Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπο ύφεση η πυρκαγιά στα Μέγαρα.
- Θέσεις Αμερικανών για Κύπρο - Αιγαίο.
- Κυβερνητικές προτεραιότητες.
- Υποχρεωτικό το 9μηνο στα σύνορα για τους στρατιώτες.
- Αντίδραση Γιαννόπουλου για απόδραση - μεταδόσεις.
- Προσλήψεις ατόμων με ειδικές ανάγκες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επάξια συγκαταλέγονται στους κορυφαίους της Ευρώπης οι Ελληνες σπρίντερ που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.
- Στην Κόρινθο θα διεξαχθεί ο αγώνας του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α'εθνικής.
- Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού νίκησε σε φιλικό την κάτοχο του κυπέλλου Κόρατς, Βερόνα με 80-62.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπο ύφεση η πυρκαγιά στα Μέγαρα.

Σε ύφεση ηταν το πρωι η μεγάλη πυρκαγιά στον Αγιο Ιωάννη Μεγάρων, που ξέσπασε χθες το απόγευμα και επι τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί η φωτιά στους Χάρακες Λευκογείων Νευροκοπίου Δράμας, κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε ημιδυσπρόστιτη περιοχή. Υπο έλεγχο ήταν η φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη δύσβατη δασική περιοχή Κουρουνιού Καρύταινας της Μεγαλόπολης.

Θέσεις Αμερικανών για Κύπρο - Αιγαίο.

Ο 6ος Αμερικανικός στόλος περιπολεί τη Μεσόγειο παίζοντας το ρόλο δύναμης, που προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Κένεθ Μπέϊκον. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαφορές στην Κύπρο, αλλά και στο Αιγαίο θα επιλυθούν ειρηνικά. Στην Αγκυρα ο συντονιστής των ΗΠΑ για το Κυπριακό, κ. Μίλερ, θα έχει σήμερα συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία. Ο κ. Κρανιδιώτης, χαρακτήρισε "απογοητευτικό", την απόρριψη απο την Τουρκία πρότασης για απαγόρευση πτήσεων πάνω απο την Κύπρο.

Κυβερνητικές προτεραιότητες.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επέστρεψε χθες στην Αθήνα από τη Σίφνο και σύμφωνα με συνεργάτες του τα θέματα, που θα τον απασχολήσουν ειναι η πορεία των εθνικών μας θεμάτων και κυρίως το Κυπριακό, η πορεία της οικονομίας και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των δημοτικών εκλογών. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο πρωθυπουργός ειναι πιθανόν να συγκαλέσει αύριο το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο και την Παρασκευή την κυβερνητική επιτροπή.Στην Αθήνα επιστρέφει αύριο και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Υποχρεωτικό το 9μηνο στα σύνορα για τους στρατιώτες.

Από την ερχόμενη ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου 1998 θα ισχύει η υποχρεωτική 9μηνη θητεία στις παραμεθόριες περιοχές για τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς, δήλωσε το βράδυ στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την "Παλλαϊκή Αμυνα". Κατά το 9μηνο αυτό οι στρατιώτες θα λαμβάνουν ολιγοήμερη υποχρεωτική άδεια, που δεν θα προσμετράται στην κανονική άδεια και θα τους παρέχονται δωρεάν εισιτήρια για την μετάβασή τους στους τόπους κατοικίας τους, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αντίδραση Γιαννόπουλου για απόδραση - μεταδόσεις.

Εναντίον των επικριτών του για την απόδραση απο τις φυλακές Αυλώνα στράφηκε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης. Στη διάρκεια συνέντευξης, ο κ. Γιαννόπουλος παραδέχθηκε, οτι τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Αυλώνα δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε, ενω καταζητούνται 22 απο τους 41, που δραπέτευσαν το Σάββατο απο τις φυλακές Αυλώνα. Ο υπουργός πρόσθεσε οτι προωθείται διάταξη για αυτεπάγγελτη δίωξη δημοσιογράφων για αδικήματα εξύβρισης ή δυσφήμισης. Επικριτικά σχολίασαν τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, η Ν.Δ, το ΚΚΕ και η ΕΣΗΕΑ.

Προσλήψεις ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με μόρια θα γίνονται στο εξής οι προσλήψεις από επιχειρήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ως ποσοστό πρόσληψης στο σύνολο του προσωπικου, το 8% για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ οι προσλήψεις θα γίνονται από κερδοφόρες επιχειρήσεις, του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επάξια συγκαταλέγονται στους κορυφαίους της Ευρώπης οι Ελληνες σπρίντερ που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Οι Ελληνες σπρίντερ απέδειξαν ότι δίκαια συγκαταλέγονται στους κορυφαίους της Ευρώπης. Τόσο ο Χάρης Παπαδιάς όσο και ο Αγγελος Παυλακάκης πήραν την πρόκριση στους ημιτελικούς των 100 μέτρων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης. Ο Παπαδιάς κέρδισε με χρόνο 10.31 την 4η προημιτελική σειρά ενώ ο Παυλακάκης με 10.45 ήταν 4ος στην 1η σειρά. Επίσης, στον τελικό του ακοντισμού προκρίθηκε η πρωταθλήτρια μας Μιρέλα Τζελίλη αφού στον προκριματικό του αγωνίσματος ``εκτόξευσε`` το ακόντιο της στα 65 μέτρα και 14 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Ελληνική παρουσία θα έχουμε επίσης και στον τελικό του μήκους, καθώς ο Κώστας Κουκοδήμος με άλμα στα 7.82 κατέλαβε την 10 θέση στους προκριματικούς. Στην σφυροβολία ο Χρήστος Πολυχρονίου με 77.49 κατέλαβε την 5η θέση στους προκριματικούς και θα αγωνιστεί στον τελικό.

Στην Κόρινθο θα διεξαχθεί ο αγώνας του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό γιά την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α'εθνικής.

Στην Κόρινθο θα διεξαχθεί ο Σαββατιάτικος αγώνας του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό γιά την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, όπως αποφάσισε η ΕΠΑΕ, ενώ το παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ, που είναι προγραμματισμένο γιά την ίδια μέρα, θα φιλοξενηθεί στο στάδιο Καραϊσκάκη και η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Εθνικό θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο του Εργοτέλη.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού νίκησε σε φιλικό την κάτοχο του κυπέλλου Κόρατς, Βερόνα με 80-62.

Ικανοποιημένος θα πρέπει να είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού από τους παίκτες του, στο φιλικό με την Βερόνα που έγινε στην Φογκέρια. Οι ``ερυθρόλευκοι`` νίκησαν άνετα με 80-62 την κάτοχο του κυπέλλου Κόρατς, παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τους Γκόλντγουάιρ και Φασούλα. Νικηφόρο ήταν αυτή τη φορά το αποτέλεσμα του φιλικού αγώνα που έδωσε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην Γκορίτσια εναντίον της τοπικής ομάδας. Οι ``πράσινοι`` επικράτησαν με 88-78, όμως το σημαντικότερο ήταν η εντυπωσιακή απόδοση του Ντίνο Ράτζα που πέτυχε 27 πόντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και αργότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Γενικότερα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο η ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 17 με 30, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στο Αιγαίο 23 με 29 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα θα έχει στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 34 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το απόγευμα στα γύρω ορεινά, θα έχει στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 20 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 19 August 1998 - 7:00:08 UTC