51 δεύτερα, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Φινλανδός Βαλεντίν Κονόνεν με 3:44:29 και το χάλκινο ο Ρώσος Αντρέϊ Πλοτνίκοφ με 3:45:53.

Ο πρωταθλητής μας των 800μ. Παναγιώτης Στρουμπάκος αποκλείστηκε από τον ημιτελικό του αγωνίσματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, αφού στον προκριματικό, δεν κατάφερε να πλασαρισθεί σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις. Την ίδια τύχη είχε και ο Δημήτρης Σιατούνης στα 110μ. εμπόδια, ενώ εκτός τελικού έμεινε και η Χριστίνα Αθανασίου στο μήκος (6.34μ το όριο ήταν 6.65μ) και ο Δημήτρης Πολυμέρου στον ακοντισμό (77.79μ το όριο ήταν 82.50μ).

Τη φιλοδοξία του να παρουσιάσει ένα δυνατό Παναθηναϊκό στη νέα περίοδο, αποκάλυψε ο Βασίλης Δανιήλ, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και χαρακτηριστικά δήλωσε: ''Θέλω το ξεκίνημα της νέας περιόδου στις ελληνικές διοργανώσεις να στεφθεί μ' επιτυχία σε απόδοση και σε αποτέλεσμα. Εχουμε προετοιμαστεί μεθοδικά και φιλοδοξούμε στη νέα αγωνιστική περίοδο να παρουσιάσουμε ένα δυνατό Παναθηναϊκό, που θα έχει στόχο τις υψηλές διακρίσεις.''

Η διοίκηση του Αρη συμφώνησε σήμερα με το Γερμανό σέντερ, Μαρκ Νες, για συνεργασία ενός έτους. Ο μπασκετμπολίστας, που έχει ύψος 2.14μ, ήρθε στην Ελλάδα, ταξίδευσε στο Μέτσοβο όπου και δοκιμάστηκε από τον προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεση του για την απόκτηση του. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή των συμβολαίων με τον κοινοτικό παίκτη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,59, γαλλικό φράγκο προς 50,88, λίρα Αγγλίας προς 497,80, ελβετικό φράγκο προς 203,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,47, τη λίρα Κύπρου προς 579,80 και την ECU προς 336,48 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κατά 1,39%, στις 2.638,14 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 55,7 δισ. δραχμές. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε άνοδο 2,20%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σημείωσε πτώση 0,96%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Επικράτηση των βορειοδυτικών ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και πιθανόν καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 με 29, στα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ανέμους βορειοδυτικούς μέτριους και θερμοκρασία 22 με 33, θα έχει αύριο η Αθήνα.Η Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις, βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 28 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 21 August 1998 - 18:00:09 UTC